Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2014

Έτοιμο το νέο «Βελoντρόμ» με την κυματιστή οροφή

Μετά από τρία χρόνια εργασιών ανακατασκευής και ανακαίνισης το νέο «Βελοντρόμ», γήπεδο της Ολιμπίκ Μαρσέιγ, εγκαινιάστηκε επίσημα την Πέμπτη.

Με αυξημένη χωρητικότητα 67.000 θεατών (πριν τα βελτιωτικά έργα χωρούσε 60.000), το νέο στάδιο της γαλλικής ομάδας καλύπτεται, πλέον, από 65.000 τετραγωνικά μέτρα λευκής οροφής με κυματιστό στέγαστρο που θα προφυλάσσει τον κόσμο από τις κακές καιρικές συνθήκες.

Το «Βελοντρόμ» είναι πανέτοιμο να υποδεχθεί τους φιλάθλους για έξι παιχνίδια στην τελική φάση του EURO 2016, συμπεριλαμβανομένου ενός της Γαλλίας, έναν προημιτελικό κι έναν ημιτελικό.

Ο δήμαρχος Μασσαλίας, Ζαν-Κλοντ Γκοντέν, συνοδευόμενος από το διευθυντή επιχειρήσεων της UEFA, Μάρτιν Κάλεν, δύο μέλη της γαλλικής κυβέρνησης, τον υπουργό αθλητισμού Πατρίκ Κάνερ και το γραμματέα του αρμόδιου υπουργείου, Τοερί Μπρελάρ, ήταν μερικοί από τους επίσημους που παραβρέθηκαν στην τελετή.

«Το Βελοντρόμ θα επιτρέψει στους κατοίκους της Μασσαλίας να βιώσουν κανονικά και κάτω από πολύ καλές συνθήκες τις μεγαλύτερες διοργανώσεις, τα μεγαλύτερα αθλητικά γεγονότα και τις κορυφαίες σκηνές του αθλητισμού», τόνισε ο Ζαν-Κλοντ Γκοντέν εμφανώς ενθουσιασμένος, μιας και η Μασσαλία μόλις ονομάστηκε πρωτεύουσα της Ευρώπης στα σπορ για το 2017.

Εν όψει του κορυφαίου ποδοσφαιρικού γεγονότος της Γηραιάς Ηπείρου για το 2016, το νέο στάδιο «Βελοντρόμ» θα φιλοξενήσει το πρώτο διεθνές παιχνίδι στις 18 Νοεμβρίου, μεταξύ της Γαλλίας και της Σουηδίας (φιλικό), ενώ θα γίνουν και τα αποκαλυπτήρια της μασκότ του EURO 2016.


ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου