Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου 2014

Επέστρεψε στις νίκες με ανατροπή απέναντι στον Πλατανιά ο Παναθηναϊκός

Μετά από δύο διαδοχικές ήττες (Καλλονή, Ντιναμό Μόσχας), ο Παναθηναϊκός επέστρεψε στις νίκες, επικρατώντας 3-2 του Πλατανιά στα Περιβόλια, στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας.

Στο 10΄ ο Καρέλης άνοιξε το σκορ, οι γηπεδούχοι «απάντησαν» με τους Κουλιμπαλί (14΄), Τόρες (50΄), αλλά οι «πράσινοι» με τα τέρματα των Ντίνα (52΄) και Ζέκα (69΄) πήραν το 2ο εφετινό τους «τρίποντο».

Το ματς ξεκίνησε με τις καλύτερες προϋποθέσεις για τον Παναθηναϊκό, που μόλις στο 10΄ προηγήθηκε στο σκορ. Από την ασίστ του Δώνη, ο Καρέλης με προβολή έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Ολιμπά, που επιχειρούσε την έξοδο.

Μόλις τέσσερα λεπτά κράτησε το προβάδισμα η ομάδα του Γιάννη Αναστασίου. Σε μία ανύποπτη φάση, η άμυνα του «τριφυλλιού» έδειξε και πάλι τις γνωστές της αδυναμίες και ο Κουλιμπαλί βρήκε την ευκαιρία, στο 14΄, από αρκετά πλάγια στην περιοχή να περάσει τη μπάλα κάτω από τα πόδια του Κοτσόλη και να «γράψει» το 1-1.

Οι γηπεδούχοι, παρά το γεγονός ότι δεν είχαν την κατοχή της μπάλας, είχαν τον έλεγχο του παιχνιδιού μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους και την καλύτερη φάση στο διάστημα αυτό, με το σουτ του Γκόμες έξω από την περιοχή να διώχνει δύσκολα σε κόρνερ ο Κοτσόλης.

Με σκοπό να πιέσει και να πετύχει το γρήγορο γκολ μπήκε στο δεύτερο μέρος ο Παναθηναϊκός, αλλά στην πρώτη του αντεπίθεση ο Πλατανιάς πήρε το προβάδισμα. Σκόρερ ο Τόρες στο 50΄ με κοντινό σουτ, μετά το γύρισμα του Αγκιλέρα και την ολιγωρία των κεντρικών αμυντικών των «πρασίνων» (2-1).

Η απάντηση του Παναθηναϊκού ήταν άμεση και στο 52΄, από το κόρνερ του Νάνο, ο Ντίνας με σουτ στην κίνηση έφερε το ματς στα ίσια (2-2).

Δέκα λεπτά μετά, ο Μέντες έδωσε έτοιμο γκολ στον Καρέλη, που έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, αλλά η φάση ήταν ως μη γενόμενη, καθώς ο βοηθός Στέλιος Τσολάκης είχε υποδείξει σε θέση οφσάιντ τον Ολλανδό μέσο των «πρασίνων».

Ο Μέντες καλυπτόταν από 3 αμυντικούς του Πλατανιά, με τους πράσινους να «φωνάζουν» δικαιολογημένα στον Αρετόπουλο.

Η ανωτερότητα του Παναθηναϊκού στην επανάληψη «επιβραβεύθηκε» στο 69΄. Από το σουτ του Καρέλη η μπάλα βρήκε σε αμυντικό του Πλατανιά, ο Ολιμπά δεν κατάφερε να μπλοκάρει και ο Ζέκα σε άδεια εστία «έγραψε» το τελικό 3-2.

Διαιτητής: Αρετόπουλος (Τρικάλων)

Κίτρινες: Δώνης, Κουτρουμπής, Κοτσόλης

ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (Γ.Χριστόπουλος): Ολιμπά, Κουλιμπαλί, Μπανανά, Ιτούα, Νέπλιακ, Αζράκ, Αγκιλέρα (68΄ Τετέ), Μενδρινός (80΄ Ναζλίδης), Τσουράκης (76΄ Μιλούνοβιτς), Γκόμες, Τόρες.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γ.Αναστασίου): Κοτσόλης, Δώνης (57΄ Μέντες), Σίλντενφελντ, Κουτρουμπής, Νάνο, Τριανταφυλλόπουλος, Ζέκα, Ντίνας, Πέτριτς (75΄ Μπούρμπος), Πράνιτς, Καρέλης (85΄ Κλωναρίδης).



ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου