Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2014

Επιστροφή με γκολ για τον Μπεργκ!

Ο αγώνας Κυπέλλου του Παναθηναϊκού με τον Παναιτωλικό στη Λεωφόρο, για τη 2η αγωνιστική του 8ου ομίλου, απέκτησε από το απόγευμα της Τετάρτης (29/10) εξαιρετικό ενδιαφέρον, από τη στιγμή που ο Γιάννης Αναστασίου επέλεξε τον Μάρκους Μπεργκ στην αποστολή. Περίπου 24 ώρες αργότερα, ο Σουηδός έβαλε τη «σφραγίδα» του.


Μπαίνοντας ως αλλαγή στο 76', επιστρέφοντας στη δράση μετά από 66 ημέρες και το κάταγμα κλείδας που υπέστη στον αγώνα της πρεμιέρας με τον Λεβαδειακό στις 24 Αυγούστου, σκόραρε ένα πολύ ωραίο γκολ στο 84', «σφραγίζοντας» τη νίκη με 3-1 απέναντι στους Αγρινιώτες και την πρόκριση του Παναθηναϊκού στους «16» του Κυπέλλου.

Ένας αγώνας πολύ ωραίος μετά το 30', με τις ευκαιρίες να είναι πολλές, τον Παναθηναϊκό να είναι καλύτερος και να έχει τη μερίδα του λέοντος στις ευκαιρίες, αλλά και τους φιλοξενούμενους να έχουν τις δικές τους στιγμές και να απειλούν τους γηπεδούχους.


«Πράσινη» κυριαρχία, ευκαιρίες μετά το 30'

Το πρώτο ημίχρονο είχε τον Παναθηναϊκό να κρατά την μπάλα στα πόδια του (η κατοχή ήταν 66% - 34%), να επιτίθεται κυρίως από αριστερά και για 30 λεπτά να ψάχνει να βρει τρόπο να διασπάσει την καλά οργανωμένη αμυντική λειτουργία του Παναιτωλικού. Οι φιλοξενούμενοι ήταν παθητικοί, δεν κρατούσαν μπάλα, αλλά απέκρουαν με άνεση όποιες ενέργειες έκαναν οι γηπεδούχοι.
Μετά το 30' το παιχνίδι απέκτησε ρυθμό. Το έναυσμα έδωσε το δοκάρι του Ρισβάνη στο 33'. Οι Αγρινιώτες απείλησαν δύο φορές σε ένα λεπτό με τις μεγάλες ευκαιρίες των Καπέλ (40') και Παπουτσογιαννόπουλο (41'), με τον Κοτσόλη να κάνει σημαντικές επεμβάσεις. Ο Παναθηναϊκός «απάντησε» άμεσα με τη διπλή ευκαιρία των Μπαϊράμι και Κλωναρίδη (43') και το φάουλ του Πέτριτς (45'+1'), με το ημίχρονο να ολοκληρώνεται χωρίς σκορ.


Προβάδισμα, μείωση και… ντέρμπι

Ο Παναθηναϊκός άρχισε ιδανικά το δεύτερο ημίχρονο, καθώς σκόραρε στο 50' με τον Κλωναρίδη και διπλασίασε τα γκολ του στο 58' με το (παρθενικό με την πράσινη φανέλα) γκολ του Μπούι. Ωστόσο ο Παναιτωλικός, που μετά το 1-0 είχε χάσει μεγάλη ευκαιρία για την ισοφάριση με τον Ετζενγκέλε (55'), μείωσε στο 62' με τον Κουτρουμάνο και μπήκε για τα καλά στο παιχνίδι.

Οι «πράσινοι» έδειχναν αμυντική αστάθεια, ο Χάβος είχε ρίξει στον αγώνα Μαρτίνες και Μορένο «διεκδικώντας» το ματς και το παιχνίδι έγινε αμφίρροπο. Ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να βάλει τρίτο γκολ για να εξασφαλίσει τη νίκη, είχε τις καλές στιγμές των Μπούι (60') και Κλωναρίδη (66', 73'), αλλά και οι φιλοξενούμενοι είχαν βγει μπροστά και είχαν τη δική τους καλή στιγμή με τον Μορένο (76').


«Σφραγίδα» Μπεργκ

Ο Μπεργκ μπήκε στο 76' εν μέσω αποθέωσης και στη συνέχεια η αποβολή του Κούσα στο 79' με δύο κίτρινες κάρτες σε... δευτερόλεπτα (η πρώτη για δυνατό μαρκάρισμα στον Μπεργκ που μόλις είχε μπει και η δεύτερη για την αντίδρασή του αμέσως μετά, όταν και έλεγε «γαλλικά» στον Σουηδό που ως αντίδραση έκανε κίνηση με το χέρι προς το μέρος του) άλλαξε τα δεδομένα. Ο Παναθηναϊκός αύξησε την πίεση, είχε διπλή ευκαιρία με Μπούι και Κλωναρίδη (80') και άλλη μία με τον Μπεργκ στο 82', πριν ο Σουηδός σκοράρει με ωραίο σουτ στο 84' «κλειδώνοντας» τη νίκη για τον Παναθηναϊκό.



ΣΚΟΡΕΡ: 50' Κλωναρίδης, 58' Μπούι, 84' Μπεργκ - 62' Κουτρουμάνος
ΔΟΚΑΡΙ: 33' Ρισβάνης
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Δασκαλόπουλος (Κορίνθου)
ΚΟΚΚΙΝΕΣ: 79' Κούσας (2η κίτρινη)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 54' Μπαϊράμι, 56' Κοτσόλης, 65' Μπούρμπος, 90'+1' Λαγός - 37' Μύγας, 64' Κουτρουμάνος, 78' Κούσας, 83' Γοδόι


ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Κοτσόλης, Μπούρμπος, Χουχούμης, Ρισβάνης (77' Τριανταφυλλόπουλος), Μέντες, Λαγός, Δώνης, Μπούι, Μπαϊράμι, Πέτριτς (76' Μπεργκ), Κλωναρίδης (85' Καρέλης).

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ: Στεφανάκος, Μύγας (46' Γοδόι), Κουτρουμάνος, Ετζενγκέλε, Κούσας, Καλογέρης, Κόρμπος (71' Μορένο), Παπουτσογιαννόπουλος, Κάπελ, Βασιλείου (60' Μαρτίνες), Άλβες.




ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου