Πέμπτη 19 Ιουνίου 2014

Θριαμβευτική νίκη με 4-0 για την Κροατία

Η Κροατία έβγαλε νοκ-άουτ το Καμερούν νικώντας το με 4-0, έτσι θα διεκδικήσει την τελευταία αγωνιστική την πρόκριση μαζί με Βραζιλία και Μεξικό.

Μετά τις Αυστραλία και Ισπανία το Καμερούν έγινε η τρίτη που αποκλείστηκε στους ομίλους του Μουντιάλ 2014, καθώς ηττήθηκε με 0-4 από την Κροατία.


Οι Ευρωπαίοι ήταν ανώτεροι, νίκησαν δίκαια, ενώ όλα ουσιαστικά τελείωσαν όταν ο Μάντζουκιτς κέρδισε την αποβολή του Αλέξ Σονγκ λίγο πριν το ημίχρονο.

Ο Μάντζουκιτς στο ντεμπούτο στην διοργάνωση πέτυχε δύο γκολ, ενώ πριν είχαν σκοράρει Όλιιτς και Πέρισιτς για τους Κροάτες, για τους οποίους έπαιξε βασικός ο Ντάνιελ Πράνιτς (είχε την ασίστ στο τρίτο γκολ).

Η ομάδα του Νίκο Κόβατς έχει 3 βαθμούς, η Βραζιλία και το Μεξικό από 4, έτσι θέλει νίκη τελευταία αγωνιστική με τους Μεξικανούς για να προκριθεί.




Η ταυτότητα του αγώνα
 

Γήπεδο: "Αρένα Αμαζόνια"

ΚΑΜΕΡΟΥΝ: Ιτάντζ, Μ'Μπιά, Σετζού (46' Νουνκέ), Ν'Κουλού, Ασού-Εκοτό, Ματίπ, Σονγκ, Ενό, Μουκαντζό, Τσουπό-Μοτίνγκ (75' Σαλί), Αμπουμπακάρ (70' Ουεμπό).

ΚΡΟΑΤΙΑ: Πλετίκοσα, Σρνα, Τσόρλουκα, Λόβρεν, Πράνιτς, Μόντριτς, Ράκιτιτς, Σαμίρ (72' Κόβατσιτς), Πέρισιτς (78' Ρέμπιτς), Όλιτς (69' Εντουάρντο), Μάντζουκιτς.

Γκολ: 11' Ολιτς, 48' Πέρισιτς, 61' και 73' Μάντζουκιτς
Κάρτες: 90' Εντουάρντο / 40' Σονγκ (κόκκινη)





Άνετη νίκη για τους Κροάτες

Στην πρώτη καλή φάση της αναμέτρησης η Κροατία ευτύχησε να ανοίξει το σκορ, με το κοντινό πλασέ του Ίβιτσα Όλιτς στο 11', έπειτα από την ασίστ του Ίβαν Πέρισιτς.

Ο τελευταίος λίγο έλειψε να σκοράρει στο 16', αλλά το πλασέ του από κοντά ήταν κακό και η μπάλα πήγε πάνω στον Σαρλ Ιτάντζ, ενώ ο Πέρισιτς απείλησε ξανά στο 36' με κεφαλιά έπειτα από εκτέλεση κόρνερ.

Τα αριθμητικά δεδομένα στον αγωνιστικό χώρο άλλαξαν στο 40', όταν ο Αλέξ Σονγκ αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα. Ο Μάντζουκιτς εκτός φάσης το... ενόχλησε και ο άσος της Μπαρτσελόνα απάντησε επιχειρώντας να τον χτυπήσει με περίεργο τρόπο και είδε την κόκκινη του Προένσα.

Η μοναδική φορά που το Καμερούν φάνηκε επικίνδυνο στο πρώτο μέρος ήταν στις καθυστερήσεις με το μακρινό σουτ του Αμπουμπακάρ, έπειτα από προσπάθεια του Μουκαντζό από δεξιά (εξέθεσε τον Πράνιτς).

Μόλις τρία λεπτά στο δεύτερο ημίχρονο χρειάστηκε η Κροατία για να διπλασιάσει το προβάδισμά της, με τον Πέρισιτς από δημιουργός να γίνεται εκτελεστής και να κάνει το 0-2 έπειτα από κούρσα από αριστερά και πλασέ στην κλειστή γωνία του Ιτάντζ.

Δύο λεπτά αργότερα ο Μάντζουκιτς αστόχησε σε τετ-α-τετ με τον άλλοτε τερματοφύλακα του ΠΑΟΚ, ενώ στην απέναντι εστία ο Νουνκέ με σουτ στην κίνηση έχασε μια καλή ευκαιρία για τους Αφρικανούς.

Ο Μάριο Μάντζουκιτς στο ντεμπούτο του στο Μουντιάλ 2014 σκόραρε για το 0-3 στο 61' με κεφαλιά από εκτέλεση κόρνερ του Ντάνιελ Πράνιτς, ενώ ο άσος της Μπάγερν σκόραρε ξανά στο 73' σε κενή εστία για το 0-4.




Η φάση του αγώνα
Αν είχε ελπίδες το Καμερούν έστω για βαθμό, χάθηκαν αυτές όταν λίγο πριν από το ημίχρονο ο Αλέξ Σονγκ ανόητα χτύπησε τον Μάντζουκιτς και άφησε με 10 παίκτες την ομάδα του και χωρίς ελπίδα.



Ο διαιτητής
Ο Πορτογάλος, Πέδρο Προένσα, είναι ένας από τους καλύτερους διαιτητές στον κόσμο. Η διαιτησία του  ήταν πολύ καλή, σωστά απέβαλε τον Αλέξ Σονγκ για την ανοησία του, ίσως να έπρεπε να τιμωρήσει και τον Μάριο Μάντζουκιιτς.



Ο πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης
Ο Ίβαν Πέρισιτς ήταν καλός στην πρεμιέρα με την Βραζιλία, ήταν ακόμη καλύτερος στο ματς με το Καμερούν. Έδωσε την ασίστ για το 1-0 στον Όλιτς και σκόραρε ο ίδιος για το 2-0.




Μας άρεσε

Όταν υπάρχει ο Μάριο Μάντζουκιτς η επίθεση της Κροατίας είναι διαφορετική. Στην πρεμιέρα με την Βραζιλία έλειπε λόγω τιμωρίας, απόψε πέτυχε 2 γκολ και δύσκολα θα ξαναδεί 11άδα ο Γέλαβιτς.



Δεν μας άρεσε

Το Καμερούν έχει ταλέντο, δεν έχει όμως ομάδα. Έχει καλούς αμυντικούς, αμυντικούς μέσους και επιθετικούς, αλλά δεν έχει δημιουργικούς μέσους. Και χωρίς αυτούς θα μπορούσε να κάνει κάνει καλύτερο, αλλά όταν δεν υπάρχει πειθαρχεία, όπως για μία ακόμη φορά φάνηκε στην αποβολή του Σονγκ δεν υπάρχουν και ελπίδες για κάτι καλό. Στις καθυστερήσεις μάλιστα λίγο έλειψε να πιαστούν στα χέρια οι Μουκαντζό και Ασού-Εκοτό.



ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου