Κυριακή 22 Ιουνίου 2014

Η Βοσνία αδικήθηκε, αλλά η Νιγηρία ήταν καλύτερη

Η Βοσνία αδικήθηκε με το ακυρωθέν γκολ του Τζέκο, αλλά η Νιγηρία ήταν καλύτερη, νίκησε 1-0 και έβγαλε νοκ-άουτ τους Ευρωπαίους.

Νιγηρία νίκησε με 1-0 την Βοσνία και την απέκλεισε από το Μουντιάλ 2014, με τους Αφρικανούς να φτάνουν τους 4 βαθμούς και είναι κοντά στην πρόκριση.

Με ισοπαλία την τελευταία αγωνιστική με την Αργεντινή θα περάσει, ακόμη και με ήττα όμως θα προκριθεί αν το Ιράν δε νικήσει την Βοσνία, η οποία παραμένει χωρίς βαθμό σε Μουντιάλ.

Οι Ευρωπαίοι πάντως αδικήθηκαν, καθώς στο 21' ακυρώθηκε λανθασμένα γκολ του Τζέκο για οφ-σάιντ, όμως η Νιγηρία ήταν καλύτερη και με κορυφαίους τους Εμενίκε και Ομέρουο δεν πήρε άδικα τη νίκη.





Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: "Αρένα Παναντάλ"


ΝΙΓΗΡΙΑ: Ενιεάμα, Άμπροουζ, Γιόμπο, Ομέρουο, Οσανίουα, Ονάζι, Όμπι Μίκελ, Μούσα (65' Σόλα Αμεόμπι), Μπαμπατούντε (75' Αζοένι), Οντεμβίγκι, Εμενίκε.

ΒΟΣΝΙΑ: Μπέγκοβιτς, Μούτζα, Σούνιτς, Σπάχιτς, Μεντούνιανιν (64' Σούσιτς), Μπέσιτς, Πιάνιτς, Χαΐροβιτς (57' Ιμπίσεβιτς), Λούλιτς (58' Σαλίχοβιτς), Μισίμοβιτς, Τζέκο.


Γκολ: 29' Οντεμβίγκι
Κάρτες: 6' Μεντούνιανιν, 81' Όμπι Μίκελ



Η ανασκόπηση του αγώνα

Η Βοσνία μπήκε στο ματς νομίζοντας πως θα πάρει μια εύκολη νίκη, καθώς είχε κάνει καλή εμφάνιση κόντρα στη Αργεντινή, ενώ η Νιγηρία δεν είχε δείξει κάτι κόντρα στο Ιράν.

Οι Αφρικανοί ήταν ανώτεροι στα πρώτα λεπτά και είχαν 4 καλές στιμές με Οντεμβίγκι, Μούσα, Όμπι Μίκελ και Ονάζι, μέχρι να φτάσουμε στο 21ο λεπτό και γκολ της Βοσνίας που κακώς ακυρώθηκε.

Ο Μισίμοβιτς έκανε εξαιρετική πάσα και έβγαλε τον Τζέκο τετ-α-τετ με τον Ενιεάμα, ο επιθετικός της Μάντσεστερ Σίτι νίκησε τον τερματοφύλακα της Λιλ, αλλά ο βοηθός διαιτητή σήκωσε την σημαία για οφ-σάιντ, το οποίο δεν υπήρχε ποτέ.

Στο 23' και το 24' ο Ενιεάμα σταμάτησε προσπάθειες του Τζέκο και περισσότεροι πίστεψαν πως κάπου εκεί οι Ευρωπαίοι θα πάρουν τον έλεγχο του ματς, αλλά δεν ήταν έτσι.

Το σκορ άνοιξε στο 29' για τη Νιγηρία έπειτα από μία εξαιρετική συνεργασία των Οντεμβίγκι και Εμενίκε. Ο πρώτος έδωσε δεξιά στον επιθετικό της Φενέρμπαχτσε, αυτός ξεπέρασε τον Σπάχιτς, γύρισε στο ύψος της μικρής περιοχής και ο Οντεμβίγκι με κοντινό πλασέ έκανε το 1-0 (ζήτησαν φάουλ οι Βόσνιοι, μάλιστα κάποιοι σταμάτησαν να παίζουν, αλλά φάουλ δεν υπήρχε).

Όσο κυλούσε ο χρόνος οι Βόσνιοι αγχωνόντουσαν, έβλεπαν την πρώτη νίκη σε Μουντιάλ να απομακρύνεται και η Νιγηρία διατηρούσε τον έλεγχο.

Είχε μάλιστα δύο ευκαιρίες με τον Μπέγκοβιτς να σταματά τους Μπαμπαντούντε στο 55' και Εμενίκε στο 61', ενώ στις όποιες φάσεις δημιούργησε η Βοσνία μέχρι το τέλος δεν ανησύχησε τον Βίνσεντ Ενιεάμα, μέχρι το 93', όταν η προσπάθεια του Τζέκο κατέληξε στο αριστερό δοκάρι, μετά από νέα μεγάλη επέμβαση του τερματοφύλακα της Λιλ!


Η φάση του αγώνα

Δυστυχώς πρόκειται για λάθος διαιτητικό. Συγκεκριμένα ο βοηθός σήκωσε οφ-σάιντ, ενώ αυτό δεν υπήρχε στο 21ο λεπτό. Ο Τζέκο έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και αν το τέρμα μετρούσε το ματς θα ήταν διαφορετικό.


Ο διαιτητής

Ο Νεοζηλανδός διαιτητής, Πίτερ Ο'Λίρι, ήταν καλός. Για την φάση του γκολ του Έντιν Τζέκο που κακώς δεν μέτρησε φταίει ο βοηθός του.


Ο πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης

Τρομερός στην επίθεση της Νιγηρίας ο Εμάνουελ Εμενίκε, εξέθεσε πολλές φορές στον Σπάχιτς, δεν μπορούσε να κανείς να τον σταματήσει. Δημιούργημά του το γκολ του Πίτερ Οντεμβίγκι.


Άρεσε

Τρομερός αμυντικός ο Κένεθ Ομέρουο! Απίστευτη εμφάνιση, ήταν απροσπέλαστος στο κέντρο της άμυνας. Ανήκει στην Τσέλσι, έπαιξε φέτος δανεικός στην Μίντλεσμπρο.


Δεν άρεσε

Ο Έντιν Τζέκο όταν βγήκε τετ-α-τετ νίκησε τον Ενιεάμα, το γκολ δεν μέτρησε και από εκεί και πέρα τον άγχος τον κυρίευσε. Ήταν κακός, δεν ήταν ο γνωστός Τζέκο, οι Βόσνιοι τα περίμεναν όλα από αυτόν, ενώ είχε δοκάρι στο 93' (μετά από απόκρουση Ενιεάμα)!



ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου