Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2014

Δεκαπέντε χρόνια χωρίς τον Μπάρλο η ΑΕΚ

 Στις 20 Οκτωβρίου 1999, ακριβώς δεκαπέντε χρόνια πριν, ένας από τους μεγαλύτερους ηγέτες στην ιστορία της ΑΕΚ, ο Λουκάς Μπάρλος, εγκατέλειψε τα εγκόσμια σε ηλικία 79 ετών.

Ο «πρόεδρος των έργων και των τίτλων», όπως έμεινε γνωστός, αναδείχθηκε κατά την επταετή ενασχόλησή του (1974-1981) με τα κοινά της Ένωσης σε έναν παράγοντα γενικής αποδοχής και καθολικής αναγνώρισης στις τάξεις των φιλάθλων της λαοφιλούς ομάδας.

Η επίσημη ιστοσελίδα της ΠΑΕ ΑΕΚ ανάρτησε μίνι αφιέρωμα στην πολυσχιδή προσφορά του, με αναφορά στα έργα και τις ημέρες του στους «κιτρινόμαυρους» και την επισήμανση πως στα χέρια του ο σύλλογος άλλαξε επίπεδο και έζησε ίσως την πιο λαμπρή περίοδο της ιστορίας του.

«... Ανέλαβε την ομάδα σε μια πολύ δύσκολη εποχή, την άνοιξη του 1974, και φέρνοντας σε αυτήν τους καλύτερους Έλληνες ποδοσφαιριστές, μαζί με εξαιρετικούς προπονητές, την οδήγησε στα ημιτελικά του Κυπέλλου UEFA 1976-77, στο νταμπλ του 1978 και στο Πρωτάθλημα του 1979» αναφέρεται στο αφιέρωμα.

«Δεν είχε κάποια σχέση με την ΑΕΚ πριν ασχοληθεί μαζί της, όμως έγινε το μεγάλο πάθος της ζωής του και ξόδεψε εκατομμύρια για να φέρει στη Νέα Φιλαδέλφεια τα μεγαλύτερα ονόματα της ελληνικής ποδοσφαιρικής αγοράς αλλά και πολύ καλούς ξένους ποδοσφαιριστές: Αρδίζογλου, Δέδες, Σκρέκης, Βάγκνερ, Τσανλάιτερ, Μαύρος, Νικολούδης, Ιντζόγλου, Χρηστίδης, Μπάγεβιτς, Βιέρα, Δομάζος, Βλάντιτς και πολλοί άλλοι» επισημαίνεται.

Επίσης, ο Λουκάς Μπάρλος «ήταν ο εμπνευστής των έργων επέκτασης στο παλιό γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας με την κατασκευή της διώροφης εξέδρας, της περίφημης ''σκεπαστής''. Ηταν ένα έργο πρωτοποριακό για την εποχή του, καθώς μεγάλωσε τη χωρητικότητα του γηπέδου και το έκανε ακόμα πιο όμορφο και επιβλητικό».




ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου