Σάββατο 21 Ιουνίου 2014

Πολυβόλο η Γαλλία, γάζωσε με 5-2 την Ελβετία και προβάλλει φαβορί

Με μια καταιγιστική εμφάνιση δεν άφησε το παραμικρό περιθώριο στους Ελβετούς


Όσοι δεν είχαν βάλει τη Γαλλία στο κάδρο των διεκδικητών του  τίτλου έκαναν τεράστιο λάθος. Μετά το εκκωφαντικό 5-2 επί της Ελβετίας και τη δεύτερη εκπληκτική εμφάνιση των Τρικολόρ, όχι μόνο είναι υποχρεωμένοι να το κάνουν, αλλά θα πρέπει να την τοποθετήσουν και στην κορυφή.

Μπορεί οι αντίπαλοί  της έως τώρα να μην ήταν τεράστιας δυναμικής, αλλά η εμφάνισή της και στα δύο ματς ήταν αρκούντως πειστική. Προσπαθώντας να μετρήσεις τα ατού αυτής της ομάδας είναι σίγουρο πως θα ξεχάσεις κάποια. Πλουραλισμός, πρέσινγκ, ταχύτητα, τρανζίσιον γκέιμ και ένα ρόστερ υπερπλήρες.

Απέναντι στη θεωρητικά δεύτερη πιο δυνατή ομάδα του ομίλου έστησε ένα πάρτι πετυχαίνοντας τρία γκολ στο πρώτο ημίχρονο έχοντας χάσει πέναλτι και έχοντας και ένα δοκάρι. Τι άλλο θα μπορούσε να ζητήσει κανείς.


Ανήμποροι οι Ελβετοί

Οι κακόμοιροι οι Ελβετοί έδειχναν ανήμποροι να αντιδράσουν και να ακολουθήσουν τον τρελό ρυθμό των Γάλλων. Μόνο μετά το 73′ όταν δέχτηκαν και το πέμπτο γκολ βρήκαν την ευκαιρία να πετύχουν δύο τέρματα και να μετριάσουν το αρνητικό αποτέλεσμα.

Τα πράγματα ξεκαθάρισαν από πολύ νωρίς, αφού οι Γάλλοι πέτυχαν δύο γκολ μέσα σε 66  δευτερόλεπτα με την εκπληκτική κεφαλιά του Ζιρού και το ωραίο πλασέ του Ματουιντί από την ασίστ του Μπενζεμά.


Πέναλτι και δοκάρι

Ο παίκτης της Ρεάλ είχε την ευκαιρία στο 31 να χριστεί και αυτός σκόρερ, αλλά δεν ευστόχησε σε πέναλτι, ενώ στην επαναφορά ο Καμπάιγ σημάδεψε το δοκάρι. Το τρίτο γκολ πάντως ήρθε πριν την ανάπαυλα με τον Βαλμπουενά στο 40′.


Ασταμάτητη και στο Β' μέρος

Όλα αυτά δεν έβαλαν φρένο στους Τρικολόρ που μπήκαν στην επανάληψη με την ίδια διάθεση. Στο πρώτο 20λεπτο δημιούργησαν σωρεία ευκαιριών, αλλά τα γκολ ήρθαν λίγο αργότερα. Ο Μπενζεμά στο 67′ μετά την ασίστ του Πογκμπά και ο Σισοκό στο 73′ μετά την ασίστ του Μπενζεμά έφεραν το δείχτη του σκορ στο 0-5. Μόνο τότε έπεσε λίγο ο ρυθμός και οι Ελβετοί κατάφεραν να μειώσουν με τον Ντζεμαΐλι και στον Τζακά (81′ και 87′).

Το κερασάκι στην τούρτα ήταν το εκπληκτικό γκολ που πέτυχε ο Μπενζεμά, το οποίο όμως δεν μέτρησε καθώς ο Κάιπερς είχε σφυρίξει ένα δευτερόλεπτο νωρίτερα.



Το φύλλο αγώνα

ΓΚΟΛ: 81′ Ντζεμαϊλί, 87′ Τσάκα – 17′ Ζιρού, 18′ Ματουιντί, 40′ Βαλμπιενά, 67′ Μπενζεμά, 73′ Σισοκό

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Καίπερς (Ολλανδία)

ΕΛΒΕΤΙΑ: Μπενάλιο, Λιχστάινερ, Βον Μπέργκεν (9λ.τ. Σεντέρος), Ντζουρού, Ροντρίγκες, Μπεχράμι (46′ Ντζεμαϊλί), Τσάκα, Ινλέρ, Σακίρι, Σεφέροβιτς (69′ Ντρμιτς), Μεχμέντι.

ΓΑΛΛΙΑ: Γιορίς, Ντεμπισί, Βαράν, Σακό (66′ Κοσιενλί), Εβρά, Καμπάιγ, Σισοκό, Ματουιντί, Βαλμπιένα (82′ Γκριζμάν), Μπενζεμά, Ζιρού (62′ Πογκμπά).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου