Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2014

«Σύννεφα» και πάλι στις σχέσειs ΟΠΑΠ - πρακτόρων

- ΤΑ... ΕΛΤΑ «ΑΝΑΒΟΥΝ ΦΩΤΙΕΣ» ΚΑΙ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΑ VLTs ΜΟΙΑΖΕΙ ΑΝΕΦΙΚΤΗ

- ΑΜΕΣΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΠΟΕΠΠΠ ΣΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΟΠΑΠ

-10 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ Η ΕΚΤΑΚΤΗ Γ.2. ΤΩΝ ΠΡΑΚΤΟΡΩΝ, ΠΟΥ ΘΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΓΙΑ ΟΛΑ



Πύκνωσαν τις τελευταίες μέρες τα «σύννεφα» στις σχέσεις της ΟΠΑΠ Α.Ε. με τους πράκτορες, καθώς οι μεν συζητήσεις για τα Vlts και την προμήθεια μοιάζουν να έχουν βαλτώσει, ενώ ένα νέο «αγκάθι» -που ακούει στο όνομα... ΕΛΤΑ κάνει ακόμη πιο δύσκολη τη συνεννόηση ανάμεσα στις δυο πλευρές.

Ας πάρουμε, όμως, τα γεγονότα από την αρχή:

- Την περασμένη Πέμπτη είχε προγραμματισθεί μια ακόμη συνάντηση της ΠΟΕΠΠΠ με την ΟΠΑΠ, προκειμένου να συνεχισθούν οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στις δύο πλευρές. Η συνάντηση ματαιώθηκε, καθώς η ΟΠΑΠ απέστειλε εγγράφως στους πράκτορες τις προτάσεις της για όλα τα ανοιχτά θέματα.

- Η ΟΠΑΠ φαίνεται πως είναι αμετακίνητη και δεν αποδέχεται τη θέση των πρακτόρων για τοποθέτηση VLTs στο υφιστάμενο δίκτυο και στη συνέχεια στη δημιουργία gaming halls, με όσα παιγνιομηχανήματα απομείνουν. Ο οργανισμός επιμένει στη δημιουργία gaming halls για όλα τα παιγνιομηχανήματα. Επίσης, προτείνει τη δημιουργία ενός Fund, στο οποίο θα μετέχουν πράκτορες. Μέσω του συγκεκριμένου fund, οι πράκτορες θα μπορούν να συμμετέχουν στην εκμετάλλευση των VLTs.

- Η απάντηση της ΠΟΕΠΠΠ ήταν άμεση: Με επιστολή της προς την ΟΠΑΠ υπενθυμίζει πως ο νόμος προβλέπει τη διάθεση των πρώτων 16.500 VLTs αποκλειστικά μέσα από το υφιστάμενο δίκτυο πρακτορείων και τονίζει πως εκείνο που ζητούν οι πράκτορες είναι η εφαρμογή του νόμου.

- Η διοίκηση της ΠΟΕΠΠΠ σκοπεύει να συγκαλέσει έκτακτη Γενική Συνέλευση, η οποία θα γίνει μέσα στον Νοέμβριο (πιθανότατα στις 10 του μήνα) και θα αποφασίσει για όλα. Ακόμη και για κινητοποιήσεις, τις οποίες πλέον κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει! Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, ένα νέο «αγκάθι» προστέθηκε στις σχέσεις της διοίκησης του οργανισμού με τους πράκτορες. Πρόκειται για την επικείμενη συμφωνία με τα ΕΛΤΑ, προκειμένου να διατίθεται μέσω του δικτύου τους το ΣΚΡΑΤΣ, αλλά και το Πρωτοχρονιάτικο λαχείο. Κι ενώ για το ΣΚΡΑΤΣ οι πράκτορες δεν έχουν αντιρρήσεις, αφού έχει συμφωνηθεί το στιγμιαίο λαχείο να διατίθεται και εκτός πρακτορείων, για το λαχείο εγείρεται πολύ μεγάλο θέμα! Ήδη η διοίκηση της ΠΟΕΠΠΠ απέστειλε επιστολή στον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας κ. Ζίγκλερ, υπενθυμίζοντας πως η σύμβαση που έχει υπογραφεί ανάμεσα στις δυο πλευρές εξαιρεί μόνο το ΣΚΡΑΤΣ και κανένα άλλο παιχνίδι, άρα ούτε τα λαχεία. Όπως φαίνεται από την επιστολή, που δημοσιεύουμε σε διπλανή στήλη, ο φόβος των πρακτόρων είναι πως έτσι δημιουργείται ένα ανταγωνιστικό προς αυτούς δίκτυο. Ενώ, σε κατ' ιδίαν συζητήσεις, κάνουν λόγο και για την επικείμενη ιδιωτικοποίηση των ΕΛΤΑ, αφήνοντας να εννοηθεί πως δεν αποκλείεται οι Τσέχοι της Emma Delta να ενδιαφερθούν για την αγορά τους!

Διαβάστε το άρθρο "«Σύννεφα» και πάλι στις σχέσειs ΟΠΑΠ - πρακτόρων" στην πηγή "1-2-Χ".



ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου