Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2014

Το κλουβί της Λεωφόρου για τον τιμωρημένο προπονητή

Ο τιμωρημένος Γιάννης Αναστασίου δεν θα μπορεί να κάτσει στον πάγκο της Λεωφόρου στο ματς με τον Ατρόμητο και το SPORT 24 θυμάται τι έγινε πριν 30 χρόνια σε μία ανάλογη περίπτωση με τον Γκμοχ.


Χωρίς την παρουσία του Γιάννη Αναστασίου θα αντιμετωπίσει ο Παναθηναϊκός την Κυριακή (2/11, 19:30) στη Λεωφόρο τον Ατρόμητο, καθώς ο Έλληνας τεχνικός τιμωρήθηκε για τη συμπεριφορά του στο ντέρμπι του Καραϊσκάκης. Μία είδηση που μας έφερε στη μνήμη ένα απίθανο περιστατικό με πρωταγωνιστή τον τότε προπονητή του τριφυλλιού Γιάτσεκ Γκμοχ που θα έχανε το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό λόγω τιμωρίας.

Γυρίζουμε λοιπόν το χρόνο πίσω. Οκτώβριος 1983 και έρχεται στη δημοσιότητα λογομαχία του Γιάννη Δοντά με τον Γκμοχ εξαιτίας του παραγκωνισμού του ποδοσφαιριστή από τον Πολωνό. Την επομένη της αποκάλυψης, ο τεχνικός του Παναθηναϊκού τα έβαλε στην προπόνηση με τους δημοσιογράφους Μένιο Σακελλαρόπουλο και Χρήστο Κοντό, τονίζοντας ότι είναι σαμποτέρ της ομάδας που ωθούν τους παίκτες σε επανάσταση. Επικράτησε πανδαιμόνιο, άτομα που ήταν στο χώρο κυνήγησαν του δύο δημοσιογράφους με αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό στο πόδι του πρώτου.

Ακολούθησε η εκδίκαση της υπόθεσης από τον αθλητικό δικαστή που επέβαλε απαγόρευση εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους για δύο μήνες στον Γκμοχ εξαιτίας της απρεπής συμπεριφοράς του προς τους δημοσιογράφους. Στα μέσα Δεκέμβρη απορρίφθηκε η αγωγή του Πολωνού τεχνικού για ακύρωση της απόφασης κάτι που σήμαινε ότι ο Γκμοχ έπρεπε να παρακολουθήσει από την εξέδρα το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στις 8/1/1984 στη Λεωφόρο.

Κάπου εκεί έρχεται το... ελληνικό δαιμόνιο να αναλάβει δράση. Πέντε ημέρες πριν το παιχνίδι, συνεργείο κατασκευάζει ένα... κλουβί πάνω στα κάγκελα της Θύρας 11. Το κλουβί ήταν αιωρούμενο με διαστάσεις 1,50μ.Χ0,70μ. και από εκεί ο Γκμοχ μπορούσε να παρακολουθήσει την εξέλιξη του αγώνα, δίνοντας οδηγίες στους παίκτες του. Κανονικά και με το νόμο από τη στιγμή που ο Πολωνός δεν... πατούσε στον αγωνιστικό χώρο!

Την ημέρα όμως της τοποθέτησης του κλουβιού, ο Γιάτσεκ Γκμοχ πήρε προσωρινή αναστολή της ποινής, έτσι δεν τον είδαμε ποτέ μέσα σε αυτό.







Πηγές: SentraGoal, ΕΘΝΟΣΠΟΡ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου