Σάββατο 18 Οκτωβρίου 2014

ΑΕΚ-Απόλλων Σμύρνης: Συναντιούνται 15 χρόνια μετά

Η ιστορία της ΑΕΚ και του Απόλλωνα Σμύρνης είναι πολύ μεγάλη στο ελληνικό ποδόσφαιρο και οι δύο ομάδες αποτελούν ένα από τα κλασικά ζευγάρια.

Το aekfc.gr έκανε ένα αφιέρωμα στις συναντήσεις των δύο ομάδων, που έχουν να βρεθούν αντίπαλοι για 15 χρόνια.

Αναλυτικά:

Όταν έχεις στοιχειώδη γνώση της ιστορίας του ελληνικού ποδοσφαίρου, σου ακούγεται αδιανόητο να έχουν να βρεθούν αντίπαλοι 15 χρόνια σε αγώνα πρωταθλήματος η ΑΕΚ και ο Απόλλωνας! Κι όμως είναι αλήθεια. Ένα από τα κλασικά ζευγάρια του ελληνικού ποδοσφαίρου επιστρέφει την Κυριακή στο ΟΑΚΑ μετά από τόσο πολύ καιρό.



Δύο σύλλογοι με τεράστια διαδρομή στο ελληνικό ποδόσφαιρο και με πολλές σελίδες στο ιστορικό των μεταξύ τους αναμετρήσεων, δεν βρέθηκαν ποτέ στην ίδια κατηγορία μετά τη σεζόν 1999-2000! Μετά από εκείνους  τους αγώνες σε Στάδιο Καραϊσκάκη (νίκη του τυπικά γηπεδούχου Απόλλωνα με 3-2 και αποχώρηση του Λιούμπισα Τουμπάκοβιτς από τον πάγκο της ΑΕΚ) και Νέα Φιλαδέλφεια (3-0 η ΑΕΚ) ο Απόλλων υποβιβάστηκε και δεν επέστρεψε στη μεγάλη κατηγορία πριν το 2013, σε μια εποχή δηλαδή που η ΑΕΚ ξεκινούσε την προσωρινή της απουσία από αυτήν.


Ετσι, οι δύο «γείτονες» δε συναντήθηκαν άλλη φορά σε επίσημο αγώνα, με μόνη εξαίρεση δύο ματς Κυπέλλου που η ΑΕΚ κέρδισε εύκολα το 2002. Ο εικοστός αιώνας, όμως, ήταν γεμάτος από ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις οι οποίες είχαν συνήθως νικήτρια την ΑΕΚ. Από τη δεκαετία του ’20 μέχρι και το 2000, τα δύο προσφυγικά σωματεία πρόσφεραν αμέτρητα συγκινητικά απογεύματα στους φιλάθλους.


ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου