Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2011

Η UEFA για το ΠΑΟΚ- Σάμροκ

Η UEFA όπως συνηθίζει πριν από κάθε ευρωπαϊκό ματς δημοσίευσε την προαναγγελία του αγώνα ΠΑΟΚ- Σάμροκ, αναφέροντας πολλά ενδιαφέροντα στοιχεία για τους δύο "μονομάχους".

 Ποιο θετικό και αρνητικό ρεκόρ είναι έτοιμη να "σπάσει" η ιρλανδική ομάδα, ενώ ο "Δικέφαλος" καλείται να πάρει την πρώτη του νίκη απέναντι σε ιρλανδική ομάδα.


Συγκεκριμένα, αναφέρει το δημοσίευμα της UEFA:

ΠΑΟΚ και Σάμροκ συγκρούονται την Πέμπτη (20/10) σε μια σπάνια "μονομαχία" μεταξύ ελληνικής και ιρλανδικής ομάδας.

Προηγούμενες συναντήσεις

- Οι δύο πλευρές θα συναντηθούν για πρώτη φορά σε διοργάνωση της UEFA. Είναι επίσης, η πρώτη φορά που Σάμροκ Ρόβερς βρίσκονται αντιμέτωποι με ελληνική ομάδα από την Ελλάδα και ο ΠΑΟΚ με μια ομάδα από την Ιρλανδία.

- Αυτή θα είναι η δεύτερη φορά που ελληνική ομάδα θα αντιμετωπίσει ιρλανδική. Η πρώτη ήταν το 1993/94, όταν ο Παναθηναϊκός αντιμετώπισε τη Σέλμπουρν, την οποία κέρδισε με σκορ 3-0 εντός έδρας και 1-2 εκτός έδρας.

Στατιστικά των δύο ομάδων στο Europa League

- Ο ΠΑΟΚ είναι αήττητος στα τελευταία επτά ευρωπαϊκά παιχνίδια, έχοντας τρεις νίκες και τέσσερις ισοπαλίες. Η τελευταία ήττα ήρθε από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας στην Τούμπα, όταν η ρωσική ομάδα είχε επικρατήσει με 0-1, σε αγώνα για τους "32" της διοργάνωσης. Ήταν η μόνη ήττα του "Δικεφάλου" στα τελευταία δέκα ευρωπαϊκά παιχνίδια.

- Η Σάμροκ μετά τη νίκη με σκορ 2-1 επί της Παρτιζάν δεν είχε σκοράρει για τρία συνεχόμενα παιχνίδια, κάτι που έκανε στην ήττα με σκορ 3-1 απέναντι στην Τότεναμ, στη δεύτερη αγωνιστική του Europa League.

Ενδιαφέροντα στοιχεία

- Ο γεννημένος στο Δουβλίνο, Ίαν Ντέϊλι, που τώρα αγωνίζεται στην Σέντ Πάτρικς έχει αγωνιστεί στον αντίπαλο του ΠΑΟΚ, τον Άρη.

- Η Σάμροκ είναι πολύ κοντά στο να πετύχουν το 50ο τους γκολ σε διοργάνωση της UEFA, αλλά και να δεχθούν το 100ο σε 57 παιχνίδια που έχουν δώσει στην Ευρώπη.

- Ο επιθετικός της Σάμροκ Ρόβερς, Γκάρι Τουίγκ, έχει καθιερωθεί ως ένας από τους πιο παραγωγικούς επιθετικούς στην Ιρλανδία. Από τότε που εντάχθηκε στους Ρόβερς  έχει να σκοράρει σε ευρωπαϊκή διοργάνωση από το 2009 όταν και το έκανε απέναντι στην Μπρέχιν.

- Ο προπονητής του ΠΑΟΚ, Λάσλο Μπόλονι, που έχει αγωνιστεί 108 φορές με τη φανέλα της Εθνικής Ρουμανίας έχει καθίσει στον πάγκο και έχει αγωνιστεί σε τέσσερις ομάδες που συμμετέχουν στο Europa League. Αυτές είναι η Στεάουα Βουκουρεστίου, η Σπόρτινγκ Λισαβόνας, η Ρεν και η Σταντάρ Λιέγης.

- Η ημι- επαγγελματική ομάδα, Σάμροκ Ρόβερς, έχει στον πάγκο της τον Μίκαελ 'Ο, Νιλ, ο οποίος έχει αγωνιστεί 33 φορές με τη Β. Ιρλανδία. Στην Ευρώπη έχει αγωνιστεί με τη Coleraine, τη Νταντί Γιουνάιτεντ και την Γκλεντοράν. Ακόμη, έχει αγωνιστεί στηνΑγγλία με τις Νιουκάστλ, Κόβεντρι και Γουίγκαν.



ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου