Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2015

Πώς το σκάνδαλο VW προκαλεί κλυδωνισμούς και στην Bundesliga

Σοβαρές επιπτώσεις στο γερμανικό ποδόσφαιρο αναμένεται να έχει το σκάνδαλο VW. Και αυτό καθώς ο παραιτηθείς από το σκάνδαλο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Volkswagen, Martin Winterkorn, από το 2007 όταν ανέλαβε καθήκοντα το 2007 χάραξε μία φιλόδοξη πολιτική επενδύσεων στην Bundesliga.

Σήμερα στο χαρτοφυλάκιο της VW βρίσκεται η πλειονότητα των μετοχών της Βόλφσμπουργκ, στην οποία υπολογίζεται πως επενδύει 100 εκατ. ευρώ ετησίως. Παράλληλα μέσω της θυγατρικής της, Audi έχει επενδύσει στην Ινγκολσταντ και επίσης κατέχει το 9% των μετοχών της Μπάγερν Μονάχου. Μάλιστα ο Winterkorn είναι μέλος στο ΔΣ του βαυαρικού συλλόγου.

Όπως αναφέρουν “Τα Νέα” η στρατηγική των επενδύσεων στο ποδόσφαιρο είχε επεκταθεί και σε χορηγίες σε ομάδες της Α' και της Β' κατηγορίας όπως του Αμβούργου, της Σάλκε και της Άιντραχτ Μπράουνσβάιγκ. Μάλιστα από τη σεζόν 2012 – 2013 παραμένει βασικός χορηγός του κυπέλλου Γερμανίας.

Όλα αυτά, σύμφωνα με τους ειδικούς, θα επανεξεταστούν από τη νέα διοίκηση του ομίλου VW καθώς θα είναι αντιμέτωπος με μεγάλες οικονομικές τρύπες. Μόνο στις ΗΠΑ ο όμιλος κινδυνεύει με πρόστιμο απ' τις Αμερικανικές Αρχές που μπορεί να φθάσει τα 18 δισ δολ!

«Όταν μία εταιρεία αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα οι δαπάνες για μάρκετινγκ βρίσκονται στην κορυφή της λίστας που θα υποστούν περικοπές», λέει ο Αντρέ Μπίλερ, διευθυντής του Γερμανικού Ινστιτούτου Αθλητικού Μάρκετινγκ.



ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου