Κυριακή 22 Ιουνίου 2014

Στη φάση των «16» το Βέλγιο

Με γκολ του Οριζί λίγο πριν τη συμπλήρωση των 90 λεπτών το Βέλγιο επιβλήθηκε της Ρωσίας με 1-0. Προβλημάτησαν οι νικητές, ήταν ανώτεροι οι Ρώσοι μέχρι το 80'.

Στην επόμενη φάση του Μουντιάλ προκρίθηκε το Βέλγιο, το οποίο ζευγάρωσε τις νίκες του στη διοργάνωση. Μπορεί οι "κόκκινοι διάβολοι" για δεύτερο παιχνίδι να δυσκολεύτηκαν πολύ, όμως, σημασία έχει ότι πήραν τελικά το αποτέλεσμα που ήθελαν.


Για 80' λεπτά η Ρωσία ήταν σίγουρα πιο ουσιαστική. Όλες σχεδόν οι τελικές προσπάθειες γίνονταν από τους παίκτες της, ενώ είχε και τουλάχιστον μία πραγματικά καλή ευκαιρία σε αντίθεση με το Βέλγιο που ήταν απλώς φλύαρο.

Στο πρώτο ημίχρονο ο Καπέλο είχε δώσει πολύ χώρο στον Μέρτενς στην προσπάθειά του να μπλοκάρει τον Αζάρ και βλέπαμε τους Βέλγους να χτυπούν συνεχώς από εκεί. Ωστόσο, αυτό άλλαξε στο δεύτερο με τον παίκτη της Νάπολι να βγαίνει εκτός παιχνιδιού και τον Αζάρ τελικά να χτυπάει στο τέλος με μία προσωπική ενέργεια.

Για δεύτερο σερί παιχνίδι η Ρωσία απέδειξε ότι δεν έχει ιδιαίτερα καλό υλικό για να εκμεταλλευτεί τις ευκαιρίες της και ότι κοιτάει πρώτα να κρατήσει στο μηδέν στην άμυνα. Αντιθέτως, το Βέλγιο μπορεί να μην είναι ακόμα μεγάλη ομάδα αλλά και πάλι έβγαλε χαρακτήρα ανεβάζοντας κατακόρυφα την απόδοσή του στο τέλος και παίρνοντας τη νίκη.


Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: "Μαρακανά"


ΒΕΛΓΙΟ: Κουρτουά, Αλντερβάιρελντ, Βαν Μπούιτεν, Κομπανί, Βερμάλεν (32' Βερτόνχεν), Βιτσέλ, Φελαϊνί, Ντε Μπράινε, Μέρτενς (75' Μιραλάς), Αζάρ, Λουκακού (57' Οριζί)

ΡΩΣΙΑ: Ακινφέεβ, Κοζλόβ (62' Γεστσένκο), Μπερεζούτσκι, Ιγκνασέβιτς, Κομπάροβ, Γκλουσακόβ, Φαϊζούλιν, Σαμέντοβ (89' Κερζακόβ), Κανουνικόβ, Σατόβ (83' Τζαγκόεβ), Κοκόριν


Γκολ: 89' Οριζί
Κάρτες: 54' Βιτσέλ, 73' Αλντερβάιρελντ / 38' Γκλουσακόβ



Η ανασκόπηση του αγώνα

Απογοητευτικό ήταν το Βέλγιο για δεύτερο σερί παιχνίδι στο πρώτο του ημίχρονο. Οι "κόκκινοι διάβολοι" μπήκαν νωθρά και περίμεναν να κάνει τα πάντα ο Μέρτενς, στον οποίο έδιναν πολύ χώρο οι Ρώσοι. Ωστόσο, οι επιλογές του τελευταίου δεν ήταν πάντα καλές με αποτέλεσμα να μη γίνονται φάσεις.

Αντιθέτως, οι Ρώσοι απείλησαν κάποιες φορές και έδειχναν πως έχουν τον τρόπο να προκαλούν προβλήματα στους Βέλγους. Στο 12' ο Κουρτουά απέκρουσε σουτ εκτός περιοχής του Φαϊζούλιν, ενώ το ίδιο έκανε και στο 30' σε σουτ του Σατόβ.

Οι παίκτες του Βίλμοτς συνέχισαν να έχουν την μπάλα στην κατοχή τους, αλλά χωρίς να φτάνουν σε τελική προσπάθεια. Αντιθέτως, η Ρωσία άγγιξε το γκολ στο 44', όταν από σέντρα του Γκουσακόβ ο Κοκόριν πήρε ανενόχλητος την κεφαλιά, αλλά έστειλε την μπάλα ελάχιστα άουτ.

Πολύ κακό ήταν το δεύτερο ημίχρονο, το οποίο είχε ελάχιστες φάσεις. Οι δύο ομάδες αναλώθηκαν σε μονομαχίες στον χώρο του κέντρου και πολλά λάθη με αποτέλεσμα να μη γίνονται τελικές προσπάθειες.

Οι Ρώσοι παρόλα αυτά έδειχναν και πάλι να είναι πιο ικανοί να φτάσουν στο γκολ χωρίς να εντυπωσιάζουν. Ιγκνασέβιτς και Γκλουσακόβ απείλησαν σε ένα δίλεπτο, ενώ η μεγάλη ευκαιρία έγινε στο 81' με το σουτ του Γεστσένκο να φεύγει ελάχιστα άουτ.

Ωστόσο, τα τελευταία λεπτά ανήκαν ολοκληρωτικά στο Βέλγιο. Στο 84' το φάουλ του Μιραλάς σταμάτησε στο δεξί δοκάρι του Ακινφέεβ, αλλά τέσσερα λεπτά μετά ο Αζάρ έκανε εξαιρετική ενέργεια, έδωσε στον Οριζί κι εκείνος τελείωσε υποδειγματικά τη φάση κάνοντας το 1-0. Στα εναπομείναντα λεπτά η Ρωσία έδωσε χώρους με αποτέλεσμα να φτάσει κοντά και σε δεύτερο γκολ το Βέλγιο, με τον Μιραλάς στις καθυστερήσεις να χάνει μεγάλη ευκαιρία.


Η φάση του αγώνα

Δεν είναι άλλη από το πέναλτι που δε δίνει ο διαιτητής στο πρώτο ημίχρονο στη Ρωσία. Αν θέλει κανείς να σταθεί αυστηρά στο αγωνιστικό κομμάτι υπάρχει και η μεγάλη χαμένη ευκαιρία του Κοκόριν στο 44' με την κεφαλιά.


Ο διαιτητής

Δεν ήταν σε καλή μέρα ο Φέλιξ Μπριχ, ο οποίος δεν είδε την ανατροπή του Κανουνικόβ από τον Αλντεράιρελντ. Μπορεί η φάση να μην ήταν εύκολη, όμως, θα έπρεπε να δοθεί πέναλτι στη Ρωσία.


Ο πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης

Ο Εντέν Αζάρ. Μπορεί να μην έκανε το καλύτερο παιχνίδι του, όμως, ακόμα κι έτσι έκρινε την αναμέτρηση. Στο πρώτο ημίχρονο όλη η Ρωσία ήταν πάνω του με αποτέλεσμα να βρίσκει χώρους ο Μέρτενς, ενώ από προσωπική του ενέργεια ξεκινάει και το γκολ.


Άρεσε

Ο Κέβιν Μιραλάς. Για ανεξήγητο λόγο δεν είχε παίξει στο πρώτο ματς και μπήκε αργά κόντρα στη Ρωσία. Έπαιξε και εξέθεσε τον Βίλμοτς έχοντας ένα δοκάρι, μία πολύ μεγάλη στιγμή και συνολικά καλή εικόνα.

Δεν άρεσε

Όπως στο πρώτο παιχνίδι με την Αλγερία έτσι και σε αυτό ο Ρομελού Λουκακού ήταν αόρατος επιβεβαιώνοντας όσους έλεγαν ότι δεν μπορεί να αναπληρώσει το κενό του Κριστιάν Μπεντέκ με τον τρόπο που παίζει το Βέλγιο.



ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου