Παρασκευή 13 Ιουνίου 2014

Έρευνα για το Μουντιάλ: Ποια είναι η καλύτερη ομάδα και ποια η πιο αντιπαθητική;

Αποτελέσματα μελέτης που πραγματοποιήθηκε σε 19 χώρες από εταιρεία δείχνει ότι η πολιτική και η γεωγραφία αποτελούν βασικά κριτήρια για το ποια ομάδα θα υποστηρίξουν



Η Αργεντινή, οι ΗΠΑ και το Ιράν είναι οι πιο αντιπαθητικές ομάδες του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Οι οπαδοί της Βραζιλίας είναι οι πιο αισιόδοξοι γαι την κατάκτηση του Κυπέλλου, παρόλο που οι Αργεντινοί και οι Ισπανοί δεν βρίσκονται και πολύ πίσω τους. Και σύμφωνα με τους φιλάθλους σε πολλές χώρες η Σελεσάο είναι η ομάδα που παίζει το πιο ελκυστικό ποδόσφαιρο.

Αυτά είναι μερικά από τα αποτελέσματα μελέτης που πραγματοποιήθηκε σε 19 χώρες από την εταιρεία YouGov. Η συγκεκριμένη μελέτη προσφέρει αρκετά συμπεράσματα για τον ψυχισμό των φιλάθλων παγκοσμίως που ετοιμάζονται να παρακολουθήσουν το πιο δημοφιλές τουρνούα στα σπορ.

Μερικά από τα πιο χρήσιμα συμπεράσματα που βγαίνουν από τη μελέτη είναι τα εξής:


- Η πολιτική και η γεωγραφία παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στην επιλογή της ομάδας που θα υποστηρίζει κάποιος. Αρκετοί Μεξικανοί ανταποκριτές ανέφεραν τις ΗΠΑ ως την πιο αντιπαθητική ομάδα του Μουντιάλ. Οι Βραζιλιάνοι αντίστοιχα διάλεξαν τους Αργεντινούς και τούμπαλιν. Οι Έλληνες επιλέξαμε με βάση την κρίση: Γερμανία και ΗΠΑ ευθύνονται για την οικονομική κατάσταση της χώρας σύμφωνα με τα αποτελέσματα, άρα είναι και οι πιο αντιπαθητικές! Την Γερμανία επέλεξαν και φίλαθλοι από χώρες που βίωσαν την κτηνωδία του Γ' Ράιχ. Στην Ασία, Ιαπωνία και Νότια Κορέα αντιπαθούν η μία την άλλη. Πάντως οι πιο αντιπαθητικές στο σύνολο είναι οι ΗΠΑ, η Αργεντινή και το Ιράν.

- Τρεις χώρες διαθέτουν πληθώρα φιλάθλων που πιστεύουν ότι η χώρα τους θα κατακτήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο: Βραζιλία, Αργεντινή και Ισπανία προβλέπουν ότι θα είναι οι τελικοί θριαμβευτές. Στις περισσότερες χώρες οι φίλαθλοι επέλεξαν Βραζιλία. Σε πολλές χώρες η εθνική τους αποτελούσε δέυτερη ή τρίτη επιλογή για την κατάκτηση του Μουντιάλ με μια εξαίρεση: Οι Άγγλοι δεν έχουν καμία εμπιστοσύνη στους παίκτες τους...

- Ελάχιστες ήταν οι διαφωνίες για το ποια ομάδα παίζει το πιο ελκυστικό ποδόσφαιρο: Η Βραζιλία με το jogo bonito δεν έχει αντίπαλο. Με δεδομένο ότι οι φίλαθλοι δεν μπορούσαν να επιλέξουν τη χώρα από την όποαι κατάγονται, οι Βραζιλιάνοι επέλεξαν την Εθνική Ισπανίας.

- Οι Κολομβιανοί είναι από τους πιο φανατικούς ποδοσφαιρόφιλους: Μόνο το 6% των ερωτηθέντων είπε ότι δεν ενδιαφέρεται για το Μουντιάλ, το χαμηλότερο ποσοστό ανάμεσα στις 19 χώρες.

- Η χώρα που ενδιαφέρεται λιγότερο για το ποδόσφαιρο, και δεν αποτελεί έκπληξη, είναι οι ΗΠΑ: Το 60% τόνισαν ότι τους είναι αδιάφορο. Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι ένας στους δύο Άγγλους και Γάλλους δήλωσαν ότι δεν ασχολούνται.




ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου