Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2015

Έκτη ήττα για Ελλάδα, 1-3 από τη Β. Ιρλανδία που προκρίθηκε

Την έκτη ήττα σε εννέα αγώνες γνώρισε απόψε η Εθνική ομάδα, που μετά το 0-2 στο Φάληρο έχασε 1-3 και στο Μπέλφαστ από τη Βόρεια Ιρλανδία, η οποία προκρίθηκε πανάξια από τον 6ο προκριματικό όμιλο, για πρώτη φορά στην ιστορία της, στην τελική φάση Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Οι γηπεδούχοι είχαν το απόλυτο κίνητρο, σε αντίθεση με τους διεθνείς και ξεκίνησαν πολύ επιθετικά, με τον Νόργουντ να έχει ένα μόλις άστοχο σουτ στο 4ο λεπτό.

Στη συνέχεια πάντως η Εθνική αμύνθηκε σωστά και δεν επέτρεψε επικίνδυνες καταστάσεις στην περιοχή του Καρνέζη, ενώ παραλίγο να σκοράρει στο 15΄, όταν σε κόρνερ του Κονέ ο Παπασταθόπουλος έπιασε την πρώτη κεφαλιά και ο Τζιόλης τη δεύτερη, για να αποκρούσει με δυσκολία ο ΜακΓκόβερν.

Στο 24΄ ο Ντάλας γύρισε την μπάλα στην περιοχή, ο Μαγκίνις έκανε το γυριστό σουτ αλλά ο Μόρας κόντραρε κι έδιωξε σε κόρνερ, για να γραφεί τελικά η αρχή του τέλους για την Ελλάδα στο 35΄.

Στο σημείο εκείνο ο Ντάλας γύρισε στον Ντέιβις κι εκείνος με προβολή έγραψε το 1-0, με τους γηπεδούχους πάντως να στέκονται τυχεροί στη φάση του 45΄, όταν το σουτ του Μήτρογλου χτύπησε στο δεξί δοκάρι.

Για την Εθνική τα πάντα χάθηκαν νωρίς στην επανάληψη, όταν έγινε γρήγορα-γρήγορα το 0-3 με δύο γκολ του Μαγκίνις στο 49ο και 58ο λεπτό, το πρώτο με κεφαλιά και το δεύτερο με κόντρα στον Παπασταθόπουλο.

Το παιχνίδι έκτοτε έχασε κάθε ενδιαφέρον, καθώς το γκολ του Αραβίδη στο 86΄ ήταν εκείνο της "τιμής" και μόλις το τρίτο σε εννέα παιχνίδια, με αυτό το στατιστικό στοιχείο να εξηγεί τα πάντα για την άθλια πορεία της Εθνικής.



ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου