Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2015

EURO 2016: «Δεν θα αγωνιστούμε αν διαπιστώσουμε κίνδυνο» λένε οι Σέρβοι

Η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Σερβίας (FSS) προειδοποίησε ότι αν διαπιστωθεί κίνδυνος για την ασφάλεια των διεθνών ποδοσφαιριστών της χώρας στον αποψινό αγώνα με την Αλβανία, τότε η Εθνική ομάδα δεν θα εμφανιστεί στο γήπεδο για να παίξει.

«Αν δεν είναι εγγυημένη η ασφάλεια της Εθνικής στον αγώνα απόψε στην Αλβανία, η Σερβία ενδέχεται να μην παραταχθεί στον αγωνιστικό χώρο» προειδοποίησε με ανακοίνωση η FSS.

Στις τάξεις της Ομοσπονδίας επικρατεί ανησυχία μετά το λιθοβολισμό που δέχθηκε χθες στα Τίρανα το πούλμαν που μετέφερε την αποστολή των "πλάβι" για τη συνάντηση του 9ου ομίλου στην προκριματική φάση του Euro 2016.

Το ΥΠΕΞ της Σερβίας, αντιδρώντας στο λιθοβολισμό του λεωφορείου, εξέδωσε διακοίνωση διαμαρτυρίας και κάλεσε τον πρέσβη της Αλβανίας Ιλίρ Μπότσκα για να του την επιδώσει.

Ο Μπότσκα, ωστόσο, αρνήθηκε να μεταβεί στο υπουργείο Εξωτερικών για να την παραλάβει, με τη δικαιολογία ότι «δεν συνέβη κανένα επεισόδιο κατά της εθνικής αποστολής ποδοσφαίρου της Σερβίας».

Το υπουργείο Εξωτερικών της Σερβίας, σε ανακοινωθέν που εξέδωσε, χαρακτηρίζει «αντίθετη με τις αρχές και την πρακτική της διπλωματίας» τη συμπεριφορά του πρέσβη της Αλβανίας και ανήγγειλε τη λήψη μέτρων εναντίον του για ανάρμοστη συμπεριφορά.

Εν τω μεταξύ, ο πρωθυπουργός της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, δεν θα μεταβεί στην Αλβανία για να παρακολουθήσει τον αγώνα στο στάδιο του Ελμπασάν.

«Λόγω της πρωτοφανούς πολιτικοποίησης ενός αθλητικού γεγονότος, μετά από πολλές τηλεφωνικές συνομιλίες με τον πρωθυπουργό της Αλβανίας Έντι Ράμα έλαβα την απόφαση να μην ταξιδέψω στο Ελμπασάν, ώστε οι οι βασικοί πρωταγωνιστές της ποδοσφαιρικής αναμέτρησης να είναι οι αθλητές» ανέφερε ο Βούτσιτς σε ανοιχτή επιστολή του.





ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου