Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2014

ΣΚΡΑΤΣ και κρατικά λαχεία θα πωλούνται πλέον και από τα Ταχυδρομεία

Τη σύναψη στρατηγικής συμφωνίας για την αξιοποίηση του δικτύου των ΕΛΤΑ και τη δημιουργία νέων υπηρεσιών συζητούν τα Ελληνικά Ταχυδρομεία με την «Ελληνικά Λαχεία ΑΕ».

Στο πλαίσιο αυτής της συμφωνίας τα ΕΛΤΑ θα αναλάβουν σε πρώτη φάση (αρχές Νοεμβρίου) την πώληση μέσα από το πανελλαδικό δίκτυό τους, των λαχνών του ΣΚΡΑΤΣ (Ξυστό Λαχείο) και από τον Δεκέμβριο την πώληση και του Κρατικού Πρωτοχρονιάτικου Λαχείου.

Από τη σχετική συμφωνία τα αναμενόμενα έσοδα για τα ΕΛΤΑ μπορούν να ξεπεράσουν τα 4 εκ. ευρώ ετησίως.

Στις χώρες της ΕΕ η διάθεση αυτών των προϊόντων από τα Ταχυδρομεία έχει καθιερωθεί εδώ και χρόνια, με το 30% των πωλήσεων των αντίστοιχων παιγνίων να πραγματοποιείται από Ταχυδρομικά Καταστήματα.

Στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων που είναι σε εξέλιξη, εξετάζεται να γίνεται μέσα από το δίκτυο των ΕΛΤΑ η διακίνηση του συνόλου των λαχνών της «Ελληνικά Λαχεία Α.Ε.», όπως και η εξόφληση των κερδών από τα λαχεία.

Στον σχεδιασμό περιλαμβάνεται η μελλοντική έκδοση λαχνών ΣΚΡΑΤΣ που θα πωλούνται αποκλειστικά από τα Καταστήματα και Πρακτορεία του ΕΛΤΑ και μέρος των εσόδων θα διατίθεται για την ενίσχυση κοινωφελών δράσεων.

«Στην κατεύθυνση εμπλουτισμού του χαρτοφυλακίου τους, η συνεργασία ΕΛΤΑ και Ελληνικών Λαχείων αναμένεται να ενισχύσει τα έσοδα, τη ρευστότητα και την κερδοφορία των ΕΛΤΑ» τονίζουν πηγές της αγοράς.



Τα ΕΛΤΑ στο AppStore!

Να παρακολουθεί την πορεία του δέματος του ακόμα και μέσα από το κινητό του τηλέφωνο μπορεί πλέον ο πελάτης των ΕΛΤΑ. Η πρώτη έκδοση της εφαρμογής των Ελληνικών Ταχυδρομείων για iPhone και iPad είναι διαθέσιμη στο AppStore!

Όποιος επιθυμεί μπορεί να κατεβάσει δωρεάν το mobile application των ΕΛΤΑ και να εκμεταλλευτεί άμεσα και αξιόπιστα τις καινοτόμες υπηρεσίες που παρέχονται, οπουδήποτε και αν βρίσκεται/

Συγκεκριμένα με την νέα εφαρμογή ο πολίτης μπορεί να βρει το κοντινότερο ταχυδρομείο, να εντοπίσει το ταχυδρομικό τους αντικείμενο, να υπολογίσει το κόστος της αποστολής του, να βρει τον Ταχυδρομικό Κώδικα που επιθυμεί και να επικοινωνήσει με τα καταστήματα των ΕΛΤΑ.




ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου