Παρασκευή 3 Οκτωβρίου 2014

Αναστασίου: Η χειρότερη εμφάνιση επί των ημερών μου

Ο Γιάννης Αναστασίου όχι μόνο δεν έψαξε για δικαιολογίες μετά την ήττα στην Πορτογαλία από την Εστορίλ (0-2), αλλά παραδέχθηκε ευθαρσώς ότι ο Παναθηναϊκός έκανε τη χειρότερη εμφάνιση από τότε που βρίσκεται αυτός στον πάγκο του.

«Θέλαμε τη νίκη, αλλά όταν σε αυτό το επίπεδο παρουσιάζεται κατώτερος του μετρίου δεν μπορείς να περιμένεις πολλά πράγματα. Έχουμε υψηλά στάνταρ, σήμερα όμως ήμασταν κάτω του μετρίου. Ήταν η χειρότερη εμφάνιση στους μήνες που είμαι στην ομάδα» είπε ο τεχνικός της αθηναϊκής ομάδας.

«Δεν υπάρχουν εύκολα παιχνίδια στην Ευρώπη. Δεν ήταν πολύ καλύτερη η Εστορίλ αλλά σίγουρα πιο αποφασιστική. Μετά το 2-0 θα μπορούσαμε να επανέλθουμε αλλά κι εκεί δεν είχαμε την απαιτούμενη αυτοσυγκέντρωση. Ήταν το πρώτο ματς στην Ευρώπη που δεν ήμασταν καθόλου ανταγωνιστικοί» συνέχισε ο Αναστασίου.

Περιθώρια βελτίωσης πάντως υπάρχουν, σύμφωνα με τον Έλληνα προπονητή: «Αυτή η ομάδα έχει δυνατότητες και μπορεί να καταφέρει πράγματα. Θέλει μεγάλη αυτοσυγκέντρωση, είχαμε παίκτες-κλειδιά σε κακή ημέρα και τότε είναι πολύ δύσκολο να αντεπεξέλθεις. Νομίζω πως έχουμε δυνατότητες. Το πιστεύω και στα επόμενα ματς θα έχουμε το πρόσωπο που θέλουμε».

Ο Αναστασίου ρωτήθηκε για τους λόγους που οδήγησαν στην ήττα. «Η μόνη εξήγηση είναι ότι μπήκαμε με τον τίτλο του φαβορί. Αυτό μας έκανε να μην λειτουργήσουμε στον βαθμό που έπρεπε. Δουλεύουμε καιρό μαζί αλλά στην Ευρώπη δεν έχουμε καταφέρει τίποτα. Περίμενα να είμαστε ανταγωνιστικοί και δεν ήμασταν καθόλου. Πρέπει να παραμείνουμε ταπεινοί» απάντησε.

Όσο για το αν το πρόβλημα της ομάδας του είναι αγωνιστικό ή ψυχολογικό, ο Αναστασίου εκτιμά πως είναι «καθαρά αγωνιστικό, το ψυχολογικό το φτιάχνουμε με την απόδοσή μας. Στα τέσσερα παιχνίδια που ακολουθούν πρέπει να αλλάξουμε την εικόνα μας. Θα το λέω συνέχεια, γιατί βλέπω τις δυνατότητες και μπορώ να πω ότι έχουν μεγάλες δυνατότητες».



ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου