Παρασκευή 20 Ιουνίου 2014

Στάθηκε όρθια η Εθνική μένοντας στο 0-0 με την Ιαπωνία

Η Εθνική μας ομάδα στάθηκε όρθια, αν και έπαιζε με δέκα παίκτες από το 38' λόγω αποβολής του Κατσουράνη, μένοντας στο 0-0 με την Ιαπωνία και διατηρεί τις ελπίδες πρόκρισης.

Αν με την Κολομβία πήρε "κάτω από τη βάση", απέναντι στην Ιαπωνία το πρόσωπο της Εθνικής μας ήταν σαφώς καλύτερο. Παίζοντας με παίκτη λιγότερο για πάνω από ένα ημίχρονο, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα κατάφερε να κρατήσει το μηδέν στα μετόπισθεν, να πάρει τον ένα πόντο και να διατηρήσει τις ελπίδες πρόκρισης στην επόμενη φάση.


Οι διεθνείς μας έβγαλαν όλο τους το πάθος στον αγωνιστικό χώρο, μπόρεσαν να... απλώσουν τις εξαιρετικές αμυντικές τους αρετές πάνω στο χορτάρι και έφυγαν με όρθιο το κεφάλι από το Νατάλ, έστω και αν δεν έφτασαν στο πολυπόθητο τρίποντο.

Πλέον, όλα θα κριθούν την τελευταία αγωνιστική, όπου σε πέντε ημέρες η ομάδα του Φερνάντο Σάντος θέλει μόνο τη νίκη με την Ακτή Ελεφαντοστού και παράλληλα θα... λοξοκοιτάζει το τι θα συμβεί στο παιχνίδι της Κολομβίας με την Ιαπωνία, όπου θα περιμένει να μη νικήσουν οι Ασιάτες.




Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: "Εστάντιο ντας Ντούνας"


ΙΑΠΩΝΙΑ: Καουασίμα, Ουτσίντα, Γιοσίντα, Κόνο, Ναγκατόμο, Γιαμαγκούτσι, Χασέμπε (46' Εντό), Οκαζάκι, Χόντα, Οκούμπο, Οσάκο (57' Καγκάουα).

ΕΛΛΑΔΑ: Καρνέζης, Τοροσίδης, Χολέμπας, Μανωλάς, Παπασταθόπουλος, Κατσουράνης, Κονέ (81' Σαλπιγγίδης), Μανιάτης, Σαμαράς, Φετφατζίδης (41' Καραγκούνης), Μήτρογλου (35' Γκέκας).


Γκολ: -
Κίτρινες Κάρτες: 12' Χασέμπε, 27' Κατσουράνης, 55' Σαμαράς, 89' Τοροσίδης / Κατσουράνης (κόκκινη 38')




Εν αρχή ην η άμυνα

Με οδηγό την Κολομβία, οι Ιάπωνες μπήκαν δυνατά στο ματς και θέλησαν να πάρουν με το "καλημέρα" κεφάλι στο σκορ, αλλά ευτυχώς δεν υπήρξε... ριπλέι της πρεμιέρας. Οι διεθνείς είχαν πρόβλημα στην κυκλοφορία της μπάλας στα πρώτα λεπτά, με τους Ασιάτες να έχουν την πρωτοβουλία, αλλά να μην την μετουσιώνουν σε γκολ.

Με εξαίρεση το πρώτο δεκάλεπτο, η Ελλάδα κατάφερε να προσαρμοστεί στην κίνηση των επιθετικών και των ακραίων της ομάδας του Αλμπέρτο Τζακερόνι και προσπαθούσε στην κόντρα να γίνει απειλητική. Ο Μήτρογλου δεν είχε ιδιαίτερη βέβαια τροφοδότηση, ο Μανιάτης έκανε καλή δουλειά στο χώρο του κέντρου, ενώ ο Φετφατζίδης δεν δικαίωσε τις προσδοκίες όσων τον ήθελαν στο αρχικό σχήμα έναντι του Σαλπιγγίδη.

Ο Φερνάντο Σάντος  είδε τα πλάνα του να ανατρέπονται μέσα σε τέσσερα λεπτά, αφού στο 34' ο Γκέκας μπήκε στην θέση του τραυματία Μήτρογλου, ενώ στο 38' ο Κατσουράνης άφησε την ομάδα με δέκα παίκτες. Η Εθνική, έπρεπε να διαχειριστεί τα νέα δεδομένα, με τον Πορτογάλο κόουτς να "θυσιάζει" τον "Φέτφα", βάζοντας μέσα τον Καραγκούνη (41') και ενώ ένα λεπτό πριν ο Τοροσίδης είδε τον Καουασίμα να κάνει την επέμβαση του αγώνα.


Το δεύτερο μέρος κύλησε σε χαμηλό τέμπο στη μεγαλύτερη διάρκειά του, όπως ακριβώς το ήθελε η "γαλανόλευκη". Η Εθνική ήταν καλά οργανωμένη πίσω, με τον Καραγκούνη να προσφέρει σημαντικές βοήθειες ανασταλτικά και μέχρι το 65' τουλάχιστον δεν μπορούσαν οι Ιάπωνες να διασπάσουν την άμυνά μας. Μάλιστα, ο Γκέκας στο 56' υποχρέωσε τον Καουασίμα σε εξαιρετική επέμβαση.

Από εκεί και πέρα, οι παίκτες του Τζακερόνι έγιναν πιο επικίνδυνοι, εκμεταλλευόμενοι και την κόπωση των παικτών μας. Ειδικά, δε, από το 80' και μετά οι Ασιάτες... εγκαταστάθηκαν στο μισό γήπεδο, με την άμυνα και τον Καρνέζη να ανταποκρίνονται άριστα και το 0-0 να κρίνεται απολύτως δίκαιο με βάση την υπερπροσπάθεια όλων των διεθνών.



Η φάση του αγώνα

Η αποβολή του Κώστα Κατσουράνη στο 38' ήταν αναμφίβολα η φάση του αγώνα, αφού η Εθνική μας αναγκάστηκε να παίξει για πάνω από το μισό παιχνίδι με παίκτη λιγότερο. Μια φάση που άλλαξε τα πλάνα του Σάντος και τις ισορροπίες της αναμέτρησης.

Ο διαιτητής

Ο Xόελ Αγιλάρ, από το Ελ Σαλβαδόρ τα πήγε καλά στο παιχνίδι και προσπάθησε να μοιράσει το καρπούζι στη μέση. Ήταν σωστή η απόφαση να αφήσει την Ελλάδα με παίκτη λιγότερο και ο ίδιος κατάφερε να μην επηρεάσει αρνητικά την εξέλιξη του παιχνιδιού.



Ο πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης

Ο Κώστας Μανωλάς έκανε εξαιρετική εμφάνιση σε όλο το 90λεπτο. Ο αμυντικός του Ολυμπιακού ήταν κέρβερος στα μετόπισθεν, καθάρισε όλες τις φάσεις, έπαιξε με το μυαλό του και την ταχύτητά του και ανέβασε πολύ τις "μετοχές" του. Ειδική μνεία πρέπει να γίνει και για τον Γιάννη Μανιάτη, ο οποίος κατάπιε χιλιόμετρα, έκανε κλεψίματα, κάλυψε χώρους και έβγαλε πολύ πάθος.



Μας άρεσε

Η αντίδραση της Εθνικής μας ομάδας μετά την αποβολή του Κατσουράνη ήταν εξαιρετική. Κατάφερε να κρατήσει το μηδέν στα μετόπισθεν, έδειξε αυταπάρνηση και πάθος, είχε τις φάσεις της για να σκοράρει και γενικά η εικόνα της ήταν σαφώς πιο στιβαρή απ' ό,τι με την Κολομβία. Υπήρχαν πολλές στιγμές που δεν φαινόταν ότι υπήρχε αριθμητική ανισσοροπία.



Δεν μας άρεσε

Ο Κώστας Κατσουράνης αντέδρασε λάθος στην φάση της αποβολής του. Έκανε ένα φάουλ που δεν χρειαζόταν, ξέροντας ότι έχει ήδη μια κάρτα και άφησε την ομάδα από το 38' με παίκτη λιγότερο. Ένας ποδοσφαιριστής με τη δική του εμπειρία θα έπρεπε να αντιδράσει πιο σωστά και ψύχραιμα.




ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου