Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2014

Στοιχηματικές εταιρίες, χορηγοί ομάδων της Πρέμιερ Λιγκ

Η βιομηχανία του στοιχήματος έχει αναπτυχθεί με τεράστια βήματα τα τελευταία χρόνια και δε θα ήταν υπερβολή ότι ανάλογες εταιρίες ξεφυτρώνουν σε κάθε γωνιά του πλανήτη τουλάχιστον σε μηνιαία βάση. Η δυναμική που έχουν αποκτήσει τις έχει οδηγήσει στην ανάγκη να διαφημιστούν μέσω πολλών ποδοσφαιρικών ομάδων και από αυτό δεν θα έλειπε η Πρέμιερ Λιγκ, το πιο εμπορικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου στο κόσμο. Από τις 20 ομάδες, οι 17 έχουν μεγάλους χορηγούς στοιχηματικές εταιρίες, ενώ τρεις από αυτές (Άστον Βίλλα, Στόουκ, Χαλ) έχουν και ως βασικούς χορηγούς στη φανέλα τους εταιρείες του χώρου.

Η Γουέστ Μπρομ αναδεικνύεται «πρωταθλήτρια» σε αυτό τον τομέα, αφού είναι η μοναδική ομάδα που έχει τρεις μεγάλους χορηγούς στοιχηματικές εταιρίες (Freebets.com, 666BET, Bet365), ενώ ακολουθούν Γουέστ Χαμ και Λέστερ που έχουν από δύο (Marathonbet/winner.co.uk και Bet365/666BET αντίστοιχα).

Από την άλλη πλευρά, οι εταιρείες με το μεγαλύτερο μερίδιο στην αγορά είναι οι κολοσσοί του χώρου William Hill και Bet365, που σπονσοράρονται σε τρεις συλλόγους. Κρίσταλ Πάλας, Σαουθάμπτον, Σουόνσι για την πρώτη, Λέστερ, Στόουκ, Γουέστ Μπρομ για τη δεύτερη.

Εκτός από τους κολοσσούς, όπως William Hill, Bet365 και bwin, υπάρχουν αρκετές εταιρείες χαμηλότερου βεληνεκούς, που θέλουν να μπουν πιο δυνατά στο παιχνίδι (188ΒΕΤ, 666ΒΕΤ), ενώ μία από τους εν λόγω σπόνσορες είναι ανταλλακτήριο (Marathonbet), που προσφέρει διαφορετικές υπηρεσίες από την κλασική μορφή των στοιχηματικών εταιριών.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι ένας εκ των κορυφαίων χορηγών της Σάντερλαντ, η TLC888, δε διαθέτει καλά-καλά site στα αγγλικά, αναδεικνύοντας έτσι την έκταση που έχει αυτή η βιομηχανία ανά τον κόσμο

Από τη σχετική λίστα λείπουν οι Άρσεναλ, Τσέλσι, ΚΠΡ που δεν σχετίζονται με κάποια από τις στοιχηματικές εταιρίες.


Ας τις δούμε αναλυτικά:

 
Ομάδα Στοιχηματικές Εταιρίες
Άστον Βίλλα Dafabet
Έβερτον Coral
Μπέρνλι Fun88
Λίβερπουλ 188BET
Μάντσεστερ Σίτι 188BET
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
bwin
Νιούκαστλ 138.com
Λέστερ Bet365
666BET
Κρίσταλ Πάλας William Hill
Σαουθάμπτον William Hill
Στόουκ Bet365
Σάντερλαντ TLC188
Σουόνσι William Hill
Τόττεναμ Marathonbet
Γουέστ Χαμ Marathonbet
winner.co.uk
Γουέστ Μπρομ Bet365
666BET
Freebets.com
Χαλ 12BET




ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου