Κυριακή 19 Οκτωβρίου 2014

«Εγκλημα» και τιμωρία στο 90'+4'

Ο Παναθηναϊκός ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος στην αναμέτρηση με τον ΟΦΗ στη Λεωφόρο, αλλά οι Κρητικοί πανηγύρισαν τη σπουδαία νίκη. Επιβλήθηκαν 2-1 των «πράσινων», για την 7η αγωνιστική, παίρνοντας τη δεύτερη εκτός έδρας νίκη τους επί του «τριφυλλιού» σε 40 αναμετρήσεις (η προηγούμενη ήταν τον Δεκέμβριο του 1987)!

Το πλασέ του Μακρή στο 90'+4' έδωσε τη νίκη στην ομάδα του Τζενάρο Γκατούζο, η οποία είχε προηγηθεί στο 21' με τον Μεραμπιασβίλι. Ενδιάμεσα οι «πράσινοι» είχαν ισοφαρίσει με αυτογκόλ του Τριποτσέρη στο 77', σε μια αναμέτρηση στην οποία δεν μπόρεσαν να αξιοποιήσουν την υπεροχή τους.

Ο Παναθηναϊκός είχε τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα, συντριπτικά ποσοστά κατοχής (78% - 22% στο πρώτο ημίχρονο, ανάλογα ποσοστά, λίγο-πολύ και στο δεύτερο), αλλά δύσκολα δημιουργούσε ευκαιρίες απέναντι στην πολύ καλά οργανωμένη άμυνα των Κρητικών.


Αρκετά νεύρα στο δεύτερο ημίχρονο από τον Παναθηναϊκό, για τις συχνές πτώσεις (σχεδόν όλες αδικαιολόγητες) παικτών του ΟΦΗ στον αγωνιστικό χώρο λόγω ενοχλήσεων, με αποτέλεσμα να υπάρξουν αρκετές διακοπές. Τακτική που εξόργισε σε κάποιες στιγμές ακόμα και τον Τζενάρο Γκατούζο, ο οποίος ήταν ενοχλημένος με τους ποδοσφαιριστές του!

Αυτή ήταν η πρώτη εντός έδρας ήττα του Παναθηναϊκού (μετά από 2 νίκες) και η πρώτη φετινή εκτός έδρας νίκη του ΟΦΗ (2 ήττες σε ισάριθμους αγώνες μέχρι τώρα), με τους «πράσινους» να μένουν, πλέον, στο -3 από τον Ολυμπιακό πριν το ντέρμπι «αιωνίων» της επόμενης Κυριακής.


Το «χτύπημα» του Μεραμπιασβίλι

Ο Παναθηναϊκός μπήκε δυνατά στον αγώνα, πίεσε και ήθελε να πετύχει το γρήγορο γκολ που θα του έδινε εξαρχής τον πρώτο λόγο. Ο ΟΦΗ αμύνθηκε μαζικά και ελάχιστες φορές βγήκε στην επίθεση. Ωστόσο ευτύχησε στην πρώτη του τελική προσπάθεια να προηγηθεί με το εντυπωσιακό σουτ του Μεραμπιασβίλι στο 21'. Μάλιστα, τρία λεπτά αργότερα, λίγο έλειψε να πετύχει και δεύτερο γκολ στη μεγάλη ευκαιρία του Πετρόπουλου (24').

Στο ίδιο διάστημα, ο Παναθηναϊκός έπαιζε… μονότερμα τους Κρητικούς, όμως δεν είχε τρόπο να διασπάσει την καλή αμυντική τους λειτουργία. Ετσι, δεν μπορούσε να δημιουργήσει ευκαιρία. Η καλύτερή του στιγμή ήρθε στο 43' με τον Νάνο (σουτ που μπλόκαρε ο Λόρια), ενώ νωρίτερα κάποιες ενέργειες των Πράνιτς (24'), Κλωναρίδη (32') και Καρέλη (38') δεν προβλημάτισαν τον τερματοφύλακα του ΟΦΗ.



Επίθεση και νεύρα

Με την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου ο Παναθηναϊκός βρήκε λίγο καλύτερο ρυθμό, επιτέθηκε, έχασε τη μεγάλη ευκαιρία με τον Ατζαγκούν στο 49', είχε την καλή στιγμή του Νάνο στο 55' και πίεζε για την ισοφάριση. Ωστόσο και πάλι ήταν καλά μπλοκαρισμένος από τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι ελάχιστες φορές έβγαιναν μπροστά.

Ο Αναστασίου άρχισε τις διορθωτικές κινήσεις, με τους Πέτριτς (56') και Ντίνα (65'), ο Γκατούζο έκανε τις δικές του, ενώ τα νεύρα έκαναν την εμφάνισή τους με τις πτώσεις των παικτών του ΟΦΗ στον αγωνιστικό χώρο. Η ώρα περνούσε, οι γηπεδούχοι δεν έβρισκαν τη λύση, ο Καρέλης (70') και ο Ντίνας (74') είχαν τις καλές στιγμές, για να έρθει η ισοφάριση με αυτογκόλ του Τριποτσέρη στο 77' (η μπάλα ήρθε πάνω του μετά από κεφαλιά του Κουτρουμπή και πήρε πορεία προς τα δίχτυα).

Μετά την ισοφάριση ο Παναθηναϊκός πίεσε ακόμα περισσότερο, ο ΟΦΗ κλείστηκε πιο πολύ (είχε μόνο άστοχη μια κεφαλιά του Τζορτζ στο 67'), ο Πράνιτς δεν βρήκε στόχο στο 88' και οι διακοπές αυξήθηκαν. Τελικά, όχι μόνο δεν ήρθε το γκολ που ήθελαν οι «πράσινοι», αλλά ήταν αυτοί που το δέχθηκαν με τον Μακρή στο 90'+4'.


ΣΚΟΡΕΡ: 77' αυτ. Τριποτσέρης - 21' Μεραμπιασβίλι, 90'+4' Μακρής

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Κομίνης (Θεσπρωτίας)

ΚΟΚΚΙΝΕΣ:

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 83' Κουτρουμπής - 32' Τριποτσέρης, 60' Τζορτζ, 66' Λόρια, 70' Αντελέγιε, 90'+4' Μιλιάζες

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Στιλ, Μπούρμπος, Νάνο (80' Μπούι), Κουτρουμπής, Σίλντενφελντ, Λαγός (65' Ντίνας), Ζέκα, Πράνιτς, Ατζαγκούν, Κλωναρίδης (56' Πέτριτς), Καρέλης.

ΟΦΗ: Λόρια, Στάθης, Μιλιάζες, Αντελέγιε, Τριποτσέρης, Μακρής, Ράζακ, Φερνάντεθ (87' Σίσιτς), Μεραμπασβίλι, Περογαμβράκης (58' Τζορτζ), Πετρόπουλος (64' Λαμπρόπουλος).



ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου