Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2011

Μύλος με Σιόν, UEFA και Europa League!

Η UEFA προσπαθεί να χωρέσει τη Σιόν στη διοργάνωση.


Η UEFA βρίσκεται στην δυσάρεστη θέση να ψάχνει τρόπο για να εντάξει τη Σιόν στο Europa League μετά την απόφαση πολιτικού δικαστηρίου που ανέτρεψε την πρωτόδικη απόφαση αποκλεισμού της από τη διοργάνωση.

Αγωνιστικά η ελβετική ομάδα είχε εξασφαλίσει την πρόκρισή της στους ομίλους έναντι της Σέλτικ. Ωστόσο μετά την ένσταση των δευτεραθλητών Σκωτίας για παράνομη χρησιμοποίηση ποδοσφαιριστών τέθηκε εκτός συνέχειας χωρίς να προλάβει να παίξει κάποιο παιχνίδι.

Τώρα όμως η UEFA καλείται να δώσει απάντηση σ' ένα γρίφο: πώς θα βάλει τη Σιόν στη διοργάνωση χωρίς να διαταράξει τις ισορροπίες. Ήδη άλλωστε έχουν γίνει δύο αγωνιστικές. "Όλα τα σενάρια που εξετάζονται έχουν ένα κοινό σημείο, το κατά πόσο θα επηρεάσουν τις υπόλοιπες ομάδες", ανέφερε η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία σε επίσημη τοποθέτησή της. «Ακόμη κι αν η Σιόν δικαιωθεί, η Σέλτικ θα παραμείνει στο Europa League», είπε άνθρωπος της UEFA το απόγευμα της Δευτέρας (17/10) την ώρα που στην ευρωπαϊκή ομοσπονδία ψάχνουν να βρουν τη λύση στο ζήτημα που έχει προκύψει. Στην UEFA ψάχνουν παράλληλα τρόπους για να δουν τι μέλλει γενέσθαι εάν ο ελβετικός σύλλογος κερδίσει την υπόθεση στο CAS (ανώτατο αθλητικό δικαστήριο) με πολύ πιθανό να γίνει ο όμιλος της Σέλτικ, όμιλος... πέντε ομάδων!

Τη Δευτέρα η UEFA παρουσίασε έγγραφα στο περιφερειακό ελβετικό δικαστήριο που είχε δικαιώσει τη Σιόν, θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να βρει τη λύση στη πιθανή δικαίωση του ελβετικού συλλόγου.

Υπενθυμίζουμε ότι η Σιόν αν και είχε αποκλείσει τη Σέλτικ, αποκλείστηκε από τους ομίλους του Europa League από την UEFA επειδή χρησιμοποίησε (σύμφωνα με την ευρωπαϊκή ομοσπονδία) παίκτες που είχαν αποκτηθεί τη περίοδο που δεν δικαιούνταν να κάνει μεταγραφές.


Τα σενάρια που σκέφτονται στην UEFA, εάν δικαιωθεί η Σιόν είναι τα εξής:

1. Να γίνει ο όμιλος στον οποίο συμμετέχει η Σέλτικ από όμιλος τεσσάρων ομάδων σε πέντε με παράλληλη ακύρωση όλων των αποτελεσμάτων των εμπλεκόμενων σε αυτόν (όμιλο) ως τώρα. Σε αυτή τη περίπτωση ο όμιλος των πέντε θα γίνει με τα προηγούμενα δεδομένα, δηλαδή κάθε ομάδα τέσσερα συνολικά ματς (με κάθε αντίπαλο είτε εντός, είτε εκτός). Εάν γίνει αυτό τα ματς θα διεξαχθούν μεταξύ 24/11 και 22/12.

2. Να μπει η Σιόν ως πέμπτη ομάδα στον όμιλο, αλλά να μην ακυρωθούν τα έως τώρα αποτελέσματα. Αρα η Σιόν θα δώσει συνολικά οκτώ ματς (δύο με κάθε αντίπαλο) μεταξύ τέλη Νοεμβρίου 2011 και Φεβρουαρίου 2012.

3. Αν αργήσει να βγει η απόφαση του CAS, τότε η Σιόν θα περάσει κατ' ευθείαν στην επόμενη φάση του Europa League αλλά θα δώσει έναν αγώνα μπαράζ (άγνωστο πως και με ποια ομάδα ακόμη) για να μπει στους «32».


πηγές:  contra , sentragoal

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου