Παρασκευή 3 Οκτωβρίου 2014

Ο τελευταίος χορός του Πελέ στη Σάντος

Σαν σήμερα πριν από 40 χρόνια ο Πελέ αγωνίστηκε για τελευταία φορά με τη φανέλα της αγαπημένης του Σάντος. Διαβάστε λεπτομέρειες από τον ιστορικό αγώνα.


Ο κορυφαίος για πολλούς ποδοσφαιριστής όλων των εποχών σκόραρε 1281 γκολ σε 1361 ματς στην ποδοσφαιρική του καριέρα συνδέοντας το όνομα του σε συλλογικό επίπεδο με την Σάντος.

Η καριέρα του Πελέ στον βραζιλιάνικο σύλλογο διήρκεσε 18 χρόνια. Σαν σήμερα πριν από 40 χρόνια πήρε την μεγάλη απόφαση να αποχωριστεί την Σάντος προκειμένου να κολλήσει τα τελευταία ποδοσφαιρικά του ένσημα στις ΗΠΑ και την Ν.Υ. Κόσμος.

Στο ιστορικό παιχνίδι κόντρα στην Πόντε Πρέτα η Σάντος επιβλήθηκε 2-0. Ο Πελέ δεν σκόραρε αλλά προκάλεσε παροξυσμό στους οπαδούς της ομάδας.

Χρειάστηκε η παρέμβαση της πυροσβεστικής για να αποχωρήσει από το γήπεδο. Το "μαύρο διαμάντι" του παγκόσμιου ποδοσφαίρου θυμήθηκε τις μοναδικές στιγμές που έζησε στο "Βίλα Μπελμίρο".



Ο Πελέ θυμήθηκε το αποχαιρετιστήριο παιχνίδι του με την Σάντος. "Πριν από 40 χρόνια αγωνίστηκα για τελευταία φορά για την Σάντος στο Βίλα Μπελμίρο, το γήπεδο που που ανδρώθηκα.

Θυμάμαι που γονάτισα στον αγωνιστικό χώρο μετά το ματς, έχοντας ανάμικτα συναισθήματα. Με αυτό το κεφάλαιο η ποδοσφαιρική μου καριέρα έφτασε στο τέλος της.

Άπλωσα τα χέρια μου θέλοντας να αγκαλιάσω τον Θεό, την οικογένεια μου, τους φίλους μου και τους οπαδούς. Πολλοί άνθρωποι ταξίδεψαν από κάθε σημείο της χώρας για να με αποθεώσουν για τελευταία φορά".



ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου