Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2015

Ημέρα "τελικών" για τα προκριματικά του EURO 2016

Ημέρα "τελικών" για τα προκριματικά του EURO 2016 η σημερινή. Έχουμε δυο σπουδαίες αναμετρήσεις που θα κρίνουν εισιτήρια για μια δεύτερη ευκαιρία μέσω μπαράζ για τα γήπεδα της Γαλλίας το ερχόμενο καλοκαίρι.

Κύπρος και Τουρκία έχουν τη μεγάλη ευκαιρία να διεκδικήσουν την παρουσία τους στην τελική φάση του Euro, επικρατώντας σήμερας στους αγώνες που δίνουν στις έδρες τους.


Η μεγάλη ώρα έφτασε για τους Τούρκους. Τσεχία και Ισλανδία έχουν πάρει τα δύο απευθείας εισιτήρια του 1ου ομίλου για την τελική φάση, ωστόσο Τούρκοι και Ολλανδοί μονομαχούν μέχρι τέλους για την 3η θέση που δίνει το εισιτήριο για τα μπαράζ.

Η Τουρκία θέλει ένα βαθμό απέναντι στην Ισλανδία εντός έδρας ώστε ακόμη και στην ισοβαμία με τους «οράνιε» σε περίπτωση που αυτοί επικρατήσουν των Τσέχων, να υπερτερούν. Σε δύσκολη θέση βρίσκονται οι Ολλανδοί, οι οποίοι θα έχουν το μυαλό τους στο παιχνίδι των Τούρκων αν και πρώτα οφείλουν να κατακτήσουν τους τρεις βαθμούς κόντρα στην Τσεχία.


Όμως σπουδαίο παιχνίδι γίνεται και στην Κύπρο για το 2ο όμιλο. Στο πιο κρίσιμο παιχνίδι της νεότερης ιστορίας της, η Κύπρος υποδέχεται την Βοσνία και με νίκη θα ελπίζει σε κατάκτηση της 3ης θέσης που οδηγεί στα μπαράζ, αφού σε συνδυασμό με την μη νίκη του Ισραήλ μέσα στο Βέλγιο θα είναι αυτοί που θα πανυγυρίσουν στο τέλος.

Το ΓΣΠ αναμένεται να είναι κατάμεστο αφού μέχρι χθες βράδυ είχαν μείνει απούλητα μόλις 7,000 εισιτήρια, τα οποία θα εξαντληθούν μέχρι την ώρα έναρξης του αγώνα. Οπότε με τον κόσμο στο πλευρό της η ομάδα της Κύπρου θα έχει ένα επιπλέον όπλο να της δώσει φτερά.


Τέλος στα πλάισια του 8ου ομίλου, Κροατία και Νορβηγία θα παίξουν για τη 2η και 3η θέση με τους 2ους Νορβηγούς να φιλοξενούνται από την Ιταλία και τους 3ους Κροάτες να έχουν ευκολότερο έργο στη Μάλτα.




Ας δούμε ποιες θα είναι οι στοιχηματικές επιλογές μας:

ΚΥΠΡΟΣ - ΒΟΣΝΙΑ: Στο 4.60 ο άσος για τους γηπεδούχους. Ένα μικρό μονό θα το ρίξω είναι η αλήθεια, αν και το στοίχημα δεν πρέπει να το μπερδεύουμε με το συναισθηματισμό. Πάντως ο ενθουσιασμός των γηπεδούχων μπορεί να αιφνιδιάσει τους Βόσνιους. Κρατάω τον άσο, λοιπόν αν και η βασική μου επιλογή για τον αγώνα θα είναι το over 1,5 με συντελεστή 1.30.


ΤΟΥΡΚΙΑ - ΙΣΛΑΝΔΙΑ: Στο 1.53 ο άσος για τους Τούρκους που στα τελευταία παιχνίδια έδειξαν χαρακτήρα. Ξέρω πως οι γείτονες έχουν χύσει πολλές φορές την καρδάρα με το γάλα στο παρελθόν, όμως σήμερα νομίζω πως θα τα καταφέρουν. Οι Ισλανδοί έκαναν την μεγάλη έκπληξη και όχι απλά θα βρεθούν στα τελικά, αλλά τερμάτισαν και πρώτοι στον όμιλο. Εναλλακτική επιλογή για όσους φοβούνται τον άσο είναι τα 2-3 γκολ με απόδοση 2.00.


ΟΛΛΑΝΔΙΑ - ΤΣΕΧΙΑ: Οι Ολλανδοί λογικά θα κάνουν το καθήκον τους απέναντι στην αδιάφορη Τσεχία και θα περιμένουν τα ευχαριστα από τον αγώνα της Τουρκίας. Κρατάμε, λοιπόν τον άσο (1.57) σε πρώτη φάση, αν και προτιμώ να κυνηγήσουμε τα γκολ με το over 2,5 στο 1.80.


ΙΤΑΛΙΑ - ΝΟΡΒΗΓΙΑ: Μπορεί οι Νορβηγοί να θέλουν απόψε το αποτέλεσμα που θα τους φέρει απ' ευθείας στα τελικά, όμως μια Ιταλία με τη σχετική σοβαρότητα δε θα έχει πρόβλημα να κερδίσει. Αξίζει το 1.95 του άσου.



Στη Νάσιοναλ Λιγκ Αγγλίας έχω επιλέξει ορισμένα over:

ΓΚΡΙΜΣΜΠΙ - ΧΑΛΙΦΑΞ   (1.70)
ΙΣΤΛΙ - ΦΟΡΕΣΤ ΓΚΡΙΝ   (1.75)
ΜΠΡΟΜΛΕΙ - ΤΣΕΛΤΕΝΑΜ   (1.65)
ΤΡΑΝΜΙΡ - ΜΠΑΡΟΟΥ   (1.75)


Τέλος στα μεταμεσονύχτια έχω μια δυάδα:

ΒΡΑΖΙΛΙΑ - ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ: Επιλέγω το NO GOAL με απόδοση 1.67
ΜΕΞΙΚΟ - ΠΑΝΑΜΑΣ: Ανώτεροι οι γηπεδούχοι, λογικά δε θα έχουν πρόβλημα να βγάλουν τον άσο του 1.44.


και ένα μονό:

ΠΑΡΑΓΟΥΑΗ - ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ: Αξίζει το ρίσκο στο διπλό της Αργεντινής σε απόδοση 2.18. Μετά την εντός έδρας ήττα, οι Αργεντίνοι θέλουν να ρεφάρουν, γνωρίζοντας πως ακουλουθεί δύσκολο πρόγραμμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου