Πέμπτη 19 Ιουνίου 2014

Αποκαθήλωση για την Ισπανία, αποθέωση για τη Χιλή

Η Χιλή έβγαλε νοκ-άουτ την Ισπανία, καθώς νίκησε με 2-0 και έτσι μαζί με την Ολλανδία έγιναν οι πρώτες χώρες που εξασφάλισαν την πρόκρισή τους στους "16" του Μουντιάλ 2014.

Η "Furia Roja" είναι η τέταρτη παγκόσμια πρωταθλήτρια στην ιστορία που αποκλείστηκε στον όμιλο. Οι προηγούμενες είναι η Βραζιλία το 1966, η Γαλλία το 2002 και η Ιταλία το 2010.


Έχει συμβεί λοιπόν αυτό στις 3 από τις 4 τελευταίες τροπαιούχους, με εξαίρεση δηλαδή την Βραζιλία το 2006, ενώ το "σοκ" έχουν πάρει τρεις σερί πρωταθλητές από την Ευρώπη.

Πρωταγωνιστής στο ματς ήταν ο Τσάρλες Αράνγκις με μία ασίστ (στον Εντουάρντο Βάργκας) και ένα γκολ, ενώ η Ισπανία απογοήτευσε.

Σε δύο ματς έχει δεχτεί 7 γκολ, ενώ η επιλογή του Βιθέντε ντελ Μπόσκε να βάλει δίδυμο στο κέντρο τους Μπουσκέτς-Τσάμπι Αλόνσο και μπροστά τους τον Ινιέστα ήταν λανθασμένη.

Χιλή και Ολλανδία θα παίξουν την τελευταία αγωνιστική... τελικό για την κορυφή, με τους "Oranje" να παίρνουν την πρώτη θέση με ισοπαλία, λόγω καλύτερης διαφοράς τερμάτων.


Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: Μαρακανά



ΙΣΠΑΝΙΑ: Κασίγιας, Αθπιλικουέτα, Χάβι Μαρτίνεθ, Σέρχιο Ράμος, Τζόρντι Άλμπα, Μπουσκέτς, Τσάμπι Αλόνσο (46' Κόκε), Ινιέστα, Νταβίντ Σίλβα, Πέδρο (76' Καθόρλα), Ντιέγκο Κόστα (64' Τόρες).

ΧΙΛΗ (5-3-2): Μπράβο, Ίσλα, Μεντέλ, Φρανσίσκο Σίλβα, Χάρα, Μένα, Αράνγκις (64' Φελίπε Γκουτιέρες), Μαρσέλο Ντίας, Βιντάλ (88' Καρμόνα), Αλέξις, Σάντσες, Εντουάρντο Βάργκας (85' Βαλδίβια).

Γκολ: 20' Εντουάρντο Βάργκας, 43' Αράνγκις
Κάρτες: 26' Βιντάλ, 40' Τσάμπι Αλόνσο, 61' Μένα


Αποκαθήλωση
Από την πρώτη φάση του αγώνα η Χιλή τρόμαξε την Ισπανία, με τον Αρτούρο Βιντάλ να κάνει καλή προσπάθεια στην περιοχή και τον Τσάμπι Αλόνσο τελευταία στιγμή να διώχνει σε κόρνερ προ του Εντουάρντο Βάργκας, ενώ μετά το κόρνερ απείλησε ο Χάρα με κεφαλιά.

Η "Furia Roja" στο 15' έφτασε κοντά στο γκολ με τον Τσάμπι Αλόνσο να πλασάρει πάνω στον Μπράβο, ενώ πέντε λεπτά αργότερα άνοιξαν το σκορ οι Χιλιανοί.

Ο Εντουάρντο Βάργκας έκανε το 0-1 στο 20' με κοντινό πλασέ έπειτα γύρισμα του Αράνγκις, με την προσπάθεια να έχει ξεκινήσει από Βιντάλ και Αλέξις Σάντσες. Αυτό ήταν το 13ο γκολ του Βάργκας σε 17 ματς του στην εθνική υπό τις οδηγίες του Σαμπαόλι.

Στο 23' ο Τσάμπι Αλόνσο ήταν άστοχος, όπως και ο Ντιέγκο Κόστα σε μία σπουδαία ευκαιρία στο 27', ενώ το δεύτερο γκολ της Χιλής ήρθε στο 43'.

Ο Αράνγκις από δημιουργός έγινε εκτελεστής, κάνοντας το 0-2 με εξαιρετικό σουτ με το εξωτερικό, αφού κοντρόλαρε μέσα στην περιοχή μετά την απόκρουση του Κασίγιας με τις γροθιές στην εκτέλεση φάουλ του Αλέξις Σάντσες.

Δεύτερη μεγάλη ευκαιρία έχασε ο Ντιέγκο Κόστα στο 48', όταν από φοβερή πάσα του Ινιέστα βγήκε τετ-α-τετ με τον Μπράβο, άλλα άργησε να πλασάρει και τον πρόλαβε με τάκλιν ο Ίσλα.

Ακόμη πιο μεγάλη ήταν η ευκαιρία που έχασε ο Σέρχιο Μπουσκέτς στο 53'. Κραυγαλέα ευκαιρία, με τον μέσο της Μπαρτσελόνα να αστοχεί σε κενή εστία με αριστερό πλασέ, έπειτα από γύρισμα του Ντιέγκο Κόστα από δεξιά με "ψαλιδάκι".

Εντυπωσιακός στα τελευταία λεπτά ο Χιλιανός τερματοφύλακας, Κλαούντιο Μπράβο, καθώς έκανε εντυπωσιακές επεμβάσεις σε προσπάθειες των Καθόρλα (80', 88') και Ινιέστα (84').



Η φάση του αγώνα

Η απίστευτη ευκαιρία του Σέρχιο Μπουσκέτς στο 53'. Αν είχε σκοράρει σε κενή εστία θα είχε μειώσει και η Ισπανία θα είχε αρκετό χρόνο για να φτάσει έστω στην ισοφάριση.




Ο διαιτητής

Ο Αμερικανός διαιτητής, Μαρκ Γκέιτζερ, ήταν πολύ καλός, κανένα λάθος, άψογη η διαιτησία.



Ο πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης

Ο άσος της Ιντερνασιονάλ του Πόρτο Αλέγκρε, Τσάρλες Αράνγκις, στήριξε τα μεγάλα αστέρια, Αρτούρο Βιντάλ, Αλέξις Σάντσες και Εντουάρντο Βάργκας. Έδωσε την ασίστ για το πρώτο γκολ και πέτυχε το δεύτερο.



Μας άρεσε

Στο πρώτο ματς με την Αυστραλία ο Αρτούρο Βιντάλ είχαμε πει πως ήταν απογοητευτικός, κυρίως όμως διότι ήταν ανέτοιμος. Σε υψηλότερο επίπεδο ετοιμότητας πλέον ο άσος της Γιουβέντους θύμισε τον γνωστό... Βιντάλ, έναν από τους καλύτερους μέσου του πλανήτη.



Δεν μας άρεσε
Ο Ντιέγκο Κόστα έχασε δύο πολύ μεγάλες ευκαιρίες. Σίγουρα οι Ισπανοί είναι απογοητευμένοι με την... μεταγραφή του Βραζιλιάνου επιθετικού.




ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου