Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου 2014

Η οικονομική εκτόξευση της Γιουβέντους

Η Γιουβέντους δεν κυριαρχεί το ιταλικό ποδόσφαιρο μονάχα εντός των αγωνιστικών χώρων. Ο σύλλογος που διοικεί ο Αντρέα Ανιέλι είναι ο κορυφαίος και εκτός των γραμμών του γηπέδου.

Η οικονομική ανάπτυξη των «μπιανκονέρι», αντιπάλων του Ολυμπιακού στο Τσάμπιονς Λιγκ, είναι αλματώδης τα τελευταία χρόνια και αναμένεται συνέχεια. Σύμφωνα, λοιπόν, με έρευνα της ιταλικής εφημερίδας «Gazzetta dello Sport», τα έσοδά τους θα φτάσουν μίνιμουμ στα 270-280 εκατομμύρια ευρώ. Αυτό οφείλεται στις εμπορικές συμφωνίες που έχει συνάψει, στις αγωνιστικές επιτυχίες της που έχουν αναστηλώσει κάπως τη φήμη της μετά το σκάνδαλο Calciopoli και στη σταθερή συμμετοχή της στη μεγαλύτερη διασυλλογική διοργάνωση της Ευρώπης, καθώς και στην εκμετάλλευση του ιδιόκτητου γηπέδου της.

Το ποσό που υπολογίζεται ότι θα βάλει στα ταμεία της ξεπερνά αρκετά το αντίστοιχο της Μίλαν (200 με 210 εκατ. ευρώ), που βρίσκεται σε πτώση τα τελευταία χρόνια, ενώ πολύ πίσω της βρίσκονται ακόμη η Ιντερ (185-195 εκατ. ευρώ) και η Ρόμα (170-180 εκατ. ευρώ), που διαγράφουν ανοδική πορεία χάρη στο νέο όραμα των διοικήσεών τους, ενώ φυσικά και η Νάπολι (120-130 εκατ. ευρώ) απέχει πολύ από τους πρωταθλητές.

Η άνθηση των οικονομικών της Γιουβέντους, δε, δεν φαίνεται πως θα σταματήσει. Μάλιστα η ίδια πηγή αναφέρει πως μονάχα για τη συμμετοχή της στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ θα φουσκώσει ο λογαριασμός της με περίπου 50 εκατομμύρια ευρώ παραπάνω, αφού μοιράζεται το market pool μονάχα με τη Ρόμα. Τόσα χρήματα πήρε πέρυσι συμπεριλαμβανομένης και της πορείας της έως τα ημιτελικά του Γιουρόπα Λιγκ. Η συνέχεια έχει να κάνει με την επικείμενη ισχύ της συμφωνίας της με την Adidas για τη φανέλα της (32 εκατ. ευρώ ετησίως για έξι χρόνια από τη σεζόν 2015-'16) που θα της αποφέρει 15 εκατομμύρια περισσότερα από ό,τι η παρούσα με τη Nike.

Η ευρωστία της Γιούβε είναι αυτή που ωθεί και παλιές δόξες του συλλόγου όπως ο Νταβίντ Τρεζεγκέ να ζητήσουν από την ομάδα να κάνει το κάτι παραπάνω στο Τσάμπιονς Λιγκ αυτή την αγωνιστική περίοδο. «Θα δεχόμουν να μην κυνηγήσει η ομάδα το τέταρτο συνεχόμενο πρωτάθλημα προκειμένου να αφοσιωθεί στην προσπάθειά της να δοξαστεί στο Τσάμπιονς Λιγκ», τόνισε ο Γάλλος επιθετικός, ενώ τα νέα γύρω από τον Αρτούρο Βιδάλ είναι θετικά: ο Χιλιανός μέσος αγωνίστηκε σε όλη τη διάρκεια του φιλικού με το Μεξικό στην Καλιφόρνια και διέλυσε τις αμφιβολίες αναφορικά με νέο τραυματισμό στο γόνατό του.




ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου