Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2011

Αφιέρωμα στο Associated Press για τον παπα – ΠΑΟΚ!

Διεθνή καριέρα κάνει ο “παπά – ΠΑΟΚ”, κατά κόσμον πατέρας Χρήστος Μίτσιος, καθώς το μεγάλο πρακτορείο ειδήσεων Associated Press του κάνει εκτενές αφιέρωμα.

Στο ρεπορτάζ αναφέρεται ότι ο 51χρονος λαμβάνει κυρίαρχη θέση στην κερκίδα “του σκληροπυρηνικού ΠΑΟΚ” στην “φοβερή Gate 4” της Τούμπας, ενώ φιλοξενείται και συνέντευξη του ίδιου.

“Η Gate 4 είναι φοβερή. Αυτά τα παιδιά έχουν φωτιά μέσα τους, στην καρδιά και την ψυχή τους” δηλώνει στο πρακτορείο. “Πάντα θα είμαι κοντά σε αυτούς που τους έχει εγκαταλείψει η κοινωνία και η οικογένειά τους, με τους ναρκομανείς, με τους χούλιγκαν. Συχνά αυτοί είναι που έχουν περισσότερες αρχές και θάρρος και κερδίζουν έτσι μεγαλύτερο σεβασμό”.

Το ρεπορτάζ αναφέρεται και στο φιλανθρωπικό έργο του. Λέει ότι ο πατέρας Χρήστος έχει στήσει στην ενορία του “τράπεζα τροφίμων” προσελκύοντας εκατοντάδες νέους με προβλήματα στην εκκλησία.

“Μερικοί δουλεύουν για τον κατώτατο μισθό και κάνουν ό,τι μπορούν για να πάρουν το εισιτήριο της Κυριακής. Όμως είναι οι πρώτοι που κατεβαίνουν στις διαδηλώσεις και θα είναι οι πρώτοι που θα πολεμήσουν αν τους χρειαστεί η πατρίδα. Τα παιδιά των πλουσίων θα σπουδάζουν έξω”.

Το ρεπορτάζ αναφέρει ότι η “συντηρητική ιεραρχία της εκκλησίας” είναι μάλλον δυσαρεστημένη με τις εικόνες του παπα Χρήστου να φωνάζει συνθήματα με το κασκόλ του ΠΑΟΚ και να τον σηκώνουν στα χέρια οπαδοί, με αποτέλεσμα να του αφαιρέσουν τα καθήκοντά του. Ωστόσο, όπως αναφέρει, λόγω καμπάνιας στο Facebook με 18.000 μέλη οι ποινές σταμάτησαν εκεί.


Ο ίδιος πάντως δε σταματά το έργο του δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στα απωλολότα πρόβατα που δεν θα προσέγγιζαν την εκκλησία. “Μία ημέρα περίπου 20 μοτοσικλέτες πάρκαραν μπροστά στην εκκλησία. Ήταν όλοι οπαδοί και ήθελαν να εξομολογηθούν” δηλώνει. “Κάθομαι μαζί τους, τους βγάζω φαγητό και ποτά και μένουμε μέχρι το πρωί συζητώντας τα προβλήματά τους”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου