Πέμπτη 9 Οκτωβρίου 2014

Αλλαγές στο πρώτο γκρουπ δυναμικότητας του Champions League

Αλλαγές στην κλήρωση των ομίλων του Champions League από τη σεζόν 2015 - 2016, ετοιμάζει η UEFA.

Συγκεκριμένα, το πρώτο γκρουπ δυναμικότητας δεν θα απαρτίζεται, πια, από τις οκτώ ομάδες με τους περισσότερους πόντους στην λίστα, αλλά από τον κάτοχο του τροπαίου και τους πρωταθλητές των επτά πρώτων χωρών στην βαθμολογία της UEFA.

«Ο κόσμος δε μπορούσε να αντιληφθεί πως είναι δυνατόν ο πρωταθλητής κάποιας χώρας να βρίσκεται σε κατώτερη θέση από μία ομάδα που τερμάτισε στην 3η θέση του πρωταθλήματός της», είπε χαρακτηρίστηκα ο γενικός γραμματέας της UEFA, Τζάνι Ινφαντίνο.

Για παράδειγμα, φέτος το πρώτο γκρουπ δυναμικότητας αποτελούνταν από τις: Ρεάλ Μαδρίτης, Μπάγερν Μονάχου, Μπαρτσελόνα, Τσέλσι, Μπενφίκα, Ατλέτικο Μαδρίτης, Άρσεναλ και Πόρτο.

Αν ο κανόνας αυτός ίσχυε από φέτος, στο πρώτο γκρουπ θα βλέπαμε τις: Ρεάλ Μαδρίτης (ως κάτοχος του τροπαίου) αλλά και τις πρωταθλήτριες σε: Ισπανία, Αγγλία, Γερμανία, Ιταλία, Πορτογαλία, Γαλλία, Ρωσία, δηλαδή τις: Ατλέτικο Μαδρίτης, Μάντσεστερ Σίτι, Μπάγερν Μονάχου, Γιουβέντους, Μπενφίκα, Παρί Σεν Ζερμέν και Ζενίτ.

Όσον αφορά τα υπόλοιπα τρία γκρουπ δυναμικότητας ο καταμερισμός αναμένεται να συνεχιστεί με βάση τη βαθμολογία των ομάδων στη σχετική λίστα της UEFA.

Τέλος ανέφερε πως: «Απομένει η επικύρωση από την εκτελεστική επιτροπή, αλλά υπάρχει σαφής σύσταση από την αρμόδια επιτροπή, ότι το σύστημα τοποθέτησης των ομίλων αλλάζει από την ερχόμενη περίοδο».



ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου