Κυριακή 8 Ιουνίου 2014

Η κραυγή του Ταρντέλι

Δεν υπάρχει πιο εκδηλωτικός πανηγυρισμός από αυτόν του Ιταλού Μάρκο Ταρντέλι, στον τελικό του Μουντιάλ της Ισπανίας το 1982.


Όποιο αφιέρωμα να δει ή να διαβάσει κάποιος δεν υπάρχει περίπτωση να μην δει ή να μην διαβάσει για τον πανηγυρισμό του Μάρκο Ταρντέλι στον τελικό του Μουντιάλ της Ισπανίας το 1982. Ο Ταρντέλι είχε πετύχει το δεύτερο γκολ της Ιταλίας απέναντι στην Δ. Γερμανία στη νίκη της "σκουάντρα ατζούρα" με 3-1.

Ο Ταρντέλι δέχτηκε την μπάλα έξω από την περιοχή της Δ. Γερμανίας και με δυνατό αριστερό σουτ την έστειλε στην αριστερή γωνία του Σουμάχερ. Εκστασιασμένος από το γκολ που είχε πετύχει ξεκίνησε ένα ανεπανάληπτο σλάλομ με σφιγμένες τις γροθιές του κραυγάζοντας "Γκοοοοοολ"!

"Που πήγαινα; Πραγματικά δεν ξέρω. Τρελάθηκα. Ήταν η αποκορύφωση της ευτυχίας. Τα παιδιά μου δίνουν χαρά αλλά τίποτα δεν μπορεί να συγκριθεί στη ζωή και στον αθλητισμό με αυτή την συγκεκριμένη στιγμή", δήλωνε ο Ταρντέλι για τον διάσημο πανηγυρισμό που αποτελεί μέρος τις ιστορίας του ιταλικού ποδοσφαίρου και έχει γίνει γνωστός ως: "L'urlo di Tardelli" (Η κραυγή του Ταρντέλι).

Συνολικά, ο Ταρντέλι, χρίστηκε 81 φορές διεθνής και έβαλε έξι γκολ. Ήταν από τους βασικούς συντελεστές στην επιτυχία της Ιταλίας να αναδειχθεί πρωταθλήτρια κόσμου μετά από 44 χρόνια!







ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου