Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2011

Σε φάση σύγκρουσης ΟΠΑΠ με τους πράκτορες

Σε "μετωπική σύγκρουση" με τους πράκτορες οδεύει και πάλι η διοίκηση του ΟΠΑΠ, με μήλον της Εριδος αυτή τη φορά τα VLTs (φρουτάκια) και τα σχέδιά της για την επέκταση του δικτύου των παιγνιομηχανημάιων και εκτός του πρακτορείων.

Οι πράκτορες έχουν αρχίσει να αντιδρούν έντονα στη δημιουργία νέων χώρων, ή gaming halls όπως ονομάζονται, καθώς πιστεύουν ότι θα λειτουργήσουν ανταγωνιστικά ως προς το δικό τους Δίκτυο.

Την ίδια στιγμή εξετάζουν την πιθανότητα να οργανώσουν συνεταιρισμούς προκειμένου να δημιουργήσουν και αυτοί τους δικούς τους ξεχωριστούς χώρους στους οποίους θα στεγάζονται αποκλειστικά και μόνο τα νέα παιγνιομηχανήματα. Εξετάζουν, δηλαδή, την πιθανότητα να διαχειρίζονται από κοινού κάποιους χώρους στους οποίους κάθε πρακτορείο θα τοποθετήσει τα περίπου τρία παιγνιομηχανήματα που του αναλογούν.

Αυτές τις ημέρες ένας σημαντικός αριθμός πρακτόρων συνομιλούν μεταξύ τους προκειμένου να αποφασίσουν αν θα είναι περισσότερο συμφέρουσα η δημιουργία gaming halls που θα διαχειρίζονται οι ίδιοι ή εάν θα αφήσουν τα VLTs στα πρακτορεία.

Η αγορά σύμφωνα με τη διοίκηση του ΟΠΑΠ, η αγορά των παγνιομηχανημάτων θα φθάσει έως το 2015 τα περίπου 10 δις, ευρώ και τα μεικτά κέρδη που θα αποκομίσει ο Οργανισμός θα φθάνουν το 45% των κερδών από ολόκληρη την ελληνική αγορά τυχερών παιχνιδιών.

Ο Οργανισμός αναμένεται να υπογράψει εντός του Νοεμβρίου τη σχετική άδεια με το Δημόσιο που θα του δίνει τη δυνατότητα εκμετάλλευσης 35.000 VLTs, εκ των οποίων τα 16.500 θα διατεθούν στο δίκτυο των πρακτόρων και τα υπόλοιπα θα διατεθούν σε τέσσερις με δέκα επενδυτές.

Οι παράμετροι που εξετάζουν είναι το κόστος για τη δημιουργία των νέων χώρων, που υπολογίζεται στα 80.000 ευρώ, οι δαπάνες λειτουργίας, δηλαδή το νέο προσωπικό, το οποίο υπολογίζεται σε τουλάχιστον πέντε άτομα ανά μαγαζί, οι χρεώσεις των ΔΕΚΟ κλπ.

Μετά ης πρόσφατες δηλώσεις του κ. Σπανουδάκη σχετικά με τα VLTs, οι πράκτορες είναι εν αναμονή της έκτακτης γενικής συνέλευσης την ερχόμενη εβδομάδα, προκειμένου να πιέσουν τη διοίκηση να διευκρινίσει επακριβώς ης προθέσεις της ως προς το δίκτυο διάθεσης των παιγνιομηχανημάτων. Οι πράκτορες εκτιμάται ότι θα αντιδράσουν έντονα στην πρόθεση του Οργανισμού να δημιουργήσει νέους ξεχωριστούς χώρους καθώς προβλέπουν πως θα κάτι τέτοιο θα λειτουργήσει εις βάρος τους ιδιαίτερα στην περίπτωση που διατηρήσουν τα VLTs εντός των πρακτορείων. Ένα βασικό χαρακτηριστικό των gaming halls που θα λειτουργήσει ανταγωνιστικά ως προς τα πρακτορεία είναι το διευρυμένο ωράριο λειτουργίας τους.



ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου