Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου 2014

Με το... αριστερό ξεκίνησε η θητεία του Κλάουντιο Ρανιέρι

Σε ένα "κρύο" Καραϊσκάκη λόγω των άδειων καθισμάτων, θα περίμενε κανείς μια καλή εμφάνιση από την Εθνική μας ομάδα, ούτως ώστε να... ζεστάνει την -έτσι και αλλιώς παγωμένη- ατμόσφαιρα.

Αυτή, δυστυχώς, δεν ήρθε ποτέ και το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ηττήθηκε δίκαια 0-1 από την καλά διαβασμένη και πιο αποτελεσματική Ρουμανία στην πρεμιέρα των προκριματικών του Euro 2016.

Ο Χοσέ Χολέμπας ενήργησε άγαρμπα στο 9', έκανε πέναλτι στον Κίπτσιου και ο Μάρικα από την άσπρη βούλα νίκησε τον Καρνέζη για το 0-1, που έμελλε να είναι και το τελικό αποτέλεσμα της αναμέτρησης. Η εικόνα δεν ήταν θετική και η Ρουμανία έφτασε σχετικά εύκολα στο τρίποντο.

Η Εθνική μας έπαιξε με παίκτη παραπάνω από το 53', αλλά δεν μπόρεσε τουλάχιστον να ισοφαρίσει, έχοντας και δοκάρι στο 88' με τον Τοροσίδη και κάνοντας εντέλει ξεκίνημα με το... αριστερό στα προκριματικά του Euro 2016.

Bέβαια, υπάρχει πολύς δρόμος ακόμη, τίποτα δεν χάθηκε και στην συνέχεια η ομάδα μπορεί να ανακάμψει και να... ρεφάρει το αρνητικό αποτέλεσμα. Ο Ιταλός κόουτς έχει αρκετή δουλειά ακόμα, ώστε να περάσει την φιλοσοφία του και να παίξει η Ελλάδα όπως ακριβώς επιθυμεί και ονειρεύεται.



Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: Γ. Καραϊσκάκης

Διαιτητής: Μαρκ Κλάτενμπουργκ

Βοηθοί: Μάικλ Μούλαρκι, Σάιμον Μπεκ

Ελλάδα (Ρανιέρι): Καρνέζης, Τοροσίδης, Χολέμπας, Παπασταθόπουλος, Μανωλάς, Ταχτσίδης, Σάμαρης (65' Κονέ), Μάνταλος (5' Χριστοδουλόπουλος), Σαλπιγγίδης, Σαμαράς (46' Διαμαντάκος), Μήτρογλου

Ρουμανία (Πιτσούρκα): Ταταρουσάνου, Ρατ, Ταμάς, Γκριγκόρε, Χόμπαν (84' Πρεπέλιτσα), Κιρικές, Κίπτσιου (90' Τόρζε), Πιντιλί, Μαξίμ (68' Ενάκε), Στάνκου, Μάρικα

Γκολ: 10' (πεν.) Μάρικα

Κάρτες: 17' Σάμαρης, 25' Μανωλάς, 30' Πιντιλί, 45'+2' Τοροσίδης, 45'+2' Μάρικα, 58' Διαμαντάκος, 94' Κονέ, 94' Ταταρουσάνου / Κόκκινη: 53' Μάρικα




Ανασκόπηση αγώνα

Μόνο καλά δεν κύλησε το πρώτο ημίχρονο για την Εθνική μας ομάδα. Μπορεί η οδηγία του Κλάουντιο Ρανιέρι να ήταν "παίξτε γρήγορα" και μάλιστα στα... ελληνικά, εντούτοις αυτό δεν αποτυπώθηκε πάνω στο χορτάρι. Η μπάλα δεν "τσούλησε" καλά πάνω στο χορτάρι, οι Ρουμάνοι είχαν κλείσει καλά τους χώρους και εκείνοι ήταν που δημιουργούσαν κινδύνους για την εστία μας.

Το σουτ του Κίπτσιου στο 7' αποτέλεσε το πρώτο "καμπανάκι κινδύνου", με τον Καρνέζη να είναι σε ετοιμότητα, όμως δυο λεπτά μετά ο Χολέμπας την πάτησε και τον ανέτρεψε μέσα στην περιοχή. Ο Μάρικα δεν αστόχησε από την άσπρη βούλα (10') και από νωρίς μπήκαν δύσκολα στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, που κυνηγούσε στο σκορ.

Κάτι το γρήγορο γκολ, κάτι οι άδειες εξέδρες, δεν επέτρεψαν ποτέ στην Εθνική να βρει ρυθμό και να δημιουργήσει προβλήματα στην ομάδα του Πιτσούρκα. Ο Τοροσίδης προσπαθούσε από τα δεξιά να δημιουργήσει ρήγματα, όμως ήταν μόνος, την ώρα που ο Μήτρογλου ήταν καλά κλεισμένος και δεν μπορούσε να απειλήσει την εστία του Ταταρουσάνου.

Η Ρουμανία είχε τον έλεγχο, όποτε έβρισκε ακάλυπτη την προβληματική ελληνική άμυνα, απειλούσε τα γκολπόστ του Καρνέζη, την ώρα που η κυκλοφορία της μπάλας αποτελούσε μεγάλο πρόβλημα για την ομάδα μας. Οι φάσεις ήταν απειροελάχιστες, στα μετόπισθεν υπήρχαν θέματα και το 0-1 αποτελούσε τον "καθρέφτη" του πρώτου μέρους, με τους φιλοξενούμενους να πατάνε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο του φαληρικού γηπέδου.

Στην επανάληψη, ο Ρανιέρι έβαλε τον Διαμαντάκο αντί του Σαμαρά, ώστε να κάνει πιο επιθετική την ομάδα του, ενώ η Ελλάδα βρέθηκε με παίκτη παραπάνω από το 53' λόγω της αποβολής του Μάρικα με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Δυστυχώς, αυτό δεν άλλαξε και πολλά στην εικόνα του αγώνα. Ναι μεν, οι Ρουμάνοι έδωσαν μέτρα στην ομάδα μας, αλλά φάσεις δεν βγήκαν, με τα προβλήματα στην κυκλοφορία να εξακολουθούν να υπάρχουν.

Οι Κονέ και Χριστοδουλόπουλος μπήκαν στο 65', προσπάθησαν να... ζωηρέψουν την επίθεση, αλλά και πάλι δεν αντιμετώπισε προβλήματα η ρουμανική άμυνα, που κρατούσε το μηδέν στα μετόπισθεν. Βέβαια, η "γαλανόλευκη" μπορεί να τα βάζει με την τύχη της για την φάση του 88', όταν το δοκάρι απέτρεψε την ισοφάριση στην κεφαλιά του Τοροσίδη.

Το 0-1 βρήκε τους φιλοξενούμενους να πανηγυρίζουν, τους διεθνείς μας να φεύγουν απογοητευμένοι από το χορτάρι, αλλά πρέπει να μείνουν με το κεφάλι ψηλά και να κυνηγήσουν τις νίκες που απαιτούνται στην συνέχεια, ώστε να πάρουν την απευθείας πρόκριση στα τελικά του Euro στα γήπεδα της Γαλλίας. Τίποτα δεν χάθηκε με μια ήττα...
Η φάση του αγώνα

Το δοκάρι του Τοροσίδη στο 88'. Ο διεθνής άσος είχε καρφωτή κεφαλιά, αλλά στάθηκε άτυχος, με το 0-1 να μην αλλάζει. Μια φάση που θα μπορούσε να αλλάξει τα δεδομένα του αγώνα, αλλά δυστυχώς η μπάλα δεν κατέληξε στα δίχτυα.




Ο διαιτητής

Ο Κλάτενμπουργκ είχε πολλή δουλειά στο ματς. Έκανε χρήση της κάρτας σε πολλές περιπτώσεις, όμως ήταν σωστός στον πειθαρχικό έλεγχο. Το πέναλτι περισσότερο το κέρδισε ο Κίπτσιου, αλλά έδωσε δικαίωμα ο Χολέμπας με την φόρα που πήρε. Σε γενικές γραμμές, καλά τα πήγε ο Άγγλος ρέφερι και προσπάθησε να μοιράσει το καρπούζι στη μέση με τα σφυρίγματά του.



Ο πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης

Ο Κίπτσιου πήρε το πέναλτι από τον Χολέμπας, είχε κάποιες προσπάθειες που απείλησε την εστία του Καρνέζη για να σκοράρει και γενικά είχε πολύ καλή παρουσία πάνω στο χορτάρι. Μάλιστα, βγήκε και MVP της αναμέτρησης και δικαιωματικά.



Μας άρεσε

Ο Βασίλης Τοροσίδης προσπάθησε πολύ, είχε φιλότιμο, έβγαλε πάθος και ειδικά στο πρώτο μέρος κατέβηκε αρκετά για να δημιουργήσει... ρήγματα και φάσεις, ενώ θα μπορούσε να λυτρώσει την ομάδα, αν η κεφαλιά του στο 88' κατέληγε στα δίχτυα του Ταταρουσάνου και όχι στο οριζόντιο δοκάρι.



Δεν μας άρεσε

Η αντίδραση της Εθνικής μετά την αποβολή του Μάρικα. Έπαιζε στα 3/4 της επανάληψης με παίκτη παραπάνω, αλλά με εξαίρεση το δοκάρι του 88', δεν κατάφερε να φτιάξει πολλές φάσεις μπροστά στην αντίπαλη εστία και να αλλάξει τα δεδομένα του αγώνα. Βέβαια, ούτε στο πρώτο μέρος ήταν καλή η ομάδα, απλά δεν το έδειξε ούτε το διάστημα που είχε αριθμητικό πλεονέκτημα. Επίσης, αρκετά λάθη έκανε ο Χολέμπας, κυρίως στο πρώτο μέρος, με αποκορύφωμα το πέναλτι, ενώ δεν ήταν απειλητικός ο Μήτρογλου.



ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου