Τρίτη 24 Ιουνίου 2014

Νίκη-πρωτιά (4-1) η Βραζιλία με Καμερούν

Την πρώτη θέση του 1ου ομίλου κατάκτησε η Βραζιλία και στην φάση των «16» του παγκοσμίου κυπέλλου που διοργανώνει θα αντιμετωπίσει την Χιλή.

Η «σελεσάο» με μεγάλο πρωταγωνιστή το Νεϊμάρ νίκησε με 4-1 το Καμερούν, στο εθνικό στάδιο της Μπραζίλια.




Ο απόλυτος σταρ της Βραζιλίας στο 20ο Μουντιάλ είναι ο Νεϊμάρ. Με δύο γκολ στην πρεμιέρα εναντίον της Κροατίας κι άλλα δύο κόντρα στο Καμερούν, ο άσσος της Μπαρτσελόνα «πήρε από το χέρι» την εθνική ομάδα και την οδήγησε στη δεύτερη νίκη σε τρία παιχνίδια, χάρις στην οποία πήρε την πρώτη θέση του ομίλου και απέφυγε την Ολλανδία στην επόμενη φάση.

Παράλληλα, με τα δύο τέρματα που πέτυχε ο νεαρός παίκτης έφτασε τα 35 σε 52 συμμετοχές με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του και ξεπέρασε το μεγάλο Ριβάλντο, που είχε 34.

Το παιχνίδι στην πρωτεύουσα της χώρας του καφέ ήταν ανοικτό από το ξεκίνημα, καθώς το Καμερούν δεν είχε κανένα λόγο να κλειστεί πίσω (αποκλείστηκε από την 2η αγωνιστική) και διεκδίκησε τη νίκη γοήτρου. Ο Νεϊμάρ στο 17΄ με άψογο πλασέ από το γύρισμα του Λουίς Γκουστάβο έδωσε προβάδισμα στη Βραζιλία, αλλά στο 26΄ ο Ματίπ έφερε το ματς στα ίσια με πλασέ στην άδεια εστία.



Στο 35΄ ο Νεϊμάρ πήρε τη μπάλα έξω από την περιοχή και μπήκε κάθετα προς την εστία του Ιτάντζ. Από το ύψος της μεγάλης περιοχής έπιασε το σουτ στέλντοντας τη μπάλα στο κέντρο της εστίας του Καμερουνέζου τερματοφύλακα. Δευτερόλεπτα πριν τη λήξη του ημιχρόνου οι γηπεδούχοι έκρυψαν τη μπάλα, αλλά ο Χουλκ καθυστέρησε και τον πρόλαβαν οι αμυντικοί του Καμερούν.

Με το...καλημέρα στο δεύτερο μέρος η Βραζιλία πέτυχε και τρίτο γκολ, μετατρέποντας το υπόλοιπο της συνάντησης σε τυπική διαδικασία. Από τη σέντρα του Νταβίντ Λουίς μέσα από την περιοχή, ο Φρεντ με κεφαλιά «έγραψε» το 3-1 και πανηγύρισε έξαλλα το πρώτο του γκολ στη διοργάνωση μετά από 3 αγώνες.

Το «κερασάκι στην τούρτα» έβαλε ο Φερναντίνιο στο 84΄ με πλασέ, μετά από εξαιρετικό 1-2 ανάμεσα στους Φρεντ και Όσκαρ.




ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου