Σάββατο 21 Ιουνίου 2014

Ένας Μέσι φέρνει την άνοιξη

Η Αργεντινή παρουσιάστηκε κατώτερη των περιστάσεων, αλλα στο 91' μίλησε η κλάση του Λιονέλ Μέσι και κατάφερε να νικήσει το αξιόμαχο Ιράν με 1-0.

Το πρώτο ηχηρό καμπανάκι χτύπησε στην πρεμιέρα με αντίπαλο την Βοσνία, έστω και αν η νίκη ήρθε με τα χίλια ζόρια. Κόντρα στο Ιράν όμως, ο θόρυβος ήταν πιο εκκωφαντικός από ποτέ και αποτελεί σήμα κινδύνου ενόψει της συνέχειας.

Ο δρόμος για την κορυφή μόνο στρωμένος με ροδοπέταλα δεν θα είναι για την Αργεντινή στα γήπεδα της Βραζιλίας και αποδεικνύεται κακοτράχαλος και ανηφορικός. Ειδικά, δε, όταν υπάρχουν τέτοια εμπόδια, όπως της εξαιρετικά στημένης ομάδας του Κάρλος Κεϊρόζ, ασχέτως αν ήρθε ένα ακόμη τρίποντο (1-0).

Ο Λιονέλ Μέσι μπορεί να βρέθηκε σε κακή βραδιά, όμως στο 91' έδειξε την τεράστια κλάση του, σημειώνοντας ένα υπέροχο γκολ με αριστερό σουτ έξω από την περιοχή. Οι Ιρανοί στάθηκαν εξαιρετικά στο χορτάρι και θα μπορούσαν να ήταν εκείνοι που έφευγαν με το τρίποντο από τον αγωνιστικό χώρο, αν δεν έβρισκαν απέναντι έναν εκπληκτικό Ρομέρο.
 


Η ταυτότητα του αγώνα
 
Γήπεδο: "Εστάντιο Μινεϊράο"


ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ: Ρομέρο, Σαμπαλέτα, Φεντερίκο Φερνάντες, Γκαράι, Ρόχο, Μαστσεράνο, Ιγκουαΐν (77' Παλάσιο), Γκάγκο, Ντι Μαρία (93' Μπίγλια), Μέσι, Αγκουέρο (77' Λαβέτσι).

ΙΡΑΝ: Αλιρεζά Χαγιγί, Πουλαντί, Μονταζερί, Σαντεγί, Χοσεϊνί, Νεκουνάμ, Σοτζαΐ (76' Χεϊνταρί), Τεϊμουριάν, Ντεζαγιέ (85' Τζαχανμπάχς), Χαζσαφ (88' Ρεζά Χαγιγί), Κουτσανεζάντ.


Γκολ: 91' Μέσι
Κάρτες: 53' Νεκουνάμ, 73' Σοτζαΐ




Στο τέλος "μίλησε" ο Μέσι

Εγκαταλείποντας το 5-3-2 με το οποίο κατέβασε την ομάδα του απέναντι στην Βοσνία, ο Αλεχάνδρο Σαμπέγια παρέταξε την Αργεντινή με 4-3-3 και θέλησε από νωρίς να πάρει τα ηνία του αγώνα και να επιβάλει το ρυθμό της απέναντι στο σαφώς πιο αδύναμο Ιράν (4-2-3-1).

Ο Κάρλος Κεϊρόζ από τη μεριά του, προσπάθησε να έχει κοντά τις γραμμές του, να μην αφήνει κενούς χώρους στους αστέρες της "αλμπιτσελέστε" και οι παίκτες του ακολουθούσαν πιστά το πλάνο του. Ο Ιγκουαΐν ήταν καλά κλεισμένος (έχασε και μια καλή ευκαιρία στο 13'), ο Μέσι δεν μπορούσε να ξεδιπλώσει τις αρετές του στο χορτάρι και η Αργεντινή αδυνατούσε να φτιάξει παιχνίδι με την μπάλα κάτω.

Οι Λατινοαμερικάνοι ήταν άστοχοι στην τελική προσπάθεια, κυρίως από... αέρος, αφού οι κεφαλιές των Ρόχο και Γκαράι δεν έβρισκαν στόχο από στημένες μπάλες, με τους Ιρανούς να γίνονται απειλητικοί λίγο πριν πάνε οι δυο ομάδες στα αποδυτήρια (42' κεφαλιά Χοσεϊνί). Η Αργεντινή είχε φάσεις στο πρώτο μέρος, αλλά η αστοχία και ο Χαγιγί (δυο σωτήριες επεμβάσεις), διατηρούσαν τη λευκή ισοπαλία.

Στο δεύτερο ημίχρονο, η Αργεντινή προσπάθησε να εντείνει την πίεσή της, με τους Ιρανούς να συνεχίζουν να ακολουθούν πιστά το πλάνο του προπονητή τους. Μάλιστα, άγγιξαν το γκολ τόσο στο 53' και στο 67', με τον Ρομέρο να δείχνει την κλάση του και να κρατάει το μηδέν για την εστία του.

Ο Σαμπέγια δεν βοηθούσε από τον πάγκο και όσο περνούσε η ώρα οι Ιρανοί πίστευαν ολοένα και περισσότερο στο ότι θα έπαιρναν αποτέλεσμα, χάνοντας μάλιστα νέα ευκαιρία λίγο πριν το τέλος. Μέχρι να φτάσει ο αγώνας στις καθυστερήσεις και εκεί να "μιλήσει" η τεράστια κλάση και προσωπικότητα του Μέσι, ο οποίος βρήκε λίγο χώρο, όσο χρειαζόταν για να στείλει την μπάλα να αναπαυτεί στα δίχτυα και να λυτρώσει την Αργεντινή από την γκέλα.


Η φάση του αγώνα

Το υπέροχο γκολ του Λιονέλ Μέσι στο 91' δεν θα μπορούσε να μην αποτελεί την φάση του αγώνα, από την στιγμή που "κλείδωσε" το τρίποντο για την Αργεντινή. Η μπάλα στρώθηκε στο αριστερό και με ένα αριστουργηματικό φαλτσαριστό σουτ γλίτωσε την ομάδα του από το κάζο κόντρα στο Ιράν.

Ο διαιτητής

Ο Μίλοραντ Μάζιτς άφησε το παιχνίδι να παιχτεί, δεν έκανε κάποιο σοβαρό λάθος και η διαιτησία του κρίνεται πολύ καλή. Κατάφερε να κόψει το καρπούζι στη μέση, ήταν κοντά στις φάσεις, είχε καλά τρεξίματα και γενικά ήταν θετικός.


Ο πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης

Ο γκολκίπερ Ρομέρο κράτησε όρθια την Αργεντινή σε τουλάχιστον τρεις περιπτώσεις και αν δεν "μιλούσε" ο ίδιος όταν έπρεπε, η Αργεντινή μπορεί και να έχανε τον αγώνα. Όποτε χρειάστηκε ο τερματοφύλακας των Λατινοαμερικάνων, δήλωσε "παρών" και κράτησε το μηδέν για την εστία του.


Άρεσε

Το "διάβασμα" του αγώνα από τον Κάρλος Κεϊρόζ. Ο Πορτογάλος προπονητής κατέβασε την ομάδα του με 4-2-3-1, οι γραμμές ήταν κοντά και σφιχτές, οι παίκτες του μπλόκαραν καλά τα ατού της Αργεντινής, γι' αυτό και το Ιράν παρουσιάστηκε τόσο ανταγωνιστικό. Ρεσιτάλ στο κοουτσάρισμα του, εν αντιθέσει με τον Σαμπέγια.


Δεν άρεσε

Θα μπορούσαμε να το συγκεκριμενοποιήσουμε στον Λιονέλ Μέσι, ο οποίος δεν βρέθηκε σε καλή βραδιά παρά το γκολ του, όμως έκρινε την αναμέτρηση. Επομένως, δε μας άρεσε η Αργεντινή ως ομάδα. Έλλειψη φαντασίας, πρόβλημα στην δημιουργία και δεύτερη κακή εμφάνιση, που αποτελεί καμπανάκι κινδύνου για την συνέχεια του Μουντιάλ.







ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου