Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου 2014

Αντιδρούν οι ευρωπαϊκοί σύλλογοι για Μουντιάλ τον... χειμώνα

Αρχικά αντίθετοι δηλώνουν ότι είναι οι ευρωπαϊκοί σύλλογοι στο ενδεχόμενο μετακίνησης της ημερομηνίας διεξαγωγής του Μουντιάλ 2022 από το καλοκαίρι στο χειμώνα, πριν τουλάχιστον τους δοθούν επαρκείς εξηγήσεις ώστε να πειστούν γι’ αυτή την αναγκαιότητα.

Η Ένωση Ευρωπαϊκών Συλλόγων, σε αντίθεση με την άποψη του προέδρου της FIFA, Σεπ Μπλάτερ, έκανε γνωστό πως ένα καλοκαιρινό τουρνουά στο Κατάρ δεν μπορεί υπάρξει σε μια ατζέντα για συζήτηση, επεσήμανε επίσης ότι η τεχνολογία ψύξης στα γήπεδα ήταν αναπόσπαστο μέρος της επιτυχούς υποψηφιότητας του Κατάρ να φιλοξενήσει τη διοργάνωση του 2022.

«Θα ήταν πολύ, πολύ σημαντικό να έχουμε ισχυρά επιχειρήματα ώστε να πειστούμε ότι πρέπει να αλλάξουμε το πρόγραμμα όλων των αγώνων στην Ευρώπη για το παγκόσμιο κύπελλο το οποίο δεν θα πρέπει να γίνει, όπως συνηθίζεται μέσα στο καλοκαίρι, αλλά σε διαφορετική ημερομηνία.

Πρέπει να υπάρχουν σπουδαίοι λόγοι για την αλλαγή της ημερομηνίας διεξαγωγής του Μουντιάλ εκτός καλοκαιριού, διότι αυτό θα θέσει σε κίνδυνο το άθλημα σε όλο τον κόσμο. Πρέπει να έχουμε περισσότερες πληροφορίες πριν από την αποδοχή αυτού του γεγονότος», τόνισε ο πρόεδρος της Ένωσης Ευρωπαϊκών Συλλόγων, Ουμπέρτο Γκαντίνι.

Τη Δευτέρα ο Γκαντίνι συμμετείχε στην ομάδα εργασίας της FIFA για τον καταρτισμό του αγωνιστικού προγράμματος των επόμενων χρόνων μαζί με εκπροσώπους παικτών και λιγκών αλλά και της οργανωτικής επιτροπής του Κατάρ, όπου δεν ελήφθη κάποια απόφαση και οι συζητήσεις θα συνεχιστούν.

Οι προτεινόμενες περίοδοι διεξαγωγής του Μουντιάλ είναι τρεις και συγκεκριμένα τα «δίμηνα» Ιανουάριος - Φεβρουάριος, Ιούλιος - Αύγουστος και Νοέμβριος - Δεκέμβριος του 2022.

Ο πρόεδρος της FIFA, Σεπ Μπλάτερ σε πρόσφατες δηλώσεις του υπεραμύνθηκε της διεξαγωγής του Μουντιάλ τους χειμερινούς μήνες, λόγω των υψηλών θερμοκρασιών στο Κατάρ το καλοκαίρι.

«Δεν μπορούμε να παίξουμε καλοκαίρι με τη ζέστη στο Κατάρ. Θα παίξουμε το χειμώνα», τόνισε στο Μάντσεστερ.

Ο Γκαντίνι είπε από την πλευρά του ότι η FIFA θα πρέπει να δώσει μεγαλύτερη προσοχή στα σωματεία, τους συλλόγους αλλά και τους παίκτες που δεν θα συμμετάσχουν στο Μουντιάλ 2022 και το πρόγραμμά τους θα επηρεαστεί από αλλαγή του προγράμματος διεξαγωγής του.

«Δεν δίνουμε αναγκαστικά καμία προσοχή σε εκείνους που δεν θα πάνε στο Κατάρ», είπε ο Γκαντίνι.

«Η πλειοψηφία των παικτών δεν θα συμμετάσχουν στο Παγκόσμιο Κύπελλο, η πλειοψηφία των πρωταθλημάτων δεν θα εκπροσωπείται στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Τι πρόκειται να συμβεί στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο, αν μετακινήσετε τις ημερομηνίες διεξαγωγής του από τη φυσική του εποχή, τον Ιανουάριο - Φεβρουάριο ή τον Νοέμβριο - Δεκέμβριο; Αυτό είναι επίσης κάτι που πρέπει να εξετάσουμε».

Τέλος, τόνισε για το φάκελο υποψηφιότητας Κατάρ ο οποίος εγκρίθηκε το Δεκέμβριο του 2010 από την εκτελεστική επιτροπή της FIFA.

«Τα στελέχη της επιτροπής διεκδίκησης της διοργάνωσης του Κατάρ, ήταν πεπεισμένοι ότι μπορούσαν να τα καταφέρουν με τις υψηλές θερμοκρασίες. Η τεχνολογία ψύξης που πρότειναν ήταν ένα σημαντικό κομμάτι στην αποδοχή της υποψηφιότητάς τους και η FIFA την είχε αποδεχθεί».




ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου