Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2014

Εδώ είναι Πειραιάς: Ολυμπιακός - Ατλέτικο Μαδρίτης 3-2

Ιδανικότερο ξεκίνημα στο εφετινό Champions League δεν θα μπορούσε να ονειρευτεί ο Ολυμπιακός. Οι Πειραιώτες στην πρεμιέρα του 1ου ομίλου πέτυχαν τεράστια νίκη επί της Ατλέτικο Μαδρίτης με 3-2 και μπήκαν από νωρίς σε θέση... οδηγού για την πρόκριση στους «16».

Ο Μαζουάκου στο 13', ο Αφελάι στο 31' και ο Μήτρογλου στο 73' ήταν οι σκόρερ των Πειραιωτών, ενώ για τους Ισπανούς σκόραραν οι Μάντζουκιτς (38') και Γκριζμάν στο 86'.

Ο «νόμος του Καραϊσκάκη» επιβεβαιώθηκε γι' άλλη μια φορά. Απέναντι στην ομάδα που λίγα 24ωρα νωρίτερα «άλωσε» του Μπερναμπέου, την πρωταθλήτρια Ισπανίας και φιναλίστ του τελευταίου Τσάμπιονς Λιγκ, ο Ολυμπιακός παρουσιάστηκε πολύ ώριμος, οι παίκτες του ήξεραν ακριβώς τι ήθελαν στον αγωνιστικό χώρο και πήραν την, για πολλούς, απίστευτη νίκη.

Με εξαιρετικό στήσιμο στον αγωνιστικό χώρο και ουσία στο παιχνίδι του, ο Ολυμπιακός έκανε ίσως το ιδανικό πρώτο 45λεπτο στην πρεμιέρα του Champions League κόντρα στην Ατλέτικο Μαδρίτης.

Με ηγέτη τον Τσόρι Ντομίνγκες, που έτρεξε και έβγαλε την πάσα στο δεύτερο γκολ που πέτυχε με το ιδανικό τελείωμα ο Αφελάι στο 31΄, το Μιλιβόγεβιτς ο οποίος έκανε πολύ καλή δουλειά στη μεσαία γραμμή, αλλά και όλη την αμυντική του γραμμή, ο Ολυμπιακός του πρώτου μέρους έκανε ό,τι ακριβώς χρειαζόταν για να μπει προηγούμενος στ' αποδυτήρια.

Σε τέτοια παιχνίδια και με αντιπάλους του επιπέδου της Ατλέτικο χρειάζεται και τύχη, που, τουλάχιστον, στα πρώτα 45 λεπτά οι «ερυθρόλευκοι» την είχαν ως «σύμμαχό» τους. Δύο σουτ και ισάριθμα γκολ για την πειραϊκή ομάδα, με το Μαζουάκου να ανοίγει το σκορ στο 13΄ με βολέ έξω από την περιοχή, απέναντι στους «ροχιμπλάνκος» που είχαν την κατοχή της μπάλας και τις καλύτερες φάσεις, χωρίς, πάντως, να χάσουν την «κραυγαλέα» ευκαιρία.

Κατάφεραν, όμως, χάρις στην κλάση του Μάντζουκιτς να μειώσουν πριν από το κλείσιμο του ημιχρόνου και να πιστέψουν στην ανατροπή του σκηνικού στην επανάληψη.

Η Ατλέτικο είχε την καθολική υπεροχή στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους, έφτανε με άνεση στην περιοχή του Ρομπέρτο, αλλά οι παίκτες της ήταν αναπολεσματικοί στην τελική προσπάθεια. Από την άλλη, ήταν εξαιρετικός ο τρόπος που αμυνόταν ο Ολυμπιακός, ενώ όταν χρειάστηκε ο Ρομπέρτο έδειξε την κλάση του σε δύο σουτ του Γκριζμάν σε διάστημα τριών λεπτών πριν το 60΄. Στο 63΄ το σουτ του Αρντά έφυγε λίγο άουτ κι από το 65΄ και μετά οι γηπεδούχοι άρχισαν να βγαίνουν και στην επίθεση, εκμεταλλευόμενοι την κούραση των «ροχιμπλάνκος».

Η ώρα του Κώστα Μήτρογλου ήρθε στο 73΄. Από την προσπάθεια του Κασάμι, ο στράικερ του Ολυμπιακού έκανε άψογο κοντρόλ και γύρισμα με σουτ στην κίνηση έγραψε το 3-1. Δεν το έβαλαν κάτω οι Ισπανοί και μείωσαν με το Γκριζμάν στο 86΄, αλλά δεν κατάφεραν τίποτα περισσότερο.



Διαιτητής: Πέδρο Προένσα (Πορτογαλία)

Κίτρινες: Ντομίνγκες, Μανιάτης - Γκάμπι, Κόκε, Γκριζμάν

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μίτσελ): Ρομπέρτο, Αμπντελαουΐ, Αμπιντάλ, Μποτία, Μαζουάκου, Μανιάτης, Κασάμι (83' Γιαννούλης), Ντομίνγκες (57΄ Φουστέρ) , Μιλιβόγεβιτς, Αφελάι (69 Εντινγκά), Μήτρογλου.

ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (Ντ. Σιμεόνε): Όμπλακ, Χουανφράν, Μιράντα, Γκοντίν, Ανσάλντι, Αρντά, Κόκε, Γκάμπι (56΄ Γκριζμάν), Σουάρεθ (75΄ Νίγκεθ), Γκαρθία (66΄ Τσέρτσι), Μάντζουκιτς.








Στους αγώνες της πρεμιέρας σημειώθηκαν τα αποτελέσματα:

1ος όμιλος
Ολυμπιακός - Ατλέτικο Μαδρίτης 3-2
Γιουβέντους - Μάλμε 2-0

2ος όμιλος
Λίβερπουλ - Λουντόγκορετς 2-1
Ρεάλ Μαδρίτης - Βασιλεία 5-1

3ος όμιλος
Μονακό - Λεβερκούζεν 1-0
Μπενφίκα - Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης 0-2

4ος όμιλος
Γαλατάσαραϊ - Αντερλεχτ 1-1
Ντόρτμουντ - Αρσεναλ 2-0

Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου

5ος όμιλος
Ρόμα - ΤΣΣΚΑ Μόσχας
Μπάγερν - Μάντσεστερ Σίτι

6ος όμιλος
Μπαρτσελόνα - ΑΠΟΕΛ
Αγιαξ - Παρί Σ.Ζ.

7ος όμιλος

Τσέλσι - Σάλκε
Μάριμπορ - Σπόρτινγκ Λισ.

8ος όμιλος
Πόρτο - ΒΑΤΕ Μπορίσοφ
Αθλέτικ Μπιλμπάο - Σαχτάρ Ντόνετσκ




ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου