Τρίτη 7 Οκτωβρίου 2014

Η Πορτουγκέζα κάλεσε... υπνωτιστή για να τη σώσει από τον υποβιβασμό

Μία τεχνική που μέχρι τώρα δεν ήταν ιδιαίτερα διαδεδομένη στον χώρο του ποδοσφαίρου, σκαρφίστηκε, ο τεχνικός του βραζιλιάνικου συλλόγου, Πορτουγκέζα, Βάγκνερ Μπενάζι, προκειμένου να «σώσει» την ομάδα του από έναν ακόμη υποβιβασμό που θα την φέρει στην Γ' κατηγορία του βραζιλιάνικου ποδοσφαίρου!

Ο πρώην σύλλογος του γνωστού στη χώρα μας, Ντιόγκο, έχει πάρει την κατιούσα τα τελευταία χρόνια και αφού πέρυσι βρέθηκε στη Β’ κατηγορία, φέτος «χαροπαλεύει» στη ζώνη του υποβιβασμού, όπου δεν έχει νικήσει σε κανένα από τα τελευταία 8 παιχνίδια που έδωσε, ενώ παραμένει σε απόσταση 11 βαθμών από τη «σωτηρία» του με το πρωτάθλημα να έχει μόλις δύο μήνες για την ολοκλήρωσή του.

Τι σκέφτηκε, λοιπόν, ο Βραζιλιάνος τεχνικός, αφού αποδέχτηκε ότι οι δικές του ικανότητες δεν αρκούν; Όχι, δεν επιστράτευσε κάποιον «ειδικό» στα θέματα του ποδοσφαίρου, αλλά έναν υπνωτιστή, τον Ολιμάρ Τεσέρ, ο οποίος θα αναλάβει να… αφυπνίσει τους παίκτες από τον ποδοσφαιρικό λήθαργο που έχουν πέσει το τελευταίο διάστημα, μήπως και σώσουν την «παρτίδα» την ύστατη στιγμή.

Την είδηση παραδέχτηκε, άλλωστε, ο ίδιος ο προπονητής της ομάδας, ο οποίος μιλώντας στα ΜΜΕ της Βραζιλίας, παραδέχτηκε ότι η ομάδα του Σάο Πάολο, έχει εναποθέσει όλες τις ελπίδες της στον υπνωτιστή:

«Δεν ήθελα να χάσω μια καλή ευκαιρία για να ανατραπεί αυτό το αρνητικό σκηνικό στην ομάδα. Ξέρω τι έχει καταφέρει ο κ. Τσέρ σε άλλες περιπτώσεις και σκέφτηκα ότι θα ήταν καλό να δουλέψει με τους παίκτες μας πριν από τους αγώνες του πρωταθλήματος που μας απομένουν. Είναι μια προσωπική απόφαση επειδή ο σύλλογος βρίσκεται σε αυτή την τραγική κατάσταση και ελπίζω να φέρει τα αποτελέσματα που θα θέλαμε», ήταν η… αποστομωτική τοποθέτηση του Μπενάζι.

Αξίζει να σημειωθεί, πάντως, ότι δεν είναι η πρώτη φορά που χρησιμοποιείται η μέθοδος του υπνωτισμού στον χώρο του αθλητισμού και μάλιστα πρόσφατα έφερε αποτέλεσμα σε ομάδα που ανήκει σε μία από τις πιο προηγμένες ποδοσφαιρικά χώρες, όπως είναι η Αγγλία.

Συγκεκριμένα, πέρυσι ο προπονητής της Κρίσταλ Πάλας, Ίαν Χόλογουεϊ, κατέφυγε στη μέθοδο του υπνωτισμού, προκειμένου να βοηθήσει την ομάδα του να πάρει την άνοδο για την Premier League. Μάλιστα, εκείνος επιστράτευσε και την ψυχολογική υποστήριξη του πρώην παγκόσμιου πρωταθλητή του μποξ, Γκλεν Κάτλεϊ, στοχεύοντας παράλληλα και στην ανάταση της ψυχολογίας των αθλητών του.



Το αποτέλεσμα;

Η Κρίσταλ Πάλας πήρε την άνοδο για τα μεγάλα σαλόνια του αγγλικού πρωταθλήματος και μάλιστα έχει ξεκινήσει το φετινό πρωτάθλημα με αρκετά καλύτερες προϋποθέσεις, από άλλους συλλόγους.



ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου