Τετάρτη 11 Ιουνίου 2014

Η Ξάνθη μένει στη Σούπερ Λιγκ με ανατροπή επί του Ολ.Βόλου

Η Ξάνθη εξασφάλισε την παραμονή της στη Σούπερ Λίγκα, επικρατώντας 2-1 του Ολυμπιακού Βόλου σε αγώνα μπαράζ που έγινε στο "Κλεάνθης Βικελίδης".

Παρότι βρέθηκαν πίσω στο σκορ από το 34΄ με γκολ του Γκούρμα και έμειναν με παίκτη λιγότερο από το 48΄ λόγω αποβολής (απευθείας κόκκινη) του Μάνταλου, οι Ακρίτες κατάφεραν να ανατρέψουν τα δεδομένα και να φτάσουν στη νίκη με σκόρερ τους Γούτα (45+3΄) και Ράνο (82΄).

Δυνατές μονομαχίες και πολύ πάθος για τη νίκη ήταν τα χαρακτηριστικά του αγώνα μπαράζ που έγινε στο γήπεδο «Κλ. Βικελίδης»μεταξύ του Ολυμπιακού Βόλου και της Ξάνθης για το ένα και τελευταίο εισιτήριο της Σούπερ Λίγκας.


Η ακριτική ομάδα ξεκίνησε καλύτερα και έδειξε θετικότερα στοιχεία από την ομάδα της Μαγνησίας. Ταυτόχρονα ο Ολυμπιακός Βόλου ανέβασε την απόδοση του και συνδύασε την αγωνιστική αυτή άνοδο με το πολύ ωραίο γκολ του Γκούρμα στο 34’ με δυνατό γωνιακό σουτ.

Το γκολ αυτό αφύπνισε την Ξάνθη που ανέβασε ρυθμούς, είχε δοκάρι στο 42’ με τον Κάλβο και ισοφάρισε στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου με κεφαλιά του Γούτα, που δεν μπόρεσε να εξουδετερώσει ο Γκίτκος σε μια φάση που ξεσήκωσε δικαιολογημένα παράπονα για τους Βολιώτες αφού ο σκόρερ της Ξάνθης ξεκίνησε την προσπάθεια από θέση οφ-σάϊντ.

Με το 1-1 τέλειωσε το πρώτο ημίχρονο και η καθυστερημένη έναρξη της επανάληψης επιφύλαξε μια αρνητική συγκυρία για την ακριτική ομάδα. Ηταν το 48’ όταν ο Πέτρος Μάνταλος απώθησε αντίπαλο του και αυτό ήταν αρκετό για να δει την κόκκινη κάρτα αφήνοντας την ομάδα του με 10 παίκτες για την συνέχεια.

Η Ξάνθη με το αριθμητικό μειονέκτημα επιχείρησε να ανασυνταχθεί και να κόψει τους διαδρόμους των «γηπεδούχων» προς την εστία του Κυριακίδη κι ενώ οι σκληρές μονομαχίες και τα νεύρα ήταν σε ημερήσια διάταξη.

Η ακριτική Ξάνθη είχε τις λύσεις. Μία από αυτές ήταν ο Αντώνης Ράνος που μπήκε σαν αλλαγή στο 54’ και στο 82’ πέτυχε το καθοριστικό γκολ της αναμέτρησης με υπέροχη κεφαλιά που αιφνιδίασε και πάλι τον Γκίτκο. Όμως την διατήρηση του 2-1 η Ξάνθη την οφείλει στον τερματοφύλακα Δημήτρη Κυριακίδη που δυο λεπτά πριν την συμπλήρωση του 90λέπτου με υπέροχη επέμβαση αποσόβησε την ισοφάριση αποκρούοντας σε κόρνερ.

Το επεισοδιακό παιχνίδι που με πολλά νεύρα και διακοπές κράτησε σε ένταση τους θεατές τέλειωσε με 7λεπτη καθυστέρηση και τους παίκτες της Ξάνθης να πανηγυρίζουν την πολυπόθητη παραμονή στην μεγάλη κατηγορία αν και ήταν αναγκασμένοι να παίξουν για ένα σχεδόν ημίχρονο με παίκτη λιγότερο και κυρίως να βρίσκονται μακριά από επίσημη αγωνιστική δράση για δυο μήνες.

*Η αναμέτρηση άρχισε με μισή ώρα καθυστέρηση, λόγω διαβουλεύσεων σε ποιο πάγκο θα καθίσουν οι δύο ομάδες και για να τοποθετηθεί, στην πορεία, αστυνομική δύναμη πίσω από τον πάγκο της Ξάνθης, μετά από αίτημα των ιθυνόντων της τελευταίας.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 42' Ρόκας, 48' Μελίσσης, 48' Αρβανίτης – 83' Ράνος, 87' Παϊτο, 95' Ντα Γκύζμαν, 97' Κυριακίδης

ΑΠΟΒΟΛΕΣ: 48' Μάνταλος

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ: Γκίτκος, Γιαλούσης, Μελίσσης, Αρβανίτης, Κατσιαρός, Ρόκας, Πινδώνης, Ζέρης (86' Κατσίκης), Μόνχε (85' Ιωάννου), Νικολιάς (76' Μπρέσκα), Γκούρμα

ΞΑΝΘΗ: Κυριακίδης, Βασιλακάκης, Ντε Γκούζμαν, Γούτας, Μπέρτος, Φλίσκας, Κάλβο (94' Χοσέμι), Μάνταλος, Μαρίν (54' Ράνος), Παϊτο (89' Βάλλας), Σολτάνι




ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου