Παρασκευή 20 Ιουνίου 2014

Η Ιταλία, το δεύτερο θύμα της Κόστα Ρίκα

Νέα μεγάλη έκπληξη από την Κόστα Ρίκα, η οποία μετά την Ουρουγουάη νίκησε και την Ιταλία, αυτήν την φορά με 1-0, χάρη σε τέρμα του Μπράιαν Ρουίς και έγινε η 4η ομάδα της διοργάνωσης που προκρίνεται στους "16", έπειτα από τις Ολλανδία, Χιλή και Κολομβία.

Έφτασε τους 6 βαθμούς, Ιταλία και Ουρουγουάη έχουν από τρεις και παίζουν μαζί την 3η αγωνιστική, έτσι οι Κοσταρικανοί έχουν ήδη προκριθεί και βέβαια οι Άγγλοι έχουν ήδη αποκλειστεί!


Αυτή είναι η δεύτερη φορά στην ιστορία της Κόστα Ρίκα που περνά στους "16", με πρώτη το 1990 στην Ιταλία, ενώ στο Ιταλία - Ουρουγουάη θα προκριθεί ο νικητής, με την ισοπαλία να δίνει πρόκριση στην Ιταλία (ως δεύτερη), καθώς έχει καλύτερη διαφορά τερμάτων.

Θυμίζουμε πως με αυτό τον όμιλο διασταυρώνεται αυτός της Ελλάδας. Αν λοιπόν η Ελλάδα περάσει ως δεύτερη θα παίξει τον 1ο αυτού του ομίλου. Ίσως με την Κόστα Ρίκα του Τζόελ Κάμπελ δηλαδή.


Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: "Αρένα Περναμπούκο"

ΙΤΑΛΙΑ: Μπουφόν, Αμπάτε, Μπαρτζάλι, Κιελίνι, Νταρμιάν, Πίρλο, Ντε Ρόσι, Τιάγκο Μότα (46' Κασάνο), Καντρέβα (57' Ινσίνιε), Μαρκίζιο (69' Τσέρτσι), Μπαλοτέλι.

ΚΟΣΤΑ ΡΙΚΑ (5-4-1): Κέιλορ Νάβας, Γκαμπόα, Ντουάρτε, Τζανκάρλο Γκονσάλες, Ουμάνια, Τζούνιορ Ντίας, Μπόρχες, Τεχέδα (68' Κουμπέρο), Μπράιαν Ρουίς (81' Μπρένες), Μπολάνιος, Τζόελ Κάμπελ (74' Ουρένια).


Γκολ: 44' Μπράιαν Ρουίς
Κάρτες: 69' Μπαλοτέλι, 71' Κουμπέρο



Η ανασκόπηση του αγώνα

Η Κόστα Ρίκα απείλησε πρώτη με την κοντινή κεφαλιά του Μπόρχες στο 7', μετά την κακή έξοδο του Μπουφόν, ο οποίος έκανε ντεμπούτο στην διοργάνωση.

Το σουτ του Τιάγκο Μότα στο 27' ήταν κακό, ενώ στο 31' ο Μάριο Μπαλοτέλι έχασε μια τεράστια ευκαιρία, Από μοναδική μπαλιά του Πίρλο βγήκε τετ-α-τετ με τον Κέιλορ Νάβας, έκανε όμως κακό κοντρόλ και εν συνεχεία κακό ψηλοκρεμαστό πλασέ.

Δύο λεπτά αργότερα ο άσος της Μίλαν σούταρε δυνατά στην κίνηση, αλλά πάνω στον Κέιλορ Νάβας και από εκεί και πέρα τον έλεγχο τον είχε η Κόστα Ρίκα μέχρι το τέλος του ημιχρόνου.

Ο Μπουφόν απέκρουσε το σουτ του Μπολάνιος στο 36' και στο 43' ο διαιτητής δεν έδωσε πέναλτι στην ανατροπή του Τζόρτζιο Κιελίνι στον Τζόελ Κάμπελ. Ένα λεπτό όμως αργότερα οι Κοσταρικανοί άνοιξαν το σκορ με την κεφαλιά του Μπράιαν Ρουίς στο δεύτερο δοκάρι, έπειτα από την σέντρα του Τζούνιορ Ντίας από αριστερά, με την μπάλα να χτυπά στο οριζόντιο δοκάρι και εν συνεχεία να σκάει μέσα από την γραμμή.

Η Ιταλία στο δεύτερο ημίχρονο δεν κατάφερε να απειλήσει. Ο Κασάνο μπήκε και κανείς δεν ξέρει γιατί, με το ματς μάλλον να έχει χαθεί από το πρώτο ημίχρονο για την "σκουάντρα ατζούρα".

Μοναδικές φάσεις από τους Ιταλούς το σουτ του Νταρμιάν στο 51' που απέκρουσε ο Κέιλορ Νάβας και το φάουλ του Πίρλο που απέκρουσε ξανά ο πορτιέρε της Λεβάντε.


Η φάση του αγώνα

Το γκολ του Μπράιαν Ρουίς. Εξαιρετική σέντρα Τζούνιορ Ντίας, ιδανική κεφαλιά του άσου της Αϊντχόφεν (δανεικός από Φούλαμ), η μπάλα στο οριζόντιο και εν συνεχεία σκάει μέσα από την γραμμή τέρματος. Το "Goal-Line Technology" ειδοποίησε άμεσα τον διαιτητή και αυτός έδειξε σέντρα.


Ο διαιτητής

Ο Χιλιανός, Ενρίκε Ρομπέρτο Όσες, είναι έχει την φήμη του σκληρού, αλλά στο ματς αυτό δεν το έδειξε, δεν ήταν καλός και υπάρχουν δύο φάσεις που σηκώνουν συζήτηση (για πέναλτι). Η ανατροπή του Κάμπελ από τον Κιελίνι στο πρώτο ημίχρονο (δεν είναι ο ορισμός του πέναλτι, αλλά δίνεται) και η ανατροπή του Μπαλοτέλι στο δεύτερο ημίχρονο στην προσπάθεια Κοσταρικανού αμυντικού να διώξει (μάλλον καλά έκανε και δεν το έδωσε).



Ο πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης

Ο Κριστιάν Μπολάνιος δημιουργεί μία εξαιρετική τριάδα με τους Μπράιαν Ρουίς και Τζόελ Κάμπελ. Εδώ και τέσσερα χρόνια η Ευρώπη τον ξέρει, καθώς είναι ο καλύτερος παίκτης της Κοπεγάχης. Πολύ καλή εμφάνιση κόντρα στην Ιταλία, όπως και ο Μπόρχες ή μάλλον όπως όλοι οι Κοσταρικανοί.


Μας άρεσε

Η Κόστα Ρίκα, έτσι απλά! Μετά το ματς με την Ουρουγουάη, έτσι και σε αυτό με την Ιταλία το αντιμετώπισε ιδανικά, με πλάνο, με πειθαρχεία και δύναμη στην άμυνα, ενώ στην επίθεση των ταλέντο των Μπολάνιος, Μπράιαν Ρουίς και Τζόελ Κάμπελ αποτελεί εγγύηση για κάτι καλό.


Δεν μας άρεσε

Ο Τσέζαρε Πραντέλι. Καντρέβα και Μαρκίζιο στα άκρα είναι καλή επιλογή για ματς όπως αυτό με την Αγγλία. Τσέρτσι και Ινσίνιε έπρεπε να παίζουν σε ματς όπως αυτό με Κόστα Ρίκα, να σπάσουν την καλά οργανωμένη αντίπαλη άμυνα. Χωρίς λογική η είσοδος του Κασάνο στο ημίχρονο. Ινσίνιε και Τσέρτσι μπήκαν αργά!








ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου