Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου 2014

Δείτε το όνομά σας γραμμένο στο Bernabeu – Πόσο θα σας κοστίσει

Τα δικαιώματα στο όνομα του σταδίου Bernabeu πουλά η Real Madrid, προκειμένου να καλύψει το κόστος του ανασχεδιασμού του, που υπολογίζεται στα 400 εκατ. ευρώ, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της ομάδας, Florentino Perez.

Το όνομα του χορηγού θα προστεθεί στον τίτλο του σταδίου, που από το 1955 αποκαλείται Bernabeu, προς τιμή του  Santiago Bernabeu, του ποδοσφαιριστή, προπονητή και στη συνέχεια προέδρου της Real Madrid επί 35 χρόνια, έως το 1978. Επί των ημερών του Bernabeu, η Real Madrid κέρδισε 10 ευρωπαϊκούς τίτλους.

Όπως είπε ο Perez, η ομάδα βρίσκεται ήδη σε συζητήσεις με ενδιαφερόμενες εταιρείες, χωρίς να αποκαλύψει την ταυτότητά τους.

Η Real Madrid ακολουθεί το παράδειγμα ομάδα όπως η Borussia Dortmund, η Arsenal και η Manchester City, που έχουν αντίστοιχες συμφωνίες με εταιρείες. Η Etihad Airways PJSC συμφώνησε το 2011 να δώσει πάνω από 300 εκατ. στερλίνες (489 εκατ. δολάρια) στην City σε διάστημα 10 χρόνων.

Ο ανασχεδιασμός του σταδίου περιλαμβάνει τη λειτουργία ξενοδοχείου και εμπορικού κέντρου και αναμένεται να ξεκινήσει του χρόνου.  Το ποσό που θα κληθεί να πληρώσει η εταιρεία που θα δώσει το όνομά της στο Bernabeu δεν ανακοινώθηκε, αλλά εκτιμάται ότι θα καλύψει σχεδόν ολόκληρο το κόστος των εργασιών.

Σημειώνεται ότι η Real Madrid είχε στο 12μηνο που έληξε τον Ιούνιο (δηλαδή σε ένα χρόνο όπου κέρδισε το Champions League για πρώτη φορά από το 2002), κέρδη 38,5 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 4%. Οι πωλήσεις της αυξήθηκαν κατά 5,5% στα 549,6 εκατ. ευρώ.




ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου