Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2011

Ο "πρίγκιπας" Λέτο οδηγεί τον ΠΑΟ

Με χαρακτηριστική άνεση ο Παναθηναϊκός συνέτριψε 4-0 τον Εργοτέλη στο ΟΑΚΑ, στο πλαίσιο της 7ης ημέρας του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας, και παρέμεινε στην κορυφή της βαθμολογίας, με μόνο συγκάτοικο προς το παρόν τον Ατρόμητο.

Δύο γκολ για το «τριφύλλι» πέτυχε ο Λέτο, στο 25΄ και στο 57΄ με πέναλτι, και από ένα οι Μπουμσόνγκ (7΄), Κατσουράνης (32΄).

Ιδανικό ήταν το ξεκίνημα των γηπεδούχων, καθώς άνοιξαν το σκορ μόλις στο έβδομο λεπτό, χάρη στην αλτικότητα και το πείσμα του Ζαν Αλέν Μπουμσόνγκ, Ο Γάλλος πήδησε πολύ ψηλά μετά το κόρνερ του Λέτο, είδε την κεφαλιά του να σταματά στο οριζόντιο δοκάρι, αλλά κυνήγησε τη φάση και με δεύτερη κεφαλιά από κοντά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Πίρσον. Ακολούθησε ένα διάστημα κατά το οποίο οι Κρήτες πήραν τα ηνία του αγώνα και πίεσαν, όμως δεν κατάφεραν να εκμεταλλευτούν τις ευκαιρίες που τους δόθηκαν (φάουλ του Λεάλ από πολύ πλεονεκτική θέση ψηλά άουτ στο 10΄, άστοχο σουτ του Σασιασβίλι στο 12΄) και ο Παναθηναϊκός έφτασε στο δεύτερο γκολ στο 25΄ με τον Λέτο. Ο Αργεντινός ολοκλήρωσε άψογα τον ωραίο συνδυασμό των Κουίνσι-Κλέιτον και πέτυχε το έκτο του γκολ στο φετινό πρωτάθλημα. Στο 32΄ ο Κατσουράνης με ωραίο σουτ μέσα από την περιοχή «κλείδωσε» ουσιαστικά τη νίκη του «τριφυλλιού», προσδίδοντας διαδικαστικό χαρακτήρα στο υπόλοιπο του αγώνα.


Παρότι είχε εξασφαλίσει τη νίκη, ο Παναθηναϊκός συνέχισε να παίζει σε υψηλούς ρυθμούς, ενθουσιάζοντας τους φίλους του που βρέθηκαν στις εξέδρες του Ολυμπιακού Σταδίου. Στο 57΄ ο Λέτο κέρδισε πέναλτι από τον Χίμπλινγκερ και το αξιοποίησε ο ίδιος, «γράφοντας» το 4-0, ενώ ακολούθησαν δύο μεγάλες χαμένες ευκαιρίες του Ζέκα και ένα δοκάρι του Καραγκούνη στο 76΄, χωρίς τελικά το σκορ να πάρει μεγαλύτερες διαστάσεις.

  

    Διαιτητής: Μήτσιος (Ηπείρου)

    Κίτρινες: Σαριέγκι, Κατσουράνης - Ολίσε, Χίμπλινγκερ, Γιοβάνοβιτς


Οι συνθέσεις:


ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ζεσουάλδο Φερέιρα): Καπίνο, Σαριέγκι, Μπουμσόνγκ (29΄ Καντέ), Λέτο, Κουίνσι, Ζέκα, Μαρίνος, Σιμάο, Κατσουράνης (66΄ Καραγκούνης), Σπυρόπουλος, Κλέιτον (79΄ Μαυρίας)


ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ (Νίκος Καραγεωργίου): Πίρσον, Γιοβάνοβιτς, Χίμπλινγκερ, Ρομάνο, Λεάλ, Νταντόμο, Τζούνιορ (57΄ Κυριακίδης), Ολίσε, Μπούντιμιρ (44΄ Κατσικοκέρης), Φραγκουλάκης (44΄ Κουτσιανικούλης), Σασιασβίλι

 * Να σημειωθεί ότι στο πρώτο ημίχρονο ο διαιτητής διέκοψε για περίπου πέντε λεπτά τον αγώνα, ζητώντας να απομακρυνθεί πανό που καταφερόταν εναντίον των πολιτικών.




ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου