Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2011

Καταγραφή αποτελεσμάτων στοιχήματος σε φύλλο Excel

Το πρώτο βήμα ενός κερδισμένου παίκτη στο στοίχημα είναι η δημιουργία ενός φύλλου Excel όπου θα καταγράφει τα αποτελέσματα των στοιχημάτων του και θα παρακολουθεί την επίδοση του συστήματος που εφαρμόζει. Εάν μέχρι τώρα δεν το έχετε κάνει, ίσως αποτελέσει την αφορμή για μια καλύτερη τύχη στο online στοίχημα. Παρακολουθώντας τις προβλέψεις και συγκεντρώνοντας τα οικονομικά μεγέθη στο Excel, θα είστε σε θέση να διαπιστώσετε πολλές πτυχές του στοιχήματος που δεν είχατε υπόψη, ενώ θα ανακαλύψετε και λάθη στο σύστημα που εφαρμόζετε που σας κοστίζουν ακριβά. Ούτως ή άλλως αυτή η καταγραφή των αποτελεσμάτων θα αποτελεί τον αδιάψευστο μάρτυρα της επίδοσής σας στο στοίχημα, θέλοντας να αποδείξετε είτε στους φίλους σας ότι κερδίζετε στο στοίχημα, είτε στον εαυτό σας ότι δεν ακριβοπληρώνετε το χόμπι σας.

Η καταγραφή των αποτελεσμάτων στο Excel είναι πράγματι χρονοβόρα και άχαρη. Όλοι μας καταναλώνουμε αρκετό χρόνο μέχρι να καταλήξουμε στις προβλέψεις μας και στην τοποθέτηση των στοιχημάτων μας. Η επίπονη διαδικασία καταγραφής των στοιχημάτων και στο Excel φαίνεται εκ πρώτης όψεως κουραστική ενώ για τους περισσότερους δεν υπάρχει κάποιος ιδιαίτερος λόγος να χάσουν περισσότερο χρόνο στον υπολογιστή. Παρόλα αυτά όταν στο τέλος της εβδομάδας ή του μήνα ανοίξετε το φύλλο Excel που με τόσο κόπο δημιουργήσατε, θα είναι τόσες πολλές οι ανακαλύψεις που θα σας αποζημιώσουν με το παραπάνω.

Καταρχήν η μεγαλύτερη ανακάλυψη για τους πολλούς θα είναι η διαπίστωση του μεγέθους των ζημιών. Κανείς μα κανείς δεν έχει πλήρη εικόνα των χαμένων χρημάτων στο στοίχημα παρά μόνο εφόσον τα καταγράψει στο Excel ή σε αντίστοιχο πρόγραμμα. Η έκπληξη θα είναι οπωσδήποτε τόσο μεγάλη που ορισμένοι ίσως αναθεωρήσουν την άποψή τους για την απόδοσή τους. Ωστόσο μην κάνετε το λάθος να απογοητευτείτε και να εγκαταλείψετε την καταγραφή των αποτελεσμάτων. Η διακοπή της συγκέντρωσης των στοιχηματικών σας επιδόσεων δε σημαίνει ότι θα σταματήσετε να χάνετε αυτά τα χρήματα! Δεν είναι κακό να τρομάξετε και να ανακαλύψετε την τεράστια τρύπα στον οικονομικό σας προϋπολογισμό που δημιουργεί κάθε μήνα το στοίχημα! Καλώς εχόντων των πραγμάτων μπορεί να αποτελέσει και την αφορμή ελάττωσης των πονταρισμάτων και τη βελτίωση του συστήματός σας. Ακόμα και η αποχή από το στοίχημα για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα μέχρι να αποκτήσετε τη χαμένη αυτοπεποίθησή σας είναι καλοδεχούμενη. Άλλωστε η μη παρακολούθηση των στοιχηματικών επιδόσεων αποτελεί κι έναν από τους 10 λόγους που χάνουμε στο στοίχημα.

Από την άλλη, θα διακρίνετε τους αγώνες που έχετε τις μεγαλύτερες απώλειες, τις αποδόσεις που δε σας πληρώνουν συχνά και ενδεχομένως να ανακαλύψετε και κάτι το καινούριο μέσα από τις προβλέψεις σας που δεν είχατε σκεφτεί μέχρι τώρα. Ένα νέο σύστημα για παράδειγμα, όπως ότι έχετε πολύ μεγάλη πιθανότητα επαλήθευσης στις προβλέψεις σας υπέρ του φιλοξενούμενου. Μπορεί από την άλλη να διαπιστώσετε ότι τα πηγαίνετε αρκετά καλά σε ορισμένα πρωταθλήματα και δώσετε βάση από εκεί και πέρα στην εξειδίκευση στο στοίχημα. Ίσως εξακριβώστε αυτό που φοβόσασταν ότι σας κοστίζει περισσότερο, να στοιχηματίζετε δηλαδή σε χαμηλές αποδόσεις και να αποφεύγετε να συγκρίνετε αποδόσεις.

Η καταγραφή των αποτελεσμάτων δε χρειάζεται σε πρώτη φάση να είναι περίπλοκη. Οι πιο συνηθισμένες στήλες θα πρέπει να είναι η ημερομηνία ώστε να ταξινομείτε τους αγώνες με χρονολογική σειρά για να μη χαθείτε, οι ομάδες των αγώνων και οι αποδόσεις τους, τα ποσά που στοιχηματίσατε και ποια από αυτά κέρδισαν και ποια έχασαν. Στο τέλος της στήλης των κερδισμένων ή χαμένων χρημάτων θα πρέπει να γίνεται το άθροισμα των ποσών, ώστε να έχετε πλήρη εικόνα για την επίδοση στο στοίχημα. Και δυστυχώς η ευτυχώς η επιτυχία στο στοίχημα μετριέται αποκλειστικά και μόνο σε χρήματα.

Τέλος, δεν είναι απαραίτητη η χρήση του Excel, καθώς κυκλοφορούν αντίστοιχα προγράμματα δωρεάν στο διαδίκτυο που προσφέρουν ανάλογες δυνατότητες, όπως το OpenOffice.




ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου