Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2015

Στίβος: Στόχος του Μπολτ να κατέβει από τα 19 δευτερόλεπτα στα 200μ.

Παγκόσμιο Στίβου: Δεν έχει αντίπαλο ούτε στα 200μ ο Μπολτ! 27/08 16:56

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο θα είναι, πιθανότατα, οι τελευταίοι στη μυθική καριέρα του Γιουσέιν Μπολτ και ως εκ τούτου ο Τζαμαϊκανός "άνεμος" θα ήθελε να αφήσει το όνομά του ανεξίτηλο στην ιστορία του παγκόσμιου αθλητισμού.

Ο κάτοχος έξι χρυσών Ολυμπιακών μεταλλίων έως τώρα δεν ενδιαφέρεται απλώς να προσθέσει μερικά ακόμη στην τροπαιοθήκη του, αλλά έχει στόχο να μείνει αξέχαστος, ως ο κορυφαίος όλων των εποχών στα σπριντ.

Πως; Καταρρίπτοντας το παγκόσμιο ρεκόρ στα 200 μέτρα, αλλά με ποιο τρόπο; Κατεβαίνοντας κάτω από τα 19 δευτερόλεπτα! Η κορυφαία επίδοση όλων των εποχών είναι δική του, όταν έτρεξε την απόσταση σε 19.19 στις 20 Αυγούστου 2009 στο Βερολίνο, "διαλύοντας" τα χρονόμετρα.

Αν το έκανε τότε, λοιπόν, ο Μπολτ πιστεύει ότι μπορεί να το κάνει και τώρα. «Είναι από τα πιο δύσκολα εγχειρήματα, καθώς είναι δύσκολο να βρεις την κατάλληλη ημέρα και τις κατάλληλες συνθήκες για μια τέτοια κούρσα» αναγνωρίζει πάντως τη δυσκολία της προσπάθειας.

«Δεν θα είναι καθόλου εύκολο, αλλά τόσο εγώ, όσο και ο προπονητής μου Γκλεν Μάιλς πιστεύουμε πως μπορώ να το κάνω» προσθέτει πάντως, σίγουρος για τις δυνατότητές του.





ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου