Δευτέρα 27 Οκτωβρίου 2014

«Υπεύθυνη η κυβέρνηση που ανέχεται τη διαφθορά»

Ενοχλημένος με τη διαιτησία εμφανίστηκε ο Γιάννης Αλαφούζος μετά το ντέρμπι «αιωνίων» στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης». Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός τόνισε ότι «άλλη μια νίκη έχει κλαπεί» και επεσήμανε ότι θεωρεί υπεύθυνη την κυβέρνηση «κυβέρνηση που ανέχεται τη βαθύτατη διαφθορά στο ελληνικό ποδόσφαιρο».

Eπιπλέον πρόσθεσε ότι «Ο Ολυμπιακός είναι μία μέτρια ομάδα και αν δεν έχει τη βοήθεια του διαιτητή, θα τους είχαμε πατήσει όπως και πέρυσι» και πως «για άλλη μια πολλοστή φορά αλλοιώθηκε το αποτέλεσμα του παιχνιδιού, διότι ο Ολυμπιακός αδυνατεί να κερδίσει τον Παναθηναϊκό χωρίς μπαμπεσιά, διότι αυτές είναι μπαμπεσιές».

Αναλυτικά οι δηλώσεις του στη Nova: «Νομίζω ότι όλοι είδαν το παιχνίδι και είδαν τι έγινε. Άλλη μια νίκη έχει κλαπεί. Ο Παναθηναϊκός θα συνεχίσει, αυτό που κάνουμε με ήθος και με αρχές, χτίζουμε μια ομάδα. Είδατε όλοι ότι αυτές οι αρχές και αυτό το ήθος αποδίδουν και τα παιδιά προσπαθούν πολύ περισσότερο και είναι σε πολύ καλύτερη φυσική κατάσταση.

Ο Ολυμπιακός ακολουθεί άλλη τακτική. Θέλω να επαναλάβω, δεν το ξέρω πόσο το ξέρει ο κόσμος, ότι πριν από λίγο είχε αποκαλυφθεί ότι ο πρόεδρος του Ολυμπιακού μιλούσε με τον πρόεδρο της ΕΠΟ, ο ένας είχε κινέζικο και ο άλλος πακιστανικό τηλέφωνο και αυτά είναι αποκαλύψεις που έχουν γίνει από την ελληνική δικαιοσύνη. Δεν είναι ούτε φαντασιώσεις δικές μας ούτε κανενός άλλου. Αυτό μιλάει πολύ και τα εξηγεί όλα για το ήθος του ελληνικού ποδοσφαίρου. Θα επιμείνουμε, θα επιμείνουμε και με τις αποκαλύψεις μας και με την προσπάθεια που κάνουμε σε επίπεδο αρχών και ήθους. Δεν ξέρω αν θα κερδίσουμε.

Θεωρώ υπεύθυνη την κυβέρνηση που ανέχεται τη βαθύτατη διαφθορά στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Θα το εκφράσουμε ποικιλοτρόπως, αλλά αυτή η κατάσταση της ανομίας δεν μπορεί να συνεχιστεί», τόνισε χαρακτηριστικά.

Όταν ρωτήθηκε για το ποια είναι τα παράπονά του από τη διαιτησία στο σημερινό ντέρμπι, απάντησε: «Νομίζω ότι η διαιτησία δεν ήταν η καλύτερη».



Μιλώντας στον ΣΚΑΪ τόνισε:

«Ο Παναθηναϊκός ακολούθησε την τακτική του, ακριβώς όπως ήθελε στο πρώτο ημίχρονο. Εφαγε ένα ανύπαρκτο γκολ, γιατί δεν υπάρχει φάουλ στην περίπτωση του γκολ. Οσοι είδαν το παιχνίδι είδαν τα καμώματα της διαιτησίας. Εμείς είχαμε συζητήσει εσωτερικά, ξέραμε και για τους δύο λάινσμαν και για τον διαιτητή περί τίνος πρόκειται. Είχαμε, μάλιστα, ετοιμάσει να κάνουμε κάποιες αποκαλύψεις τις οποίες προτιμήσαμε να μην κάνουμε για να μη δυναμιτίσουμε το κλίμα.

Για άλλη μια πολλοστή φορά αλλοιώθηκε το αποτέλεσμα του παιχνιδιού, διότι ο Ολυμπιακός αδυνατεί να κερδίσει τον Παναθηναϊκό χωρίς μπαμπεσιά, διότι αυτές είναι μπαμπεσιές. Δεν είναι παλικάρια, πρέπει να αγοράζουν διαιτητές, πρέπει να δέρνουν, να μιλάει με κινέζικο τηλέφωνο ο πρόεδρος του Ολυμπιακού μαζί με τον πρόεδρο της ΕΠΟ με πακιστανικό τηλέφωνο για να κάνουν τα ποδοσφαιρικά τους κόλπα. Να στέλνουν φέρετρα, να κάνουν διαδηλώσεις, να μας ρίχνουν χειροβομβίδες όπως μας ρίξαν στο ΣΚΑΪ, να μας σπάνε τα τζάμια και να βάζουν φωτιά στο λογιστήριο πάλι στον ΣΚΑΪ, ε αυτά. Αυτά δεν είναι, όμως πρωτάθλημα.

Είναι ντροπή για την κυβέρνηση που ανέχεται να λειτουργούν και να υπάρχουν εγκληματικές οργανώσεις στο χώρο του ποδοσφαίρου, σε πλήρη δράση, τις βλέπουν μπροστά τους και δεν κάνουν τίποτα. Η κυβέρνηση είναι απαράδεκτη.

Οχι, δεν ξέρω, δεν έχω ιδέα. Πάντως είναι η απόλυτη πρόκληση. Φάουλ που δεν υπήρχαν, πέναλτι που δεν έγινε, ο Πέτριτς κάρτα και φάουλ μη τυχόν και βάλουμε γκολ, όπως είδατε όλοι χτύπησε (σ.σ. η μπάλα) καμία σχέση με το χέρι, 10-11 λεπτά καθυστέρησης και έσπευσαν να το πάνε στα 6,5 , ούτε καν στα 7 δεν το έληξε γιατί είχα κρατήσει χρονόμετρο. Δηλαδή μεγάλος πανικός. Ο Ολυμπιακός είναι μία μέτρια ομάδα και αν δεν έχει τη βοήθεια του διαιτητή, θα τους είχαμε πατήσει όπως και πέρυσι.

Στην Ελλάδα ξεχνάμε ότι οι αρχές και το ήθος παίζουν κάποιο ρόλο στη ζωή. Η ανηθικότητα βγαίνει στο παιχνίδι και το βλέπετε. Αυτοί που έχουν ήθος και έχουν ψυχή παίζουν με έναν συγκεκριμένο τρόπο. Αυτοί που δεν έχουν εκμεταλλεύονται άλλες καταστάσεις».



ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου