Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου 2014

Το «θαύμα» των Ελπίδων μετατράπηκε σε τραγωδία

Η Εθνική Ελπίδων έκανε το καθήκον της, νίκησε με 3-1 την Πολωνία αλλά το γκολ των Σουηδών στις καθυστερήσεις του αγώνα με την Τουρκία (4-3) έστειλε την ελληνική ομάδα στη δεύτερη θέση του 7ου ομίλου και της στέρησε τη θέση στα μπαράζ πρόκρισης για την τελική φάση του Euro 2015.

Στον αγώνα, τον οποίο παρακολούθησαν περίπου 3.000 θεατές, η ελληνική ομάδα ξεκίνησε επιθετικά και έφτασε στο 1-0 μόλις στο 12΄, όταν ο Μαυρίας βρήκε στη μικρή περιοχή τον Καρέλη κι αυτός με σουτ από κοντά άνοιξε το σκορ. Ο ίδιος είχε άλλη μια καλή ευκαιρία στο 23΄ για να διπλασιάσει, όμως στο επόμενο λεπτό οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν με πλασέ του Πρζιμπίλκο.

Άλλη μια μεγάλη ευκαιρία για την Ελλάδα χάθηκε στο 36΄, όταν ο Καρέλης από κοντά έστειλε με απευθείας σουτ την μπάλα άουτ, ενώ οι επικίνδυνοι στις αντεπιθέσεις Πολωνοί έφτασαν κοντά σε δεύτερο γκολ με τον Ζίρο στο 38΄. Στο δεύτερο ημίχρονο η Εθνική είχε τρία καλά σουτ με τους Καρέλη (56΄) και Μαυρία (62΄, 67΄) που δεν βρήκαν στόχο και παρότι το αποτέλεσμα του άλλου αγώνα στη Σουηδία δεν την ευνοούσε (οι Σουηδοί προηγούνταν 3-1), συνέχισε την πίεση.

Τελικά το γκολ ήρθε στο 88΄ με το πέναλτι του Γιαννιώτα, που είχε κερδίσει ο ίδιος από τον Καμίνσκι. Η απίστευτη ανατροπή που είχε συντελεστεί εν τω μεταξύ στον άλλο αγώνα (οι Τούρκοι είχαν ισοφαρίσει σε 3-3) έφερε όλη την Εθνική ομάδα στην επίθεση.

Οι παίκτες του Κώστα Τσάνα είχαν μεγάλες ευκαιρίες, όπως με την κεφαλιά του Βέλλιου στο 90΄ και με το δοκάρι του Καρέλη στο 92΄, για να γίνει το 3-1 στο 93΄ με το δεύτερο γκολ του Γιαννιώτα, μόνο που περίπου την ίδια στιγμή σκόραραν εκ νέου και οι Σουηδοί (4-3 την Τουρκία) και η προσπάθεια έμεινε ανολοκλήρωτη.

Ο Γερμανός διαιτητής Μπάστιαν Ντάνκερτ έδειξε κίτρινη κάρτα στους Μαρινάκη, Τριανταφυλλόπουλο, Μαυρία, Νταβίντοβιτς και Βζόλεκ.


ΕΛΛΑΔΑ: Καπίνο, Μαρινάκης, Σταφυλίδης, Μπουγαΐδης, Τριανταφυλλόπουλος, Μπάλλας (85΄ Γιαννιώτας), Μαυρίας (71΄ Μπακασέτας), Λαγός, Βέλλιος, Καρέλης, Μπουχαλάκης (62΄ Μπούζας)

ΠΟΛΩΝΙΑ: Σούμσκι, Γιανίτσκι, Ντζβίνιελ (81΄ Λεβαντόφσκι), Καμίνσκι, Σράπεκ, Βζίλεκ, Ζίρο, Μπερεζίτσκι, Νταβίντοβιτς, Παβλόβσκι (76΄ Γκόλα), Πρζιμπίλκο



Η ΤΕΛΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΤΟΥ 7ου ΟΜΙΛΟΥ (σε 8 αγώνες)

1. Σουηδία 20-14 16β.
2. Ελλάδα 20-10 15
3. Πολωνία 17-10 15
4. Τουρκία 16-11 13
5. Μάλτα 2-30 0



ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου