Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2015

Ο δολοφόνος χούλιγκαν Ντέγιαν που εγκατάλειψε τα εγκόσμια για να... αφιερώσει τη ζωή του στο Θεό

Ως ένας χούλιγκαν χωρίς όρια που μετανόησε και αποφάσισε να αφιερώσει τη ζωή του στο Θεό παρουσιάζεται στους αστυνομικούς της Ασφάλειας Αττικής ο 34χρονος Σέρβος Ντέγιαν Πουζίγκατσα, ο οποίος συνελήφθη στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Πρόκειται για τον χούλιγκαν που καταζητείται διεθνώς από το 2009 για τη δολοφονία του Γάλλου φιλάθλου Μπρις Τατόν στον αγώνα ανάμεσα στην Παρτιζάν και την Τουλούζ.

Ο Σέρβος Ντέγιαν έφτασε στην Ελλάδα το περασμένο Σάββατο από την Ταϊλάνδη με πλαστό διαβατήριο όντας ντυμένος καλόγερος.

Όπως είπε στους αστυνομικούς, τα τελευταία χρόνια ζούσε σε ένα ορθόδοξο μοναστήρι στην Ταϊλάνδη προσπαθώντας να έρθει πιο κοντά με το Θεό. Στην Αθήνα ταξίδεψε, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του, για να δει συγγενείς του.

«Είναι εμφανώς αδυνατισμένος -περίπου στα 50 κιλά- και έχει αφήσει μούσι. Πρέπει να έχει χάσει πολλά κιλά από τότε που συμμετείχε στη δολοφονία του Τατόν. Έμοιαζε πράγματι σαν καλόγερος. Δεν έχουμε εξακριβώσει ακόμα αν πράγματι είναι. Το θέμα, ωστόσο, όπως και να έχει είναι ότι ήταν καταζητούμενος για έγκλημα. Αν έχει μετανοήσει τόσο το καλύτερο για τον ίδιο», λέει αρμόδιος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ.

Ο Ντέγιαν Πουζίγκατσα, ο οποίος αναμένεται να οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Εφετών Αθηνών, κατηγορείται ότι στις 17 Σεπτεμβρίου 2009 είχε συμμετάσχει στη δολοφονία του Γάλλου οπαδού Τατόν. Λίγο πριν την έναρξη του αγώνα Παρτιζάν-Τουλούζ χούλιγκαν της Παρτιζάν επιτέθηκαν με λοστούς σε οπαδούς της αντίπαλης ομάδας, οι οποίοι κάθονταν σε κεντρική καφετέρια του Βελιγραδίου.

Μάρτυρες του περιστατικού ανέφεραν στις σερβικές Αρχές ότι οι Γάλλοι οπαδοί δεν προκάλεσαν με τη συμπεριφορά τους και διασκέδαζαν χωρίς να ενοχλούν κανέναν. Ο Γάλλος Μπρις Τατόν για 12 ημέρες έδινε μάχη για να κρατηθεί στη ζωή στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Κλινικού Κέντρου Σερβίας με σοβαρά τραύματα στο κεφάλι και το θώρακα. Σε διάστημα δύο ημερών η Αστυνομία συνέλαβε κάποιους από τους δράστες, ενώ στο δικαστήριο συνολικά καταδικάστηκαν 15 άτομα σε συνολικά 240 χρόνια φυλάκισης.

Ο μόνος από τους Σέρβους χούλιγκαν που εξαφανίστηκε ήταν ο Ντεγιάν, ο οποίος κατάφερε να γίνει ο άνθρωπος-φάντασμα και να αναζητείται σε διάφορες χώρες του κόσμου. Οι τελευταίες πληροφορίες τον ήθελαν να έχει εγκαταλείψει τα εγκόσμια και να είναι απομονωμένος σε κάποιο ορθόδοξο μοναστήρι, χωρίς κανείς, όμως, να γνωρίζει λεπτομέρειες.




ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου