Δευτέρα 13 Οκτωβρίου 2014

Όταν ο Άρης νίκησε τον ΠΑΟ στο ΟΑΚΑ

Ο Άρης δεν τα πάει καλά σήμερα, αλλά στις 13 Οκτωβρίου 1985 είχε σημειώσει μία από τις εντυπωσιακότερες νίκες της ιστορίας του.


Σαν σήμερα, οι «κίτρινοι» έβαλαν τέλος στο αήττητο σερί του Παναθηναϊκού στις πρώτες πέντε αγωνιστικές εκείνης της περιόδου, νικώντας τον με 2-1 και μάλιστα μες στο ΟΑΚΑ! Οι «πράσινοι» είχαν αρχίσει το πρωτάθλημα με τέσσερις νίκες και μία ισοπαλία, χωρίς μάλιστα να έχουν δεχθεί ούτε ένα γκολ!

Ο Παναθηναϊκός ήταν καλύτερος στο πρώτο ημίχρονο και έχασε πολλές κλασικές ευκαιρίες, αλλά σχεδόν με το ξεκίνημα της επανάληψης ο Άρης «πάγωσε» τις κερκίδες με ένα αριστοτεχνικό φάουλ του μετρ του είδους, Ντίνου Κούη. Ο Χούαν Ρότσα ισοφάρισε με τη βοήθεια της τύχης (η μπάλα κόντραρε και άλλαξε πορεία), αλλά σε μία ανύποπτη φάση στο 86', ο Νίκολα Νίκιτς βρέθηκε σε θέση βολής και δεν αστόχησε.

Αυτή ήταν η 3η εκτός έδρας νίκη του Άρη επί του Παναθηναϊκού σε επίπεδο Α' Εθνικής. Είναι χαρακτηριστικό ότι έκτοτε οι «κίτρινοι» ξανανίκησαν το «τριφύλλι» στην Αθήνα μόνο μία φορά: το 2006-07 (1-0).


Παναθηναϊκός - Άρης 1-2

(64' Ρότσα - 48' Κούης, 86' Νίκιτς)



Παναθηναϊκός (Πιετρ Πάκερτ): Σαργκάνης, Ταράσης, Καρούλιας, Κυράστας, Ζάετς, Βαμβακούλας, Σαραβάκος, Αντωνίου, Κάβουρας (72' Καραβίδας), Ρότσα, Θ. Δημόπουλος.

Άρης (Τάις Λίμπρεχτς): Κατσιαούνης, Μουστακίδης, Τζιφόπουλος, Τζόλας, Μιχαλήτσος, Αναγνώστου, Ζελιλίδης (41' Βόσδου), Κούης, Νίκιτς (88' Σκούτας), Οικονομίδης, Μπάχτιτς.




ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου