Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου 2014

Μουντομπάσκετ 2014: Στον τελικό οι ΗΠΑ

Η Λιθουανία δεν στάθηκε ικανή να προβάλει αντίσταση στην καλύτερη μέχρι στιγμής ομάδα του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Ισπανίας, τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Το συγκρότημα του Μάικ Σιζέφσκι επιβλήθηκε των Λιθουανών του Γιόνας Καζλάουσκας με 96-68 στον πρώτο ημιτελικό της διοργάνωσης, σημείωσε την έβδομη νίκη σε ισάριθμες αναμετρήσεις.

Οι ΗΠΑ παρέμειναν η μοναδική αήττητη ομάδα στο τουρνουά και προκρίθηκαν για δεύτερη συνεχή φορά στον τελικό, όπου αναμένουν την Κυριακή το νικητή του αυριανού ευρωπαϊκού ντέρμπι Γαλλία-Σερβία.

Για τους νικητές 18 πόντους είχε ο Ίρβινγκ και από 16 σκόραραν Τόμπσον και Χάρντεν, ενώ για τη Λιθουανία που θα διεκδικήσει το χάλκινο στον μικρό τελικό του Σαββάτο από 15 είχαν οι Κουζμίνσκας και Βαλαντσιούνας.

Ουσιαστικά, ο αγώνα κρίθηκε στο τρίτο δεκάλεπτο. Με τους Ευρωπαίους στο -8 (35-43) στο ημίχρονο, δύο «εκρηκτικά» λεπτά των Αμερικανών απέφεραν ένα σερί 10-0, η διαφορά ανάβηκε στο +18 και η... σεμνή τελετή έλαβε τέλος.

Στα αξιοσημείωτα της συνάντησης τα δύο -μικρής έκτασης- επεισόδια, αρχικά όταν ο Βαλαντσιούνας χτύπησε με τον αριστερό αγκώνα τον Κάζινς στο λαιμό λίγο πριν το τέλος του ημιχρόνου και εν συνεχεία αμέσως μετά τη λήξη, ανάμεσα στον Γκέι και τον Λαβρίνοβιτς.




ΠΗΓΗ




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου